Wiejski po przejściach cz.36
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiejski po przejściach cz.36
Marysiu, Twoje kaczki bardzo fotogeniczne!
U nas dalej susza, choć od kilku dni co rusz niebo wygląda jak u Ciebie, a jednak dalej susza! Do tego mega duży wiatr!
U nas dalej susza, choć od kilku dni co rusz niebo wygląda jak u Ciebie, a jednak dalej susza! Do tego mega duży wiatr!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam serdecznie!
Od rana wieje mocno i wysusza to co podlało
Iwonko mądre kaczuchy, już wszystko wiedzą jaki rytm dnia...stoją i czekają
Karolino Mozarta polecam, bo ja lubię takie pustawe róże...właściwie wszystkie lubię Szkoda że Ewa nie pokazuje częściej swoich kaczek, dopiero jej gromadka potrafi rozśmieszyć i zadowolić oko!
Małgosiu nie u mnie tak z gailardią u mnie z wielu jest jedna
Kaczuszki chciałoby się pogłaskać ale są bardzo płochliwe
Gabi ogród mam podlany, a podobno idą chłodniejsze i mokre dni. ja jednak w lecie lubię się wygrzać
Wydaje mi się, że w Twojej obecnej sytuacji nie ma co myśleć o zakupach na działkę raczej ukwiecaj swój wspaniały balkon, a działkę traktuj jak większość działkowiczów obecnie jako miejsce do spotkań i ewentualnie grillowania. Tym bardziej jak jest daleko to nawet mozolne plewienie nie ma sensu. Coś przyciąć, założyć małą rabatkę i na niej wyzywać się z plewieniem a reszta trawniczek dla zieloności
Czasy, które wspominamy już nigdy nie wrócą, teraz ludzie bardzo się zmienili!
Aniu jeżeli myślisz o róży między złocieniem, a ślazem to jest Tuskany!
Dzisiaj rano już widziałam, że kolejne liliowce się spieszą
Kaczuszki przynoszą atrakcje, ale mają swoje zadanie ...co z tego będzie zobaczymy?
Ewuniu rośliny się spieszą aż żal że tak szybko róże przekwitają, a wszystko przez upały i mocne słońce. Tym bardziej, że na niektóre przyjdzie czekać cały rok Zaraz będzie więcej liliowców, bo już dzisiaj kolejne otwierają kwiaty! Ewciu będą zdjęcia! Miłego dnia
Lucynko to najpiękniejszy czas dla ogrodów, bo przyroda jeszcze świeża a już w pełni dojrzała
Kaczki jak każda nowość mają powodzenie, drepczą po ścieżce za każdym razem jak idę przez ogród to wpadają w obiektyw! a kurczaczek jeden maluśki i strasznie ruchliwy, trudno go sfotografować. Fruwa już wysoko i dzisiaj rano mocno się zdziwił jak fruwając wylądował na poprzeczce wśród kur
Dobrego dnia Lucynko
Lisico oczywiście, że pozwalam! Ja sama nazywam niektórych królowymi różnych kwiatów czy zjawisk to i niech mnie się coś dostanie
Perfumy towarzyszyły mi całe dorosłe życie, ale teraz używam tylko zimą, bo mam uczulenie na szerszenie a one podobno mocno rozdrażnione przy takich zapachach Oczywiście lubię różne zapachy na ogół agresywne, ale i delikatne to wszystko zależy od okazji, pory dnia i przede wszystkim mojego nastroju. Czego bym nie użyła moje dzieci zawsze każdy zapach określały ....pachnie mamą
Dwa naj! to Kenzo słoń i Thierry Mugler Angel
Kaczki to kolejna atrakcja, bo ja Bliźniak i uwielbiam nowości i jak się coś dzieje
Misiu Lisica ma oko i zawsze surowo lustruje
Mariolko nic Ci nie podlało? to bardzo szkoda bo w wielu miejscach lało. Życzę zatem podlewania z nieba
Już za godzinę, dwie nad wsią zapanował sielski spokój!
moje serce skradły czosnki
Tak wygląda mój bez koralowy po 6 latach od zakupienia 30 - 40 cm sadzonki!
Już kiedyś prosiłam ale nikt nie rozpoznał tej rośliny, może teraz się uda? wysiałam rok temu z nasion i oczywiście znacznik przepadł.
Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrego dnia!
Od rana wieje mocno i wysusza to co podlało
Iwonko mądre kaczuchy, już wszystko wiedzą jaki rytm dnia...stoją i czekają
Karolino Mozarta polecam, bo ja lubię takie pustawe róże...właściwie wszystkie lubię Szkoda że Ewa nie pokazuje częściej swoich kaczek, dopiero jej gromadka potrafi rozśmieszyć i zadowolić oko!
Małgosiu nie u mnie tak z gailardią u mnie z wielu jest jedna
Kaczuszki chciałoby się pogłaskać ale są bardzo płochliwe
Gabi ogród mam podlany, a podobno idą chłodniejsze i mokre dni. ja jednak w lecie lubię się wygrzać
Wydaje mi się, że w Twojej obecnej sytuacji nie ma co myśleć o zakupach na działkę raczej ukwiecaj swój wspaniały balkon, a działkę traktuj jak większość działkowiczów obecnie jako miejsce do spotkań i ewentualnie grillowania. Tym bardziej jak jest daleko to nawet mozolne plewienie nie ma sensu. Coś przyciąć, założyć małą rabatkę i na niej wyzywać się z plewieniem a reszta trawniczek dla zieloności
Czasy, które wspominamy już nigdy nie wrócą, teraz ludzie bardzo się zmienili!
Aniu jeżeli myślisz o róży między złocieniem, a ślazem to jest Tuskany!
Dzisiaj rano już widziałam, że kolejne liliowce się spieszą
Kaczuszki przynoszą atrakcje, ale mają swoje zadanie ...co z tego będzie zobaczymy?
Ewuniu rośliny się spieszą aż żal że tak szybko róże przekwitają, a wszystko przez upały i mocne słońce. Tym bardziej, że na niektóre przyjdzie czekać cały rok Zaraz będzie więcej liliowców, bo już dzisiaj kolejne otwierają kwiaty! Ewciu będą zdjęcia! Miłego dnia
Lucynko to najpiękniejszy czas dla ogrodów, bo przyroda jeszcze świeża a już w pełni dojrzała
Kaczki jak każda nowość mają powodzenie, drepczą po ścieżce za każdym razem jak idę przez ogród to wpadają w obiektyw! a kurczaczek jeden maluśki i strasznie ruchliwy, trudno go sfotografować. Fruwa już wysoko i dzisiaj rano mocno się zdziwił jak fruwając wylądował na poprzeczce wśród kur
Dobrego dnia Lucynko
Lisico oczywiście, że pozwalam! Ja sama nazywam niektórych królowymi różnych kwiatów czy zjawisk to i niech mnie się coś dostanie
Perfumy towarzyszyły mi całe dorosłe życie, ale teraz używam tylko zimą, bo mam uczulenie na szerszenie a one podobno mocno rozdrażnione przy takich zapachach Oczywiście lubię różne zapachy na ogół agresywne, ale i delikatne to wszystko zależy od okazji, pory dnia i przede wszystkim mojego nastroju. Czego bym nie użyła moje dzieci zawsze każdy zapach określały ....pachnie mamą
Dwa naj! to Kenzo słoń i Thierry Mugler Angel
Kaczki to kolejna atrakcja, bo ja Bliźniak i uwielbiam nowości i jak się coś dzieje
Misiu Lisica ma oko i zawsze surowo lustruje
Mariolko nic Ci nie podlało? to bardzo szkoda bo w wielu miejscach lało. Życzę zatem podlewania z nieba
Już za godzinę, dwie nad wsią zapanował sielski spokój!
moje serce skradły czosnki
Tak wygląda mój bez koralowy po 6 latach od zakupienia 30 - 40 cm sadzonki!
Już kiedyś prosiłam ale nikt nie rozpoznał tej rośliny, może teraz się uda? wysiałam rok temu z nasion i oczywiście znacznik przepadł.
Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrego dnia!
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Nie mam pojęcia co to za roślinka, nie pomogę!
No niestety, totalna susza i do tego mega wietrznie.
Wszelkie prace w ogrodzie zawieszone, bo to praca jak na pustyni, przekopywanie pyłu... a urywać tylko główki chwastom- bez sensu!
No niestety, totalna susza i do tego mega wietrznie.
Wszelkie prace w ogrodzie zawieszone, bo to praca jak na pustyni, przekopywanie pyłu... a urywać tylko główki chwastom- bez sensu!
- delosperma
- Od: 20 mar 2012, o 00:52
Ta NN ma kwiaty podobne do wyki.
Kaczuszki ładnie zapozowały.
Kaczuszki ładnie zapozowały.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu..i u mnie zakwitł taki sam hibiskus bylinowy, cieszę się bo bardzo mi się podoba. Piękny liliowiec, moje dalej w pąkach, kiedyś jednak na pewno zakwitną. Pogodę pewnie mamy taką samą, codziennie musi być burza..jak dziś nie będzie to się zdziwię. Pozdrawiam i życzę.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marysiu fotki chmurek są super... umiesz uchwycić kolor Bez koralowy jest u ciebie pokaźnym krzewem Moje czosnki juz przekwitły i nie wiem czy je wykopać czy zostawić A to ślaz ?
Fotki ukorzenionych patyczków wstawię u siebie ... jak zajrzysz to mi może pomożesz odcyfrować
Fotki ukorzenionych patyczków wstawię u siebie ... jak zajrzysz to mi może pomożesz odcyfrować
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Upss Marysiu, Ewa chyba ma rację...to ślaz, a myślałam że mam hibiskusa. Co by nie było...bardzo ładne.
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Marysia Królową Chmur, o tak . Robisz cudne zdjęcia a te z błękitem nieba boskie . Rzeczywiście moja róża to nie GT . Zdjęć nigdy dość , zwłaszcza takich pięknych . Twój bez koralowy wygląda niesamowicie . Masz świetny i bujny ogród, bardzo lubię ten Twój busz . Pozdrawiam i udanego dnia życzę .
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Piękne zdjęcia Marysiu...
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Marysiu
Fajne masz modelki
Fajne masz modelki
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Witaj Marysiu, jak zwykle u Ciebie dużo się dzieje,kaczuch y fajowe a i kolorów w ogrodzie cała masa.U mnie od wczoraj leje,chwaliłam się ,że nie mam ślimaków ,no to już są,na działke chodzę bardzo rzadko bo zaczął się zbiór truskawek i dorabiam ,wracam padnięta i już się biję co zastanę na działce .Serdecznie pozdrawiam i jeśli potrzebujesz deszczu to mogę podesłać/tylko czy pójdzie /
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Jakie kaczuszki inteligentne wiedza skąd napić się wody.
Popdadało dobrze, a wiatr jeszcze szybciej osuszył.
Popdadało dobrze, a wiatr jeszcze szybciej osuszył.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witam! no to mamy nowy miesiąc!
Rano obudził mnie świergot kropelek deszczu ale niewiele go spadło, jednak niebo zasnute szczelnie chmurami
Mariolko u mnie podlało, ale tak tyle o ile! niby chwasty wychodzą ale jak kopie dołek to sucho i twardo! Dzisiaj zanosi się na deszcz a co z tego wyjdzie zobaczymy!
Marysiu sięgnęłam do netu i odmian wyki jest setki, więc uznaję że to któraś z nich. Dziękuję
Zuziu ja mam hibiskusa bylinowego, ale kwitnie dopiero późnym latem, a co kwitnie u mnie to już wiesz to jest ślaz maurytański Wczoraj nic nie kropiło za to nad ranem już tak...tylko że nic nie widać. Liliowce rozkwitają w oczach Pozdrawiam i jak chcesz słonka to życzę
Ewciu moje czosnki wszystkie w ziemi zostawiam! Tak to ślaz maurytański! Patyczki rozpoznane... no prawie Miło mi że fotki się spodobały
Ewelinko bardzo dziękuję za tyle miłych słów to mobilizuje do dalszych działań i w ogrodzie i w fotografii! Masz rację że fotografiami niejako zapraszamy do naszego ogrodu, który przecież lubimy i wręcz chwalimy się nim i ja Cię serdecznie pozdrawiam i życzę udanego weekendu
Basiu dzięki
Jurku rzeczywiście modelki, bo ślimaki dalej ja zbieram
Tereniu to masz pracowity czas za sobą, ale chyba truskawki już się kończą...przynajmniej u mnie
Ślimaków sporo a jak nie wyłapiemy i unicestwimy w jakikolwiek sposób to za rok będzie ich wielokroć więcej
Bardzo dziękuję za deszcz, w nocy jak najbardziej niech pada...jak doleci
Dorotko wiatr wiał wczoraj niesamowity...wręcz trawa uciekała spod kosy a miałam pomoc do koszenia kosa spalinową w tzw polu! Złamało gałąź trochę starej i chorowitej wiśni Do zobaczenia
Wczorajsze zdjęcia
liliowcowo
różanie
bukieciki kojarzą mi się z bzem gigantem!
Queen of Sweden
Chopin zaraz zagra!
piwonia drzewiasta po przejściach wydała jeden kwiat, a krzak pięknie się rozrósł!
wystroiła się w makową spódniczkę!
makowo
różniście!
wietrznie!
i to co lubicie
zagubiony w dorosłym świecie !
i skoro królowa chmur....
to takie ptaszysko pojawiło się nad wsią!
ale było i łagodnie
Dziękuję za odwiedziny i życzę wspaniałego weekendu!
Rano obudził mnie świergot kropelek deszczu ale niewiele go spadło, jednak niebo zasnute szczelnie chmurami
Mariolko u mnie podlało, ale tak tyle o ile! niby chwasty wychodzą ale jak kopie dołek to sucho i twardo! Dzisiaj zanosi się na deszcz a co z tego wyjdzie zobaczymy!
Marysiu sięgnęłam do netu i odmian wyki jest setki, więc uznaję że to któraś z nich. Dziękuję
Zuziu ja mam hibiskusa bylinowego, ale kwitnie dopiero późnym latem, a co kwitnie u mnie to już wiesz to jest ślaz maurytański Wczoraj nic nie kropiło za to nad ranem już tak...tylko że nic nie widać. Liliowce rozkwitają w oczach Pozdrawiam i jak chcesz słonka to życzę
Ewciu moje czosnki wszystkie w ziemi zostawiam! Tak to ślaz maurytański! Patyczki rozpoznane... no prawie Miło mi że fotki się spodobały
Ewelinko bardzo dziękuję za tyle miłych słów to mobilizuje do dalszych działań i w ogrodzie i w fotografii! Masz rację że fotografiami niejako zapraszamy do naszego ogrodu, który przecież lubimy i wręcz chwalimy się nim i ja Cię serdecznie pozdrawiam i życzę udanego weekendu
Basiu dzięki
Jurku rzeczywiście modelki, bo ślimaki dalej ja zbieram
Tereniu to masz pracowity czas za sobą, ale chyba truskawki już się kończą...przynajmniej u mnie
Ślimaków sporo a jak nie wyłapiemy i unicestwimy w jakikolwiek sposób to za rok będzie ich wielokroć więcej
Bardzo dziękuję za deszcz, w nocy jak najbardziej niech pada...jak doleci
Dorotko wiatr wiał wczoraj niesamowity...wręcz trawa uciekała spod kosy a miałam pomoc do koszenia kosa spalinową w tzw polu! Złamało gałąź trochę starej i chorowitej wiśni Do zobaczenia
Wczorajsze zdjęcia
liliowcowo
różanie
bukieciki kojarzą mi się z bzem gigantem!
Queen of Sweden
Chopin zaraz zagra!
piwonia drzewiasta po przejściach wydała jeden kwiat, a krzak pięknie się rozrósł!
wystroiła się w makową spódniczkę!
makowo
różniście!
wietrznie!
i to co lubicie
zagubiony w dorosłym świecie !
i skoro królowa chmur....
to takie ptaszysko pojawiło się nad wsią!
ale było i łagodnie
Dziękuję za odwiedziny i życzę wspaniałego weekendu!