Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

Marysiu, masz trochę ;:7 ciekawych roślinek. ;:63
Tobie zakwitły tylko niebieskie zawilce, a mnie różowe i czerwone, niebieskich brak, ;:222 a najbardziej na takie czekałam, bo są śliczne. ;:333
No widzisz: 'Danish Flag' się znalazł i może ich być więcej. ;:333 Przyjrzyj się liściom innych niekwitnących jeszcze, a będziesz wiedziała, ile ich masz. ;:108
U mnie zakwitło kilkanaście. Wszystkie makówki zostawiam, będą nasionka do rozdawania. ;:303
Czarny maczek to ciekawostka. :roll: Zbieraj nasiona. ;:180

Dobrego, pogodnego i bezburzowego weekendu, Maryś. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,w ogrodzie czas na maki,one są cudne i u Ciebie piękne kolory,ach te kolorowe ogrody ,ja teraz oglądam u Was ,w lesie też fajnie ,ale tylko zielono,to też mój ulubiony kolor,dzisiaj nie byliśmy w lesie ,bo mieliśmy gości i wypadało z nimi usiąść ,jutro się wybieramy do lasu głębokiego ,jak tylko nie będzie padać ,pozdrawiam gorąco z zielonego lasu ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu..śliczny ten powojnik i kolor i kształt. ;:138 Szkoda że nie mam siatki aby swojego przy niej posadzić, podziwianie było by obopólne ..moje i sąsiada. ;:306 Liliowce także u mnie już kwitną, ta pogoda jakaś nijaka nie pozwala im się w pełni rozkręcić . Maczki wysiewałam, póki co zakwitły tylko pojedyncze ..może w końcu jakiś podwójny się trafi. Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu u mnie też rezydują dwa koteczki... każdy inny Kama to pieszczoch, a Kola to arystokratyczny indywidualista ;:215 i każdy z nich ma swojego ulubionego psa... też mam dwa ;:173
I znowu nie wiem co to :oops:

Obrazek

Piękny masz ten powojnik, posadziłam jakieś dwa na próbę ... może się przyjmą :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Witam!

słońce przymglone i duchota!

Mariolko w pierwszym roku zebrałam najwięcej nasion, teraz w większości mam siewki i te są trochę marne, nie takie sztywne jak Twoje i przy każdym deszczu część się kładzie, wyłamuje...no to wyrywam. Sama musisz zdecydować co z nimi zrobisz, bo dopóki kwitną wyglądają ślicznie. Twoje nie są wśród kwiatów.

Dario zwierzęta rządzą się własnymi prawami :D Maria Viaud chyba kwitnie nie tylko na dwuletnich, bo rok temu też miała sporo kwiatów a wycięłam jedną gałąź, taką brzydszą :wink: Nie wiem muszę zaobserwować w przyszłym roku. Tawuła jest z patyczka od Michała Darmokota, a jak dokładnie się nazywa to nie pamiętam, może Michał zajrzy na FO? Rośnie między krzewami i powiem Ci szczerze, że nie wiem jak się przebarwia :oops:

Lucynko może wykopię zawilce na zimę (tzn te niby cebulki) i jak się uda przechować to Ci dam niebieskie ;:333 Przyuważę maczki i mam nadzieję że się nie krzyżują, chociaż mam mnóstwo nowych kolorów. Nasionka czarnego maczka to chyba będzie hit przyszłego sezonu! nasiona zbiorę ;:215
Lucynko miłego weekendu, ;:196 ;:4 ale bez deszczu pewnie się nie obędzie bo duchota niemożebna!

Martusiu kocham takie lasy i jak już wyczerpiesz zdjęcia ze swojego ogrodu to zrób zdjęcia lasów tak jak rok temu. Przyda Ci się czas odpoczynku i spokojnego pochodzenia po FO...no chyba, że będzie tyle grzybów, że wieczorami będziesz padać ze zmęczenia. No to darz bór ;:196

Zuziu może coś wymyślić na powojnika jakąś podpórkę od swojej strony, ale przez siatkę też przechodzą, wszystko zależy od lepszej wystawy :D Widziałam Twoje liliowce ;:63 Maczki może wyjdą a jak nie to zbiorę nasiona i wyślę :D Ściskam ;:196

Ewciu to tawuła z patyczka, ale powoli rośnie bo jest chyba 4 lata a ma trochę ponad pół metra. Jak będziesz chciała to przed wiosną coś wytnę i ukorzenisz sobie. To masz dobrze że pieski lubią się z kotkami, bo u mnie kotki w domu bo za drzwiami piesek który nie cierpi kotków ;:14 Poza tym piesek ma charakter, że do rany przyłóż ;:167

Zakwitła mi nowa róża wiosenny nabytek!

Obrazek

kwitnie Schakespeare, Chopin, Queen of Sweeden!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

maleńki pełny bodziszek w cieniu Lancon!

Obrazek

pierwszy floks z tych nowych odmian!

Obrazek

powojnik 'Alionushka'
Obrazek

i oczywiście liliowce
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tu stara odmiana o przecudnym zapachu!

Obrazek

dziurawiec wysiał się wielu miejscach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłej soboty! i dziękuję za odwiedziny!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Maryś! ;:196
Pozwól, ;:108 że na samym wstępie pozachwycam się ta przecudną 'Iriną'! ;:303
Jest naprawdę urocza. ;:215 Może po trosze dlatego, że ja lubię taki kolor kwiatów. ;:218 Mimo wszystko jednak całość: budowa kwiatu plus barwa. ;:63 ;:63
Liliowce tez śliczności ;:333 i te ciemne czerwone maki! ;:333

U mnie bez deszczu wprawdzie, dzień słoneczny i ciepły, ;:303 ale spędzony w domu, niestety. ;:224
Teraz się chmurzy i zrobiło się parno. ;:204 Może znowu przyjdzie deszcz. ;:218

Tobie życzę spokojnego wieczoru. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Marysiu jak to u mnie bywa wszystko odwrotnie czyli liliowce długie badylki o małych kwiatach. :;230 Chyba taka odmiana.
Wiosenne nowości bardzo ładne ;:215 Maki i w tym roku śliczne.
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

Kolejne piękne maki, tym razem ciemne.
Maków to mi się zachciało, jak się napatrzyłam na te pełne u Ciebie.
Wcześniej przez dwa sezony uważałam, że nie mają u nas szans na przeżycie, na piachach tak, ale na glinie???
Ale za Twoją podpowiedzią co do siewu, udało się. Wysiałam raz, ale kilka gatunków. Potem mi się nie chciało w wysiewy bawić i od tamtego roku pojawiają mi się różniste siewki. Pojawiają się tylko na ziemi przez nas spulchnionej i rozluźnionej. Ale w różnych kolorach i gatunkach. :heja
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,śliczna ta nowa róża,i wszystkie inne roślinki piękne ,tak kocham patrzeć na kwitnące ogrody ,u Ciebie w każdym miejscu coś kwitnie ,choćby najmniejsza roślinka ,jakież to piękne ,grzybków na razie nie ma ,ale polało więc może będą ,zdjęcia na pewno zrobię ,bo miejsc urokliwych tutaj dużo,pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam w niedzielny poranek na wsi! koguty pieją, kury gdaczą, tylko ptaki zamilkły jak to bywa po św.Janie :D
Słoneczko świeci, ogród nasyconą wilgocią, trawa rośnie jak szalona!

Lucynko nie wiem jak u Ciebie, ale u mnie solidnie podlało i wilgotność duża! na szczęście orzeźwiło powietrze i poranny spacer przyjemny ;:65 Róża urzekła mnie już w katalogu i nie zawiodłam się, będzie jeszcze jedna nowa, ciekawa i jest maluśki pączek :D Ciemne maki bardzo trudno sfotografować, robiłam zdjęcie rano i jest do kitu,. a pokazał się mak ciemny pełny! są różne puste, pełne i półpełne! ciekawa jestem jakie zakwitną z zebranych nasion?
Pewnie dzisiaj już wypryśniesz z domu bo usiedzieć nie możesz, więc wspaniałej niedzieli Lucynko ;:196 ;:196

Joasiu mnie ostatnio podobają się niskie o niewielkich kwiatach ;:215 przedtem były pająki a teraz lubię takie kompaktowe. O tak maki zaskakują coraz to nowymi kolorami i kształtami, chociaż siałam rok temu niby bylinowe, ale po zimie żaden nie wyszedł a szkoda bo kilka było pełnych bardzo interesujących :D

Dario ja też długi czas podziwiałam maki na FO, a w ogrodzie były tylko to dzikie które siały się kępami to pojedynczo, ale jak raz posiałam to pewnie też będą na zawsze. Rosną u mnie tez na grządkach kwiatowych, nie widzę ich w polu ale muszę tam rzucić na wiosnę nasiona, bo zawsze jakieś zostają...no i tam nie kosić :D

Martusiu i u mnie tej nocy popadało solidnie, to i u mnie może grzyby będą. Kiedyś sporo chodziłam, zbierałam, ale od 2 a może 3 lat klapa...grzybów nie ma, były też borówki ale te to opanował jakiś szkodnik, owoce drobniały aż borowinki przestały owocować. To chyba wpływ miasta robi swoje ;:222 Pewnie w tygodniu sypnie grzybkami więc obfitych zbiorów życzę i pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Marysiu to "nasze" ptaki chyba nie znają tej zasady, bo drą się od 4 rano (wiem, bo odbierałam dzisiaj M z imprezy) ;:306 Nowe nabytki piękne! Poprzednie zdjęcia też oglądałam, bo podczytuję, ale ciężko się poskładać, żeby coś sensownego napisać, więc tak chyłkiem boczkiem przemykam. Tych grzybów Ci życzę, bo wiem, jaka to frajda :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Aniu może moje o 4 też się drą, ale ja śpię snem człowieka niewyspanego :;230 Jednak jak wychodziłam o 5.30 - 6 otworzyć kurnik to przedtem śpiewały, a teraz to siedzą na jajkach :;230
Wiem jak jest po całym dniu bieganiny siąść i poczytać, pooglądać owszem ale z pisaniem już nie tak lekko :;230 Czasem idę dalej z uwagą napisze jutro, a potem się zapomina i leci dalej :D Nie przejmuj się o Twojej stałej sympatii jestem przekonana ;:196

Chciałam zrobić zdjecia czarnym makom, ale nie wyszły ładne więc dzisiaj liliowo!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

bibułkowy maczek taki inny, ale też urodziwy!

Obrazek

i sielankowo!

Obrazek

Dobrej niedzieli!
Awatar użytkownika
a_nie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Jest i niebo. Jakie błękitne u Was, u nas więcej kłębiastych chmur. Może być liliowo. Lilie i liliowce bardzo lubię, a Ty pokazujesz ciekawe okazy.
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Marysiu :wit . Lilie nadzwyczaj urodziwe ale niebo - perfekcyjna fotka ;:138 . Nadaje się na tapetę jak nic ;:333 . Masz sporo cudnych liliowców no i róże . Ten nowy nabytek wiosenny bardzo ciekawy tylko jak przeczytać jej nazwę :;230 ?? Pozdrawiam i udanej niedzieli Ci życzę ;:196 .
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu Twoje lilie i liliowce czarują kolorami i zapachem ;:215 ... Moje chyba cos zaczarowało bo pączki jak były tak są i nijak nie chcą się otworzyć ;:173 Niebo błękitne, trawa zielona czego chcieć więcej... Miłego niedzielnego popołudnia ;:168
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”