Wiejski po przejściach cz.36

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Re: Wiejski po przejściach cz.36

Post »

Witam serdecznie i już pierwszy tydzień lipca mamy prawie za sobą!

Dario nawet sobie nie wyobrażasz jak ten maluch sobie dzielnie radzi, stare kury mu kradnę co lepsze kąski a nawet dziubią biedaka, ale nauczył się uciekać i walczyć o swoje ;:306 Kaczki trochę głodzę i zaczynają zapuszczają się w grządki, a co tam robią to nie wiem :uszy
Dario moja piwonie była otulona a jednak wyschła czy wymarzła jak w żadnym minionym roku, to może rok był niekorzystny! Maria Viaud mnie zaskoczyła i oby zawsze tak ładnie wyglądała to warto czekać na ten widok cały rok ;:215 Koniczyna to znika to wyłazi ponad inne rośliny, są lata że nie nie widzę wcale. Dario koty to koty mają swoje specjalne miejsce w domu i w sercu ;:167

Julciu dziękuję! duch czy elf nieważne ważne że czuwa i nie robi nic złego :uszy

Mariolko podlało i cieszy mnie to! Maciek ma najpiękniejszy strój galowy tylko że jedną biała skarpetkę zgubił ;:306

Ewciu kochamy obydwa koty, ale Maciek to coś więcej niż kot :uszy
Liliowce to piękne kwiaty i takie łatwe w uprawie, ozdobne z kwiatów i liści!

Marysiu dziękuję! Musiałam zrobić miejsce tylu przywiezionym ukochanym liliowcom i to szybko bo miały pąki...no to co było robić...szpadel i siup! Nawet poszło tylko potem dwa dni odpoczynku, a właściwie podlewania ;:306

Luciu oglądaj słoneczko przez okno i wylecz się do końca, bo najgorsze są niedoleczone choroby ;:196
U mnie od dwóch dni już nie pada, a dzisiaj chmurzasto się robi, nie ma upału więc wilgoć tak szybko nie wyparuje.
Nie są to jednak chmurki malownicze tylko jednolita popielatość :D
Zdróweczka i wszystkiego co najlepsze ;:196

Aniu dziękuję ! mam po prostu świetną ekspozycję nieba bo kawał niezamieszkałego miejsca :D
Widziałam Twoje piękne liliowce ;:167

Misiu dziękuję! kiciuś uwielbia jak zasiądę w fotelu, bo wtedy on może złożyć swoje ciałko na kolanach i jest mu najlepiej! ...no to oglądaliśmy razem :D

Joasiu tak jak pisałam wyżej po wyjściu w pola mam widok nieograniczony domami i widzę niebo w całej okazałości! Może masz odmiany liliowców, które tak rosną? są teraz liliowce nisko rosnące, ale mają drobniejsze kwiatki :D Białe kwiatki, o które pytasz to maruna. Jak będziesz chciała mogę kiedyś posłać siewki albo nasiona :D

Krysiu już dawno zauważyłam, że jak mam tzw kopa to pracuję za dwóch ale potem mam przerwę i organizm dochodzi do siebie, a ja się poddaję i nic nie robię na siłę!
Jedziesz na kwiatki, ja niestety jestem zależna od kierowcy, a kierowca od kręgosłupa i mam co mam.
Krysiu zwierzyniec rośnie wzdłuż i w szerz :D a ja tylko leje wodę i karmię wszystko :lol:

Dzisiaj coś oprócz róż!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

czarny maczek z nasion od Ani tara

Obrazek

Lucynko jest jeden...może jeszcze będą?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłego dnia!
Awatar użytkownika
lora
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2010, o 13:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

:wit Maryś ojej jak masz cudnie kolorowo a ten powojnik pierwsze zdjęcie bardzo podoba się.
A u mnie tylko jest jeden inne mi przepadły i nie sadzę juz chyba im nie odpowiada podłoże.
A to cudne zdjęcie drugie to ja nie wiem co to jest? śliczny kolor.
pozdrawia Misia

Ogrodowe wątki Misi
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Bardzo ładnie i kolorowo u Ciebie! Ścinasz maki po kwitnieniu, czy wyrywasz jak już osypią się makówki?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Misiu powojnik od Starkla, kupiła dwa i drugi wegetuje a ten jest śliczny! na drugim zdjęciu to zawilce które dostałam jako gratis do zamówienia również od Str.. Niestety jednoroczne! Miały byc kolorowe a wszystkie są niebieskie :D Dziękuję Misiu ;:196

Mariolko różnie! niektóre maki wyłamują się pod ciężarem deszczu, inne trzymam jak makówki dojrzeją, ale nie pozwalam się wysiać. Jakoś siewki są mniej urodziwe. Wolę wysiać wiosną w konkretne miejsce gdzie chcę :D
Dzięki!
kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja mam pierwszy rok te pełne, napakowane. Wszystkie stoją jak na warcie. Zieleniutkie listki. Nie wiem, czy wyrywać i zostawić tylko te, które maja dojrzeć, czy zostawić wszystkie, a później ściąć?
w domu i w ogrodzie, cz.2, cz.3, cz.4
pozdrawiam serdecznie, Mariola
Awatar użytkownika
Daria_Eliza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 lut 2013, o 01:30

Post »

O, to szkoda, że kurczaczek ma ciężkie życie z dorosłymi kurami. Ale dobrze, że dzielnie walczy o przetrwanie.
Trzymam kciuki za biegusy i ich działalność. ;:215
'Marie Viaud' pewnie kwitnie na pędach dwuletnich? (Tak podejrzewam, skoro jest spokrewniona z 'Veilchenblau'.)
Bardzo ładnie wygląd teraz tawuła 'Crispa', a czy przebarwia się jesienią na jakieś ogniste kolory?
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Marysiu, masz trochę ;:7 ciekawych roślinek. ;:63
Tobie zakwitły tylko niebieskie zawilce, a mnie różowe i czerwone, niebieskich brak, ;:222 a najbardziej na takie czekałam, bo są śliczne. ;:333
No widzisz: 'Danish Flag' się znalazł i może ich być więcej. ;:333 Przyjrzyj się liściom innych niekwitnących jeszcze, a będziesz wiedziała, ile ich masz. ;:108
U mnie zakwitło kilkanaście. Wszystkie makówki zostawiam, będą nasionka do rozdawania. ;:303
Czarny maczek to ciekawostka. :roll: Zbieraj nasiona. ;:180

Dobrego, pogodnego i bezburzowego weekendu, Maryś. ;:167 ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,w ogrodzie czas na maki,one są cudne i u Ciebie piękne kolory,ach te kolorowe ogrody ,ja teraz oglądam u Was ,w lesie też fajnie ,ale tylko zielono,to też mój ulubiony kolor,dzisiaj nie byliśmy w lesie ,bo mieliśmy gości i wypadało z nimi usiąść ,jutro się wybieramy do lasu głębokiego ,jak tylko nie będzie padać ,pozdrawiam gorąco z zielonego lasu ;:196
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Marysiu..śliczny ten powojnik i kolor i kształt. ;:138 Szkoda że nie mam siatki aby swojego przy niej posadzić, podziwianie było by obopólne ..moje i sąsiada. ;:306 Liliowce także u mnie już kwitną, ta pogoda jakaś nijaka nie pozwala im się w pełni rozkręcić . Maczki wysiewałam, póki co zakwitły tylko pojedyncze ..może w końcu jakiś podwójny się trafi. Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
ewarost
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 gru 2010, o 18:21
Kontakt:

Post »

Marysiu u mnie też rezydują dwa koteczki... każdy inny Kama to pieszczoch, a Kola to arystokratyczny indywidualista ;:215 i każdy z nich ma swojego ulubionego psa... też mam dwa ;:173
I znowu nie wiem co to :oops:

Obrazek

Piękny masz ten powojnik, posadziłam jakieś dwa na próbę ... może się przyjmą :)
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witam!

słońce przymglone i duchota!

Mariolko w pierwszym roku zebrałam najwięcej nasion, teraz w większości mam siewki i te są trochę marne, nie takie sztywne jak Twoje i przy każdym deszczu część się kładzie, wyłamuje...no to wyrywam. Sama musisz zdecydować co z nimi zrobisz, bo dopóki kwitną wyglądają ślicznie. Twoje nie są wśród kwiatów.

Dario zwierzęta rządzą się własnymi prawami :D Maria Viaud chyba kwitnie nie tylko na dwuletnich, bo rok temu też miała sporo kwiatów a wycięłam jedną gałąź, taką brzydszą :wink: Nie wiem muszę zaobserwować w przyszłym roku. Tawuła jest z patyczka od Michała Darmokota, a jak dokładnie się nazywa to nie pamiętam, może Michał zajrzy na FO? Rośnie między krzewami i powiem Ci szczerze, że nie wiem jak się przebarwia :oops:

Lucynko może wykopię zawilce na zimę (tzn te niby cebulki) i jak się uda przechować to Ci dam niebieskie ;:333 Przyuważę maczki i mam nadzieję że się nie krzyżują, chociaż mam mnóstwo nowych kolorów. Nasionka czarnego maczka to chyba będzie hit przyszłego sezonu! nasiona zbiorę ;:215
Lucynko miłego weekendu, ;:196 ;:4 ale bez deszczu pewnie się nie obędzie bo duchota niemożebna!

Martusiu kocham takie lasy i jak już wyczerpiesz zdjęcia ze swojego ogrodu to zrób zdjęcia lasów tak jak rok temu. Przyda Ci się czas odpoczynku i spokojnego pochodzenia po FO...no chyba, że będzie tyle grzybów, że wieczorami będziesz padać ze zmęczenia. No to darz bór ;:196

Zuziu może coś wymyślić na powojnika jakąś podpórkę od swojej strony, ale przez siatkę też przechodzą, wszystko zależy od lepszej wystawy :D Widziałam Twoje liliowce ;:63 Maczki może wyjdą a jak nie to zbiorę nasiona i wyślę :D Ściskam ;:196

Ewciu to tawuła z patyczka, ale powoli rośnie bo jest chyba 4 lata a ma trochę ponad pół metra. Jak będziesz chciała to przed wiosną coś wytnę i ukorzenisz sobie. To masz dobrze że pieski lubią się z kotkami, bo u mnie kotki w domu bo za drzwiami piesek który nie cierpi kotków ;:14 Poza tym piesek ma charakter, że do rany przyłóż ;:167

Zakwitła mi nowa róża wiosenny nabytek!

Obrazek

kwitnie Schakespeare, Chopin, Queen of Sweeden!

Obrazek

Obrazek

Obrazek

maleńki pełny bodziszek w cieniu Lancon!

Obrazek

pierwszy floks z tych nowych odmian!

Obrazek

powojnik 'Alionushka'
Obrazek

i oczywiście liliowce
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

tu stara odmiana o przecudnym zapachu!

Obrazek

dziurawiec wysiał się wielu miejscach

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Miłej soboty! i dziękuję za odwiedziny!
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Witaj, Maryś! ;:196
Pozwól, ;:108 że na samym wstępie pozachwycam się ta przecudną 'Iriną'! ;:303
Jest naprawdę urocza. ;:215 Może po trosze dlatego, że ja lubię taki kolor kwiatów. ;:218 Mimo wszystko jednak całość: budowa kwiatu plus barwa. ;:63 ;:63
Liliowce tez śliczności ;:333 i te ciemne czerwone maki! ;:333

U mnie bez deszczu wprawdzie, dzień słoneczny i ciepły, ;:303 ale spędzony w domu, niestety. ;:224
Teraz się chmurzy i zrobiło się parno. ;:204 Może znowu przyjdzie deszcz. ;:218

Tobie życzę spokojnego wieczoru. ;:196
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
jonatanka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2012, o 12:11

Post »

Marysiu jak to u mnie bywa wszystko odwrotnie czyli liliowce długie badylki o małych kwiatach. :;230 Chyba taka odmiana.
Wiosenne nowości bardzo ładne ;:215 Maki i w tym roku śliczne.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”