Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

Marysiu, bardzo fajne zdjęcie wyszło Ci z tą makową spódniczką :D

Odkąd wiem, że kaczki wyjadają ślimaki, to z wielką przyjemnością na nie patrzę :D Z podziwem, aż miałabym chęć poklepać taką po ramieniu i powiedzieć dobra robota :lol:

Miłego weekendu! :wit
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Dominiko nie umniejszając nic kaczkom to na razie możesz mnie poklepać po ramieniu, bo to ja zbieram ślimaki w ogrodzie i zanoszę kaczkom, a czy one je konsumują? to nie wiem ;:oj nie widziałam :;230
Od razu miałam skojarzenie z makową panienką :D Dzięki i wzajemnie :wit
Awatar użytkownika
apus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 kwie 2007, o 21:57

Post »

Marysiu po jakim czasie piwonia drzewiasta zakwitła u Ciebie?
Piękna jest.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
Awatar użytkownika
Lisica
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2013, o 19:27

Post »

Marysiu,
Zobaczmy, co perfumy Kenzo Elephant mówią o Tobie:

Kenzo stworzył perfumy Jungle L´Élephant dla kobiet niezależnych, nowoczesnych, ciekawych świata i innych kultur, dla kobiet wolnych i otwartych. Perfumy Kenzo są jak moda tej marki ? odważne, różnorodne, kolorowe jak dżungla i minimalistyczne jak Japonia, a nade wszystko charakterystyczne.

Chyba się zgadza, prawda? Tylko z tą Japonią mam wątpliwości. Wiem, że lubisz wszystko co japońskie, ale tego minimalizmu jakoś nie widzę..... ;:306
Lisica
"Tylko błękit wciąga nas..."
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu ja widzę na niebie lecącego ładędzia albo bociana....pięknie wypatrzyłaś tą chmurę.
U mnie dzisiaj nie pada ale tyle napadało przez ostatnie dni, że dzisiaj boirę się za hostowisko pod jabłonią i przesadzam hosty.
Kaczuchy chyba sprawiają dużo radości, szkoda że ten samotnik nie ma towarzystwa....a jak by tak dokupić jemu maleńkie towarzystwo.

pozdrawiam
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj :wit . Piękne zdjęcia chmur jak zawsze ;:333 . Królowa Chmur jak się patrzy ;:138 . Queen of Sweden cudowna ;:108 . U mnie leje od rana i to tak mocno, że rośliny kładą się na ziemię ;:oj . Było sucho no ale bez przesady takiego intensywnego deszczu mi nie potrzeba :( . Pozdrawiam i udanego weekendu życzę :wit .
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

U mnie już po deszczu. Ale padało cały wczorajszy dzień i mam nadzieję, że rośliny napiły się wystarczająco. Chociaż na następne dni znowu zapowiadają deszcze. Dla mnie to zła wiadomość, bo w takim razie nie wiem, kiedy uda mi się pojechać na działkę.

Obrazek

Takie maki mi się od Ciebie trafiły, czy one są byliną, czy jednoroczne?
Różyczki kwitną jedna po drugiej, chyba nas czeka różany zawrót głowy. Twoje różyczki, to dodatkowo elegantki, makowe spódniczki im w głowach :;230
Wygląda na to, że Twoje kaczuchy na wywczasy przyjechały, skoro jeszcze im wyżerkę pod nos podsuwasz ;:306 Ale jak je przyzwyczaisz do swojej kuchni, to może same zaczną szukać ślimaków? Ale śliczne są ;:63
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu Piękne fotki słodkie kaczuchy, tylko ten kurczaczek taki smutny ;:173 Patyczki prawie rozpoznane... ;:168 a teraz podpowiedz ... czy to Driakiew ... bo podobna do mojej tyle ze ja mam białą :oops:

Obrazek
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

:wit Witaj, Marysiu!
Kaczuszek chwalić nie będę, bo już to robiłam. :D
Różyczki masz piękne, ;:215 o czym dobrze wiesz. :)
Moją uwagę zwrócił ukwiecony heliotrop. ;:63 Czy on z Twojego siewu?
Także piwonia drzewiasta robi wrażenie, ;:215 a ten pterozaur na niebie wręcz straszy. ;:oj
Ślaz piżmowy mi się podoba. ;:108 Czy jego się wysiewa? Jeśli tak, to ja będę prosiła o nasionka. ;:180
Nareszcie kurczaczka zamknęłaś w obiektywie. ;:204 Taki mały sierotek. ;:7

Dobrej ;:3 pogody ogrodowej na niedzielę! ;:196 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Zagubione maleństwo urocze :)
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05

Post »

Ten kurczaczek kojarzy mi się z kartkami wielkanocnymi z lat dziecinnych :)
Kaczuszki jedzą sobie z dzióbków?
A kwiaty piękne, oj piękne!
U mnie dalej susza i wiatr ;:145 A w ogrodzie od ponad tygodnia nie robię totalnie nic, totalna Sahara i miejscami kamień!
Zaczęłam robić rabatę różaną już z 3 tyg temu, ale naszarpałam się ze zrywaniem trawnika i odpuściłam...
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Rzepka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 mar 2014, o 14:55

Post »

Piękne różyce i kaczuszki mnie tu wciągnęły Maryś.
Niebo bardziej mi się podoba w wersji łagodnej, tego stwora to strach się bać, realistyczny bardzo. ;:oj
Queen of Sweden jest na czołówce mojej listy zakupowej, Chopina może mam z biedronkowego kartonika, na razie ma tylko malutki pączek.
Udanej niedzieli życzę

Irena
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie!
Byłam dzisiaj na wspaniałym spotkaniu w ogrodzie Doroty korzo_m, liliowcowy zawrót głowy, chociaż nie wszystkie jeszcze kwitną ale kępy mocno pomniejszone po spotkaniu :D Poza tym mnóstwo cudownych różyczek okrywowych, jak to dobrze, że każdy ogród jest inny Obrazek

Basiu piwonię mam już chyba 6 lat i zakwitła już po roku jednym kwiatem, potem co roku przybywał kolejny, aż tej zimy roślina uschła, byłam załamana...ale od dołu zaczęła odbijać i ładnie krzew się odnowił, a teraz zakwitła jednym kwiatem Obrazek

Lisico sporo prawdy jest w tym co napisałaś i masz rację z tym minimalizmem przesadzili, nawet herbatę lubię w wielkich kubkach, bo ją uwielbiam ;:304 Nie wspomnę już o ogrodzie Obrazek

Krysiu i to jest w niebie niesamowite, że można dopatrywać się w chmurach różnych rzeczy Obrazek Oj ja dzisiaj po odwiedzinach Dorotki mam sadzenia aż mnie głowa boli gdzie ja to posadzę ;:oj
Byłam na placu i myślałam o dokupieniu kurczaczków, ale zrezygnowałam ;:185 bo ja mam w sumie 21 kur (w tym para kochinów, kogut, kurczątko) i 2 kaczki...wystarczy ;:224 Ściskam ;:4

Ewelinko dzięki, dzięki Obrazek szwedzka arystokratka jest niesamowita, bo ma kwiatki jak porcelanowe filiżanki Obrazek Myślałam, że mi zmarzła, ale odbiła i nawet ładnie kwitnie. Podobno idzie okres deszczowy, ale ja tak nie lubię przesady :uszy Odpoczywaj i ciesz się ogrodem Obrazek

Iwonko chyba jakieś mokre chmury wiszą nad Polską, bo dzisiaj co jakiś czas nam padało, a piszesz że to jeszcze nie koniec ;:oj Może będzie to przelotny deszcz i na działkę pojedziesz. Nie wiem czy maki się nie przepylają wzajemnie bo niewiele mam pełnych nie mam większości odmian ubiegłorocznych, a najwięcej mam tych mocnoczerwonych z czarnymi rzęsami. To są maki jednoroczne, ale się wysiewają. Iwonko, a jakie miałam Ci wysłać?
Zważywszy, że kaczuchy są niekłopotliwe i pocieszne to wszystko im wybaczam i ślimaki zbieram o zmierzchu i rano ;:124

Ewciu to jest driakiew kaukaska i jest też biała Obrazek Kurczak jak każdy jedynak...wiem coś o tym bo jestem jedynaczką :cry: może nie smutny tylko poważny w świecie dorosłych ;:131

Lucynko tydzień temu odwiedziłam plac i zakupiłam 3 kwitnące heliotropy...nie siałam i nie będę siała ;:185
Ślaz jest maurytański, podobno jednoroczny, ale jak posiałam przed laty z nasion od Lidzi to rósł parę lat, potem zniknął na rok i zaś się odrodził Obrazek Jednak jak poczytałam, to muszę zbierać nasiona, bo a nuż.... Będą nasiona!
Dziękuję i wzajemnie życzę pogody ;:3 spacerowej ObrazekObrazek

Kasiu dzisiaj już nawet śpi sam na żyrdce czyli mamuśka odstawiła go od skrzydła :wink:

Mariolko nie zauważyłam żeby kaczuszki jadły sobie z dziobków, może w okresie godowym ;:167
Na szczęście u mnie podlało i liczę na jeszcze, bo przywiozłam dzisiaj mnóstwo pięknych kwiatów i chcę posadzić, a potem może podleją z góry :D
Kurczaczek już obrasta prawdziwymi piórkami i będzie chyba biały tylko nie wiem czy rosołek czy będą jajeczka Obrazek

Irenko jednak róże? a gdzieś czytałam że jednak pomidory Obrazek wiesz co ja dzięki Tobie robię? wszędzie wtykam wilki pomidorów Obrazek a i dzięki Tobie też zjadłam już pierwszego czerwonego, pysznego, słodkiego pomidorka ;:224 dziękuję! te doniczkowce rosną ogromne!
Ja zdecydowanie wolę niebo na którym coś się dzieje...a im bardziej okrutne to lepiej Obrazek
Dziękuję i również życzę pogodnej niedzieli :wit

Dziękuję za odwiedziny!
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”