34* w cieniu .... dałem radę
Za to nogi mnie bolały od podlewania - wszyscy na raz to robili i ledwo ciurkało z węża - dwa dni temu było lepiej, bo .... podlewałem o 5.30 - ptaki mnie zbudziły, bo nocowałem na ogrodzie. Często nocuję, bo lubię spokój, w znaczeniu ... bez tv i radia
Eluśka - no jest gęsto, ale w końcu wysadziłem róże od ciebie, trochę trwało, ale musiałem sporo wykopać
Popatrz - opuncja od ciebie ma już 4 przyrosty (z lewej w środku, jest listeczek od
Jadzi z już drugim przyrostem)
Witaj
Bogusiu
Różany aromat mówisz? Sąsiad przyjechał rowerem na swój ogród. Postawił go przy bramce i .... szedł wzdłuż naszego ogrodzenia wąchając róże, potem wszedł do nas i znowu na rabaty wąchając - w końcu powiedział ... to ta - ta pachniała mi z daleka
To była ta żółta rozpięta na kratce.
Jadziu - pazia zdjęcie z ub.r. (brakło mi aktualnych) w tym roku jeszcze nie widziałem - na razie stada 'guniaków czerwczyków' atakują wieczorami i żrą na potęgę wszystko co zielone
Dzisiaj podjąłem decyzję - mam przysypane dwa pędy 'pink pin's' z myślą o tobie, ale ... wcześniej zaraz po zakupie udało mi się podzielić tę różyczkę i z powodu że jej ciasno w tym bukszpanowym kółku - pójdzie w nowe miejsce. No i tu jest sedno mojej wypowiedzi - nie musisz czekać na sadzonkę - ta mniejsza róża już jest Twoja
Ewo - no popatrz - taki stoliczek a przywrócił wspomnienia
a róża o której wspominasz, to "pretty sunrise"
Basiu ... zgadzam się - 'księciunio, to przystojniak
Aneczko ... rzuciłaś wyzwanie - muszę wystrugać szachy
Gdyby nie FO to ... nie miałbym róż. Tu się zaraziłem
Nowość u nas - już zakwitła - pnąca 'Händel'
'Olimpic Palace'
Dziękuję
Karolino za wiadomość
Zaraz sprawdzę w jakich godzinach jest program.
Też nowość - opisana była jako 'lawender blue' - wielkokwiatowa.
U nas najwyżej pnie się ta nad bramką - nie to co u Ciebie
A widzisz
Beatko - chociaż jeszcze nie rosną, to ciągle są zielone trzy patyczki księcia, które wsadziłem na jesieni
I powiem teraz głośno ... nie kupuję już róż
Nie kupuję róż, które nie kwitną - zakwitła mi kolejna, która nie jest tą jaka miała być
A specjalnie wykopałem inną, by ta kolorystycznie mi pasowała i ... jest taka jaką już mamy.
To już piąta pomylona
Jedynie na "Jadzinej Rabatce" rosną wszystkie takie, jakie miały być - 8 z dziesięciu wyrosło z pobranych patyczków i to jest najlepszy sposób na pewniaka.
NN - kupiona jako dwukolorowa
Kupiona jako pnąca 'Madam A.Meilland' - w ub.r. wyrosła jednym pędem na 1.5m - w tym roku też ma jeden pęd na 1.2m
Ghita - ta kwitła jak kupiłem i ... o to chodzi
A na ogrodzie .... lewizje się znowu budzą
i kaktusy mają się dobrze
Pozdrawiam wszystkich odwiedzających