Błażej
Posiadam program tłumaczący z rosyjskiego mogę Ci pomóc. Mam tłumaczyć jak leci po kolei?
Tak to wygląda w żółtych:
Żółty Ray (Białoruś) - / Kod: 1311 /
Conv. Nazwa strona, gatunek krajowy) wysokości do 2,5 m MH, wczesne dojrzewanie. Owoce żółto-pomarańczowy z różowe promienie na górze i na cięcia, o wadze 200-300g. Soczyste, o średniej gęstości, słodki, nie kwas. W sierpniu, smak stał się bardziej nasycony. Nasiona 10 szt.
Pomarańczowa kula (Białoruś) - / Kod: 1316 /
Średnia wysokość, do 1-1,5 m w spalinach, MID. Owoce duże, podłużne, w kształcie pocisku, pomarańczowy. Miąższ średnio gęste, mięsiste, zrównoważony smak. Nasiona 10 szt.
Polka Olga (Ola Polka) / kod 1018 /
Tej nie tłumaczę bo znasz
Mandarin Krzyż (mandaryński brutto) - / Kod: 1283
Znamy
Kalkuta (Calkutta) / kod 1249 /
Odmiana wysoki, średni, krzewy mocny, silnie zieleni, to lepiej, aby utworzyć 1-2 łodygi. Owoce są duże, owalne, kolor pomarańczowy z gęstym, pyszne mięsa, tłustych tekstury, nasiona owoców jest bardzo mała. Szczotka 5-6 owoce o masie 250-280 g. Idealne na soki i sałatki. Nasiona 10 szt.
Essentuki-2 (1004)
Essentuki-2/1004 Artykuł / gatunku folk krzew wysokość 1,5 m, owoce do 500g., Żółty płaskie zaokrąglone, średnio późna w spalinach, w szklarni -srednespely, żniwa, pyszne. Nasiona 10 szt.
Wiem tłumaczenie trochę dziwne. Jak chcesz wiecej to nie ma sprawy.
Pozdr.