Wiejski po przejściach cz.36
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Wiejski po przejściach cz.36
Witam serdecznie i już pierwszy tydzień lipca mamy prawie za sobą!
Dario nawet sobie nie wyobrażasz jak ten maluch sobie dzielnie radzi, stare kury mu kradnę co lepsze kąski a nawet dziubią biedaka, ale nauczył się uciekać i walczyć o swoje Kaczki trochę głodzę i zaczynają zapuszczają się w grządki, a co tam robią to nie wiem
Dario moja piwonie była otulona a jednak wyschła czy wymarzła jak w żadnym minionym roku, to może rok był niekorzystny! Maria Viaud mnie zaskoczyła i oby zawsze tak ładnie wyglądała to warto czekać na ten widok cały rok Koniczyna to znika to wyłazi ponad inne rośliny, są lata że nie nie widzę wcale. Dario koty to koty mają swoje specjalne miejsce w domu i w sercu
Julciu dziękuję! duch czy elf nieważne ważne że czuwa i nie robi nic złego
Mariolko podlało i cieszy mnie to! Maciek ma najpiękniejszy strój galowy tylko że jedną biała skarpetkę zgubił
Ewciu kochamy obydwa koty, ale Maciek to coś więcej niż kot
Liliowce to piękne kwiaty i takie łatwe w uprawie, ozdobne z kwiatów i liści!
Marysiu dziękuję! Musiałam zrobić miejsce tylu przywiezionym ukochanym liliowcom i to szybko bo miały pąki...no to co było robić...szpadel i siup! Nawet poszło tylko potem dwa dni odpoczynku, a właściwie podlewania
Luciu oglądaj słoneczko przez okno i wylecz się do końca, bo najgorsze są niedoleczone choroby
U mnie od dwóch dni już nie pada, a dzisiaj chmurzasto się robi, nie ma upału więc wilgoć tak szybko nie wyparuje.
Nie są to jednak chmurki malownicze tylko jednolita popielatość
Zdróweczka i wszystkiego co najlepsze
Aniu dziękuję ! mam po prostu świetną ekspozycję nieba bo kawał niezamieszkałego miejsca
Widziałam Twoje piękne liliowce
Misiu dziękuję! kiciuś uwielbia jak zasiądę w fotelu, bo wtedy on może złożyć swoje ciałko na kolanach i jest mu najlepiej! ...no to oglądaliśmy razem
Joasiu tak jak pisałam wyżej po wyjściu w pola mam widok nieograniczony domami i widzę niebo w całej okazałości! Może masz odmiany liliowców, które tak rosną? są teraz liliowce nisko rosnące, ale mają drobniejsze kwiatki Białe kwiatki, o które pytasz to maruna. Jak będziesz chciała mogę kiedyś posłać siewki albo nasiona
Krysiu już dawno zauważyłam, że jak mam tzw kopa to pracuję za dwóch ale potem mam przerwę i organizm dochodzi do siebie, a ja się poddaję i nic nie robię na siłę!
Jedziesz na kwiatki, ja niestety jestem zależna od kierowcy, a kierowca od kręgosłupa i mam co mam.
Krysiu zwierzyniec rośnie wzdłuż i w szerz a ja tylko leje wodę i karmię wszystko
Dzisiaj coś oprócz róż!
czarny maczek z nasion od Ani tara
Lucynko jest jeden...może jeszcze będą?
Miłego dnia!
Dario nawet sobie nie wyobrażasz jak ten maluch sobie dzielnie radzi, stare kury mu kradnę co lepsze kąski a nawet dziubią biedaka, ale nauczył się uciekać i walczyć o swoje Kaczki trochę głodzę i zaczynają zapuszczają się w grządki, a co tam robią to nie wiem
Dario moja piwonie była otulona a jednak wyschła czy wymarzła jak w żadnym minionym roku, to może rok był niekorzystny! Maria Viaud mnie zaskoczyła i oby zawsze tak ładnie wyglądała to warto czekać na ten widok cały rok Koniczyna to znika to wyłazi ponad inne rośliny, są lata że nie nie widzę wcale. Dario koty to koty mają swoje specjalne miejsce w domu i w sercu
Julciu dziękuję! duch czy elf nieważne ważne że czuwa i nie robi nic złego
Mariolko podlało i cieszy mnie to! Maciek ma najpiękniejszy strój galowy tylko że jedną biała skarpetkę zgubił
Ewciu kochamy obydwa koty, ale Maciek to coś więcej niż kot
Liliowce to piękne kwiaty i takie łatwe w uprawie, ozdobne z kwiatów i liści!
Marysiu dziękuję! Musiałam zrobić miejsce tylu przywiezionym ukochanym liliowcom i to szybko bo miały pąki...no to co było robić...szpadel i siup! Nawet poszło tylko potem dwa dni odpoczynku, a właściwie podlewania
Luciu oglądaj słoneczko przez okno i wylecz się do końca, bo najgorsze są niedoleczone choroby
U mnie od dwóch dni już nie pada, a dzisiaj chmurzasto się robi, nie ma upału więc wilgoć tak szybko nie wyparuje.
Nie są to jednak chmurki malownicze tylko jednolita popielatość
Zdróweczka i wszystkiego co najlepsze
Aniu dziękuję ! mam po prostu świetną ekspozycję nieba bo kawał niezamieszkałego miejsca
Widziałam Twoje piękne liliowce
Misiu dziękuję! kiciuś uwielbia jak zasiądę w fotelu, bo wtedy on może złożyć swoje ciałko na kolanach i jest mu najlepiej! ...no to oglądaliśmy razem
Joasiu tak jak pisałam wyżej po wyjściu w pola mam widok nieograniczony domami i widzę niebo w całej okazałości! Może masz odmiany liliowców, które tak rosną? są teraz liliowce nisko rosnące, ale mają drobniejsze kwiatki Białe kwiatki, o które pytasz to maruna. Jak będziesz chciała mogę kiedyś posłać siewki albo nasiona
Krysiu już dawno zauważyłam, że jak mam tzw kopa to pracuję za dwóch ale potem mam przerwę i organizm dochodzi do siebie, a ja się poddaję i nic nie robię na siłę!
Jedziesz na kwiatki, ja niestety jestem zależna od kierowcy, a kierowca od kręgosłupa i mam co mam.
Krysiu zwierzyniec rośnie wzdłuż i w szerz a ja tylko leje wodę i karmię wszystko
Dzisiaj coś oprócz róż!
czarny maczek z nasion od Ani tara
Lucynko jest jeden...może jeszcze będą?
Miłego dnia!
- lora
- Od: 25 maja 2010, o 13:43
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maryś ojej jak masz cudnie kolorowo a ten powojnik pierwsze zdjęcie bardzo podoba się.
A u mnie tylko jest jeden inne mi przepadły i nie sadzę juz chyba im nie odpowiada podłoże.
A to cudne zdjęcie drugie to ja nie wiem co to jest? śliczny kolor.
A u mnie tylko jest jeden inne mi przepadły i nie sadzę juz chyba im nie odpowiada podłoże.
A to cudne zdjęcie drugie to ja nie wiem co to jest? śliczny kolor.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bardzo ładnie i kolorowo u Ciebie! Ścinasz maki po kwitnieniu, czy wyrywasz jak już osypią się makówki?
- Maska
- Kontakt:
Misiu powojnik od Starkla, kupiła dwa i drugi wegetuje a ten jest śliczny! na drugim zdjęciu to zawilce które dostałam jako gratis do zamówienia również od Str.. Niestety jednoroczne! Miały byc kolorowe a wszystkie są niebieskie Dziękuję Misiu
Mariolko różnie! niektóre maki wyłamują się pod ciężarem deszczu, inne trzymam jak makówki dojrzeją, ale nie pozwalam się wysiać. Jakoś siewki są mniej urodziwe. Wolę wysiać wiosną w konkretne miejsce gdzie chcę
Dzięki!
Mariolko różnie! niektóre maki wyłamują się pod ciężarem deszczu, inne trzymam jak makówki dojrzeją, ale nie pozwalam się wysiać. Jakoś siewki są mniej urodziwe. Wolę wysiać wiosną w konkretne miejsce gdzie chcę
Dzięki!
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja mam pierwszy rok te pełne, napakowane. Wszystkie stoją jak na warcie. Zieleniutkie listki. Nie wiem, czy wyrywać i zostawić tylko te, które maja dojrzeć, czy zostawić wszystkie, a później ściąć?
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
O, to szkoda, że kurczaczek ma ciężkie życie z dorosłymi kurami. Ale dobrze, że dzielnie walczy o przetrwanie.
Trzymam kciuki za biegusy i ich działalność.
'Marie Viaud' pewnie kwitnie na pędach dwuletnich? (Tak podejrzewam, skoro jest spokrewniona z 'Veilchenblau'.)
Bardzo ładnie wygląd teraz tawuła 'Crispa', a czy przebarwia się jesienią na jakieś ogniste kolory?
Trzymam kciuki za biegusy i ich działalność.
'Marie Viaud' pewnie kwitnie na pędach dwuletnich? (Tak podejrzewam, skoro jest spokrewniona z 'Veilchenblau'.)
Bardzo ładnie wygląd teraz tawuła 'Crispa', a czy przebarwia się jesienią na jakieś ogniste kolory?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, masz trochę ciekawych roślinek.
Tobie zakwitły tylko niebieskie zawilce, a mnie różowe i czerwone, niebieskich brak, a najbardziej na takie czekałam, bo są śliczne.
No widzisz: 'Danish Flag' się znalazł i może ich być więcej. Przyjrzyj się liściom innych niekwitnących jeszcze, a będziesz wiedziała, ile ich masz.
U mnie zakwitło kilkanaście. Wszystkie makówki zostawiam, będą nasionka do rozdawania.
Czarny maczek to ciekawostka. Zbieraj nasiona.
Dobrego, pogodnego i bezburzowego weekendu, Maryś.
Tobie zakwitły tylko niebieskie zawilce, a mnie różowe i czerwone, niebieskich brak, a najbardziej na takie czekałam, bo są śliczne.
No widzisz: 'Danish Flag' się znalazł i może ich być więcej. Przyjrzyj się liściom innych niekwitnących jeszcze, a będziesz wiedziała, ile ich masz.
U mnie zakwitło kilkanaście. Wszystkie makówki zostawiam, będą nasionka do rozdawania.
Czarny maczek to ciekawostka. Zbieraj nasiona.
Dobrego, pogodnego i bezburzowego weekendu, Maryś.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,w ogrodzie czas na maki,one są cudne i u Ciebie piękne kolory,ach te kolorowe ogrody ,ja teraz oglądam u Was ,w lesie też fajnie ,ale tylko zielono,to też mój ulubiony kolor,dzisiaj nie byliśmy w lesie ,bo mieliśmy gości i wypadało z nimi usiąść ,jutro się wybieramy do lasu głębokiego ,jak tylko nie będzie padać ,pozdrawiam gorąco z zielonego lasu
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Marysiu..śliczny ten powojnik i kolor i kształt. Szkoda że nie mam siatki aby swojego przy niej posadzić, podziwianie było by obopólne ..moje i sąsiada. Liliowce także u mnie już kwitną, ta pogoda jakaś nijaka nie pozwala im się w pełni rozkręcić . Maczki wysiewałam, póki co zakwitły tylko pojedyncze ..może w końcu jakiś podwójny się trafi. Pozdrawiam
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marysiu u mnie też rezydują dwa koteczki... każdy inny Kama to pieszczoch, a Kola to arystokratyczny indywidualista i każdy z nich ma swojego ulubionego psa... też mam dwa
I znowu nie wiem co to
Piękny masz ten powojnik, posadziłam jakieś dwa na próbę ... może się przyjmą
I znowu nie wiem co to
Piękny masz ten powojnik, posadziłam jakieś dwa na próbę ... może się przyjmą
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Maska
- Kontakt:
Witam!
słońce przymglone i duchota!
Mariolko w pierwszym roku zebrałam najwięcej nasion, teraz w większości mam siewki i te są trochę marne, nie takie sztywne jak Twoje i przy każdym deszczu część się kładzie, wyłamuje...no to wyrywam. Sama musisz zdecydować co z nimi zrobisz, bo dopóki kwitną wyglądają ślicznie. Twoje nie są wśród kwiatów.
Dario zwierzęta rządzą się własnymi prawami Maria Viaud chyba kwitnie nie tylko na dwuletnich, bo rok temu też miała sporo kwiatów a wycięłam jedną gałąź, taką brzydszą Nie wiem muszę zaobserwować w przyszłym roku. Tawuła jest z patyczka od Michała Darmokota, a jak dokładnie się nazywa to nie pamiętam, może Michał zajrzy na FO? Rośnie między krzewami i powiem Ci szczerze, że nie wiem jak się przebarwia
Lucynko może wykopię zawilce na zimę (tzn te niby cebulki) i jak się uda przechować to Ci dam niebieskie Przyuważę maczki i mam nadzieję że się nie krzyżują, chociaż mam mnóstwo nowych kolorów. Nasionka czarnego maczka to chyba będzie hit przyszłego sezonu! nasiona zbiorę
Lucynko miłego weekendu, ale bez deszczu pewnie się nie obędzie bo duchota niemożebna!
Martusiu kocham takie lasy i jak już wyczerpiesz zdjęcia ze swojego ogrodu to zrób zdjęcia lasów tak jak rok temu. Przyda Ci się czas odpoczynku i spokojnego pochodzenia po FO...no chyba, że będzie tyle grzybów, że wieczorami będziesz padać ze zmęczenia. No to darz bór
Zuziu może coś wymyślić na powojnika jakąś podpórkę od swojej strony, ale przez siatkę też przechodzą, wszystko zależy od lepszej wystawy Widziałam Twoje liliowce Maczki może wyjdą a jak nie to zbiorę nasiona i wyślę Ściskam
Ewciu to tawuła z patyczka, ale powoli rośnie bo jest chyba 4 lata a ma trochę ponad pół metra. Jak będziesz chciała to przed wiosną coś wytnę i ukorzenisz sobie. To masz dobrze że pieski lubią się z kotkami, bo u mnie kotki w domu bo za drzwiami piesek który nie cierpi kotków Poza tym piesek ma charakter, że do rany przyłóż
Zakwitła mi nowa róża wiosenny nabytek!
kwitnie Schakespeare, Chopin, Queen of Sweeden!
maleńki pełny bodziszek w cieniu Lancon!
pierwszy floks z tych nowych odmian!
powojnik 'Alionushka'
i oczywiście liliowce
tu stara odmiana o przecudnym zapachu!
dziurawiec wysiał się wielu miejscach
Miłej soboty! i dziękuję za odwiedziny!
słońce przymglone i duchota!
Mariolko w pierwszym roku zebrałam najwięcej nasion, teraz w większości mam siewki i te są trochę marne, nie takie sztywne jak Twoje i przy każdym deszczu część się kładzie, wyłamuje...no to wyrywam. Sama musisz zdecydować co z nimi zrobisz, bo dopóki kwitną wyglądają ślicznie. Twoje nie są wśród kwiatów.
Dario zwierzęta rządzą się własnymi prawami Maria Viaud chyba kwitnie nie tylko na dwuletnich, bo rok temu też miała sporo kwiatów a wycięłam jedną gałąź, taką brzydszą Nie wiem muszę zaobserwować w przyszłym roku. Tawuła jest z patyczka od Michała Darmokota, a jak dokładnie się nazywa to nie pamiętam, może Michał zajrzy na FO? Rośnie między krzewami i powiem Ci szczerze, że nie wiem jak się przebarwia
Lucynko może wykopię zawilce na zimę (tzn te niby cebulki) i jak się uda przechować to Ci dam niebieskie Przyuważę maczki i mam nadzieję że się nie krzyżują, chociaż mam mnóstwo nowych kolorów. Nasionka czarnego maczka to chyba będzie hit przyszłego sezonu! nasiona zbiorę
Lucynko miłego weekendu, ale bez deszczu pewnie się nie obędzie bo duchota niemożebna!
Martusiu kocham takie lasy i jak już wyczerpiesz zdjęcia ze swojego ogrodu to zrób zdjęcia lasów tak jak rok temu. Przyda Ci się czas odpoczynku i spokojnego pochodzenia po FO...no chyba, że będzie tyle grzybów, że wieczorami będziesz padać ze zmęczenia. No to darz bór
Zuziu może coś wymyślić na powojnika jakąś podpórkę od swojej strony, ale przez siatkę też przechodzą, wszystko zależy od lepszej wystawy Widziałam Twoje liliowce Maczki może wyjdą a jak nie to zbiorę nasiona i wyślę Ściskam
Ewciu to tawuła z patyczka, ale powoli rośnie bo jest chyba 4 lata a ma trochę ponad pół metra. Jak będziesz chciała to przed wiosną coś wytnę i ukorzenisz sobie. To masz dobrze że pieski lubią się z kotkami, bo u mnie kotki w domu bo za drzwiami piesek który nie cierpi kotków Poza tym piesek ma charakter, że do rany przyłóż
Zakwitła mi nowa róża wiosenny nabytek!
kwitnie Schakespeare, Chopin, Queen of Sweeden!
maleńki pełny bodziszek w cieniu Lancon!
pierwszy floks z tych nowych odmian!
powojnik 'Alionushka'
i oczywiście liliowce
tu stara odmiana o przecudnym zapachu!
dziurawiec wysiał się wielu miejscach
Miłej soboty! i dziękuję za odwiedziny!
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Witaj, Maryś!
Pozwól, że na samym wstępie pozachwycam się ta przecudną 'Iriną'!
Jest naprawdę urocza. Może po trosze dlatego, że ja lubię taki kolor kwiatów. Mimo wszystko jednak całość: budowa kwiatu plus barwa.
Liliowce tez śliczności i te ciemne czerwone maki!
U mnie bez deszczu wprawdzie, dzień słoneczny i ciepły, ale spędzony w domu, niestety.
Teraz się chmurzy i zrobiło się parno. Może znowu przyjdzie deszcz.
Tobie życzę spokojnego wieczoru.
Pozwól, że na samym wstępie pozachwycam się ta przecudną 'Iriną'!
Jest naprawdę urocza. Może po trosze dlatego, że ja lubię taki kolor kwiatów. Mimo wszystko jednak całość: budowa kwiatu plus barwa.
Liliowce tez śliczności i te ciemne czerwone maki!
U mnie bez deszczu wprawdzie, dzień słoneczny i ciepły, ale spędzony w domu, niestety.
Teraz się chmurzy i zrobiło się parno. Może znowu przyjdzie deszcz.
Tobie życzę spokojnego wieczoru.
Pozdrawiam. Lucyna
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
Marysiu jak to u mnie bywa wszystko odwrotnie czyli liliowce długie badylki o małych kwiatach. Chyba taka odmiana.
Wiosenne nowości bardzo ładne Maki i w tym roku śliczne.
Wiosenne nowości bardzo ładne Maki i w tym roku śliczne.