Moja działka - Katarzynka
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja działka - Katarzynka
A gdzie fotka skończonej szklarni? Jestem ciekawa, ja mam założony tunel i nawet sałaty nie mam czasu posiać, ale pomidorki już skiełkowały na parapetach.
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- bwoj54
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 wrz 2012, o 08:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kasiu! szklarenka będzie Świetna sprawa. My już od 2 tygodni jemy własną sałatę i rzodkiewkę z tunelu foliowego.Rzeżucha, szczypior natka pietruszki i rukola zadawala nasze podniebienia niemal od miesiąca. Tam też przechowuję wysiane kwiatki , sadzonki pelargonii , begonii Pozdrawiam cieplutko , posyłając promyki słońca do mnie wraca prawdziwa wiosna. Dzisiaj 10 C na termometrze
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
-
- 500p
- Od: 23 mar 2007, o 17:37
-
- 500p
-
- 500p
- bwoj54
Kasiu, jestem by podziwiać Twoje /Wasze / kolejne poczynania. Szklarenka , kwiatki zdobią obszerny ogród. Obowiązkowo pokazuj nam swoje ogrodowe dzieło. Pozdrawiam serdecznie
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
-
- 500p
Bogusiu w ogrodzie prace głównie polegają na koszeniu i wyrywaniu chwastów, a i tak ze wszystkim nie nadążamy. Szklarenka jest rewelacyjna spełnia się w 100 % aczkolwiek musimy się jeszcze nauczyć prowadzenia pomidorów, widziałam Twoje toć to istny las pomidorowy, grona od samego dołu, a my to więcej pędów i liści mamy bo żal było obrywać.
Przyszedł czas na plony, cukinia , którą szybko spożytkowałam
Pierwsze małosolne
Jagoda kamczacka zamrożona , na ciacho również się załapała
Różyczka kupiona na wiosnę , pachnie cudownie
Przyszedł czas na plony, cukinia , którą szybko spożytkowałam
Pierwsze małosolne
Jagoda kamczacka zamrożona , na ciacho również się załapała
Różyczka kupiona na wiosnę , pachnie cudownie
- seba1999
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
Cześć Kasiu
Częstuje się darami z Twojego ogrodu, sernik wyśmienity
Szklarnię masz z poliwęglanu ? Jakie ma wymiary ?
Kwiaty piękne, wypielęgnowane - nic dodać,nic ująć
Jakie róże kupiłaś ?
Częstuje się darami z Twojego ogrodu, sernik wyśmienity
Szklarnię masz z poliwęglanu ? Jakie ma wymiary ?
Kwiaty piękne, wypielęgnowane - nic dodać,nic ująć
Jakie róże kupiłaś ?
-
- 500p
Seba częstuj się śmiało serniczek lekki jak piórko tak , że możesz na noc dostać jeszcze dokładkę ;)
Szklarnia ma wymiary 5 x 2,5 m wysokość 2,30 . Poliwęglan rewelacyjna sprawa , roślinki przylegają do ścianek i nic się nie odparza.
Różyczki kupowane w tym roku to głównie z grupy rabatowej oraz okrywowej , znalazła się również jedna miniaturka, nazwy są gdzieś zapisane , skataloguje je na koniec sezonu.
Szklarnia ma wymiary 5 x 2,5 m wysokość 2,30 . Poliwęglan rewelacyjna sprawa , roślinki przylegają do ścianek i nic się nie odparza.
Różyczki kupowane w tym roku to głównie z grupy rabatowej oraz okrywowej , znalazła się również jedna miniaturka, nazwy są gdzieś zapisane , skataloguje je na koniec sezonu.
- bwoj54
Kasiu! przede wszystkim , narobilaś apetytu tymi pysznościami. Proszę podaj przepis na danie z cukinią .Różyczki i inne kwitnienia Czytając Twój wpis odnośnie pomidorów , uśmiechnęłam się , ponieważ takie stwierdzenia " żal było obrywać liście i usuwać boczne pędy : słyszymy od wielu osób. Dopiero gdy decydują się na zastosowanie podanych przez nas , sprawdzonych zasad ...przekonują się i nie żałują. Boczne odrosty tzw. wilki usuwa się sukcesywnie , gdy tylko pokaża się, wtedy nie jest ich żal . Pęd prowadzi się jeden główny , wtedy grona są blisko siebie. Gdy tylko zawiążą się pomidorki na drugim gronie , usuwamy liście do pierwszego grona , gdy zawiążą się na trzecim usuwamy liście do drugiego grona .Zawsze zostawiamy liście przy 4-5 gronach od góry / do końca zbiorów/Kiedyś ograniczaliśmy do 6-7 gron i uszczykiwaliśmy czubki. Teraz nie ograniczamy ...mają nawet po 10 gron Puszczając na kilka pędów i pozwalając rozrastać się liściom ograniczamy dostęp światła i czerpanie składników odżywczych liściom i zbytecznym pędom. Życzę obfitych zbiorów , będę tu zaglądała
P.S.Kasiu, jeśli nie masz nic przeciwko...wstawię zdjęcie poglądowe
P.S.Kasiu, jeśli nie masz nic przeciwko...wstawię zdjęcie poglądowe
Ale pięknie i smacznie tu jest
Chyba zapach tego serniczka mnie tu przywiódł
Pomidorki widzę też obsypane owocem
A cóż takiego, prócz lecza, robiłaś z cukinii?
Chyba zapach tego serniczka mnie tu przywiódł
Pomidorki widzę też obsypane owocem
A cóż takiego, prócz lecza, robiłaś z cukinii?
- Alania
- Od: 17 lip 2008, o 21:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ależ ślinka cieknie na te Twoje fotki
A ja przyszłam zobaczyć kwiatuszki z ogrodu
A ja przyszłam zobaczyć kwiatuszki z ogrodu
-
- 500p
Witam miłych gości
Bogusiu dziękuję za poglądowe zdjęcia pomidorków za Twoimi radami M wkroczył do szklarni i na tyle ile było to możliwe ogołocił pomidorki , teraz już wie jak postąpić w przyszłym roku.
Danie z cukinii to zwykłe leczo : cukinia w kostkę , cebula w piórka , czerwona papryka w paski, kiełbaska w słupki, wszystko robię w jednym garnku . Na samym początku podsmażam cebulkę, dodaję mały ząbek czosnku drobno pokrojony, potem kiełbaska , papryka a na sam koniec cukinia , przykrywam i duszę do miękkości . Na koniec koncentrat pomidorowy albo jak było w tym przypadku keczup i doprawiam do smaku głównie chili .
Alunia witaj w ogrodzie , w słoiczkach jest sałatka z cukinii , cebuli i czerwonej papryki w zalewie słodko kwaśnej , taki dodatek zimowej sałatki
Moniko wolnymi kroczkami ukwiecam ogród w tym roku są już zauważalne
Dzisiaj od samego rana pada i tak zawsze jest jak ja wcześniej podlewam , wczoraj do samego zmierzchu biegałam z konewką, nie zdążyłam zebrać ogórków bo pomyślałam zbiorę rano , no cóż ......poczekam do wieczora może się uda zbierać nie w deszczu.
Pojawiają się pierwsze ogrodowe grzybki
Koźlarz w odsłonie dwóch dni :
Ismena od forumkowego kolegi
Kwitnie surmia
Bogusiu dziękuję za poglądowe zdjęcia pomidorków za Twoimi radami M wkroczył do szklarni i na tyle ile było to możliwe ogołocił pomidorki , teraz już wie jak postąpić w przyszłym roku.
Danie z cukinii to zwykłe leczo : cukinia w kostkę , cebula w piórka , czerwona papryka w paski, kiełbaska w słupki, wszystko robię w jednym garnku . Na samym początku podsmażam cebulkę, dodaję mały ząbek czosnku drobno pokrojony, potem kiełbaska , papryka a na sam koniec cukinia , przykrywam i duszę do miękkości . Na koniec koncentrat pomidorowy albo jak było w tym przypadku keczup i doprawiam do smaku głównie chili .
Alunia witaj w ogrodzie , w słoiczkach jest sałatka z cukinii , cebuli i czerwonej papryki w zalewie słodko kwaśnej , taki dodatek zimowej sałatki
Moniko wolnymi kroczkami ukwiecam ogród w tym roku są już zauważalne
Dzisiaj od samego rana pada i tak zawsze jest jak ja wcześniej podlewam , wczoraj do samego zmierzchu biegałam z konewką, nie zdążyłam zebrać ogórków bo pomyślałam zbiorę rano , no cóż ......poczekam do wieczora może się uda zbierać nie w deszczu.
Pojawiają się pierwsze ogrodowe grzybki
Koźlarz w odsłonie dwóch dni :
Ismena od forumkowego kolegi
Kwitnie surmia