Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

Marysiu, Twoje kaczki bardzo fotogeniczne!

U nas dalej susza, choć od kilku dni co rusz niebo wygląda jak u Ciebie, a jednak dalej susza! Do tego mega duży wiatr!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie!
Od rana wieje mocno i wysusza to co podlało :wink:

Iwonko mądre kaczuchy, już wszystko wiedzą jaki rytm dnia...stoją i czekają :D

Karolino Mozarta polecam, bo ja lubię takie pustawe róże...właściwie wszystkie lubię ;:306 Szkoda że Ewa nie pokazuje częściej swoich kaczek, dopiero jej gromadka potrafi rozśmieszyć i zadowolić oko!
Małgosiu nie u mnie tak z gailardią u mnie z wielu jest jedna ;:oj
Kaczuszki chciałoby się pogłaskać ale są bardzo płochliwe :lol:

Gabi ogród mam podlany, a podobno idą chłodniejsze i mokre dni. ja jednak w lecie lubię się wygrzać :D
Wydaje mi się, że w Twojej obecnej sytuacji nie ma co myśleć o zakupach na działkę raczej ukwiecaj swój wspaniały balkon, a działkę traktuj jak większość działkowiczów obecnie jako miejsce do spotkań i ewentualnie grillowania. Tym bardziej jak jest daleko to nawet mozolne plewienie nie ma sensu. Coś przyciąć, założyć małą rabatkę i na niej wyzywać się z plewieniem a reszta trawniczek dla zieloności ;:219
Czasy, które wspominamy już nigdy nie wrócą, teraz ludzie bardzo się zmienili!

Aniu jeżeli myślisz o róży między złocieniem, a ślazem to jest Tuskany!
Dzisiaj rano już widziałam, że kolejne liliowce się spieszą :shock:
Kaczuszki przynoszą atrakcje, ale mają swoje zadanie ...co z tego będzie zobaczymy? ;:306

Ewuniu rośliny się spieszą aż żal że tak szybko róże przekwitają, a wszystko przez upały i mocne słońce. Tym bardziej, że na niektóre przyjdzie czekać cały rok ;:oj Zaraz będzie więcej liliowców, bo już dzisiaj kolejne otwierają kwiaty! Ewciu będą zdjęcia! Miłego dnia ;:196

Lucynko to najpiękniejszy czas dla ogrodów, bo przyroda jeszcze świeża a już w pełni dojrzała ;:215
Kaczki jak każda nowość mają powodzenie, drepczą po ścieżce za każdym razem jak idę przez ogród to wpadają w obiektyw! a kurczaczek jeden maluśki i strasznie ruchliwy, trudno go sfotografować. Fruwa już wysoko i dzisiaj rano mocno się zdziwił jak fruwając wylądował na poprzeczce wśród kur ;:oj
Dobrego dnia Lucynko ;:196

Lisico oczywiście, że pozwalam! Ja sama nazywam niektórych królowymi różnych kwiatów czy zjawisk to i niech mnie się coś dostanie ;:306
Perfumy towarzyszyły mi całe dorosłe życie, ale teraz używam tylko zimą, bo mam uczulenie na szerszenie a one podobno mocno rozdrażnione przy takich zapachach ;:14 Oczywiście lubię różne zapachy na ogół agresywne, ale i delikatne to wszystko zależy od okazji, pory dnia i przede wszystkim mojego nastroju. Czego bym nie użyła moje dzieci zawsze każdy zapach określały ....pachnie mamą ;:306
Dwa naj! to Kenzo słoń i Thierry Mugler Angel
Kaczki to kolejna atrakcja, bo ja Bliźniak i uwielbiam nowości i jak się coś dzieje :wink:

Misiu Lisica ma oko i zawsze surowo lustruje ;:168

Mariolko nic Ci nie podlało? to bardzo szkoda bo w wielu miejscach lało. Życzę zatem podlewania z nieba :D

Już za godzinę, dwie nad wsią zapanował sielski spokój!

Obrazek

moje serce skradły czosnki

Obrazek

Obrazek

Tak wygląda mój bez koralowy po 6 latach od zakupienia 30 - 40 cm sadzonki!

Obrazek

Już kiedyś prosiłam ale nikt nie rozpoznał tej rośliny, może teraz się uda? wysiałam rok temu z nasion i oczywiście znacznik przepadł.

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i życzę dobrego dnia!
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Nie mam pojęcia co to za roślinka, nie pomogę!
No niestety, totalna susza i do tego mega wietrznie.
Wszelkie prace w ogrodzie zawieszone, bo to praca jak na pustyni, przekopywanie pyłu... a urywać tylko główki chwastom- bez sensu!
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
delosperma
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 00:52

Post »

Ta NN ma kwiaty podobne do wyki. ;:224
Kaczuszki ładnie zapozowały.
Maria motyczką dziabnięta
Moje wątki Aktualne: https://forumogrodnicze.info/viewtopic. ... 4850Wiosna" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu..i u mnie zakwitł taki sam hibiskus bylinowy, cieszę się bo bardzo mi się podoba. :heja Piękny liliowiec, moje dalej w pąkach, kiedyś jednak na pewno zakwitną. :;230 Pogodę pewnie mamy taką samą, codziennie musi być burza..jak dziś nie będzie to się zdziwię. ;:oj Pozdrawiam i ;:3 życzę.
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu fotki chmurek są super... umiesz uchwycić kolor :) Bez koralowy jest u ciebie pokaźnym krzewem ;:333 Moje czosnki juz przekwitły i nie wiem czy je wykopać czy zostawić ;:131 A to ślaz ?

Obrazek

Fotki ukorzenionych patyczków wstawię u siebie ... jak zajrzysz to mi może pomożesz odcyfrować ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Upss Marysiu, Ewa chyba ma rację...to ślaz, a myślałam że mam hibiskusa. ;:131 Co by nie było...bardzo ładne. ;:333
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Marysia Królową Chmur, o tak ;:138 . Robisz cudne zdjęcia a te z błękitem nieba boskie ;:167 . Rzeczywiście moja róża to nie GT . Zdjęć nigdy dość , zwłaszcza takich pięknych ;:196 . Twój bez koralowy wygląda niesamowicie ;:oj . Masz świetny i bujny ogród, bardzo lubię ten Twój busz ;:196 . Pozdrawiam i udanego dnia życzę :wit .
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Piękne zdjęcia Marysiu... ;:167
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Marysiu ;:138
Fajne masz modelki :;230
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
tencia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2013, o 20:47

Post »

Witaj Marysiu, jak zwykle u Ciebie dużo się dzieje,kaczuch y fajowe a i kolorów w ogrodzie cała masa.U mnie od wczoraj leje,chwaliłam się ,że nie mam ślimaków ,no to już są,na działke chodzę bardzo rzadko bo zaczął się zbiór truskawek i dorabiam ,wracam padnięta i już się biję co zastanę na działce .Serdecznie pozdrawiam i jeśli potrzebujesz deszczu to mogę podesłać/tylko czy pójdzie ;:223 / :wit
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Jakie kaczuszki inteligentne wiedza skąd napić się wody.
Popdadało dobrze, a wiatr jeszcze szybciej osuszył.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam! no to mamy nowy miesiąc!

Rano obudził mnie świergot kropelek deszczu ale niewiele go spadło, jednak niebo zasnute szczelnie chmurami :wink:

Mariolko u mnie podlało, ale tak tyle o ile! niby chwasty wychodzą ale jak kopie dołek to sucho i twardo! Dzisiaj zanosi się na deszcz a co z tego wyjdzie zobaczymy!

Marysiu sięgnęłam do netu i odmian wyki jest setki, więc uznaję że to któraś z nich. Dziękuję ;:180

Zuziu ja mam hibiskusa bylinowego, ale kwitnie dopiero późnym latem, a co kwitnie u mnie to już wiesz to jest ślaz maurytański :D Wczoraj nic nie kropiło za to nad ranem już tak...tylko że nic nie widać. Liliowce rozkwitają w oczach Pozdrawiam i jak chcesz słonka to życzę ;:168

Ewciu moje czosnki wszystkie w ziemi zostawiam! Tak to ślaz maurytański! Patyczki rozpoznane... no prawie :D Miło mi że fotki się spodobały ;:168

Ewelinko bardzo dziękuję za tyle miłych słów ;:168 to mobilizuje do dalszych działań i w ogrodzie i w fotografii! Masz rację że fotografiami niejako zapraszamy do naszego ogrodu, który przecież lubimy i wręcz chwalimy się nim ;:215 i ja Cię serdecznie pozdrawiam i życzę udanego weekendu ;:196

Basiu dzięki ;:196

Jurku rzeczywiście modelki, bo ślimaki dalej ja zbieram ;:306

Tereniu to masz pracowity czas za sobą, ale chyba truskawki już się kończą...przynajmniej u mnie :D
Ślimaków sporo a jak nie wyłapiemy i unicestwimy w jakikolwiek sposób to za rok będzie ich wielokroć więcej ;:14
Bardzo dziękuję za deszcz, w nocy jak najbardziej niech pada...jak doleci :wit

Dorotko wiatr wiał wczoraj niesamowity...wręcz trawa uciekała spod kosy ;:306 a miałam pomoc do koszenia kosa spalinową w tzw polu! Złamało gałąź trochę starej i chorowitej wiśni ;:oj Do zobaczenia :wit

Wczorajsze zdjęcia

liliowcowo
Obrazek

Obrazek

różanie

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bukieciki kojarzą mi się z bzem gigantem!
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Queen of Sweden
Obrazek

Chopin zaraz zagra!

Obrazek

piwonia drzewiasta po przejściach wydała jeden kwiat, a krzak pięknie się rozrósł!

Obrazek

wystroiła się w makową spódniczkę!

Obrazek

makowo

Obrazek

różniście!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

wietrznie!

Obrazek

i to co lubicie

Obrazek

Obrazek

zagubiony w dorosłym świecie !

Obrazek

i skoro królowa chmur....
to takie ptaszysko pojawiło się nad wsią!

Obrazek

ale było i łagodnie

Obrazek

Obrazek

Dziękuję za odwiedziny i życzę wspaniałego weekendu! ;:4
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”