Wiejski po przejściach cz.36
- korzo_m
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Wiejski po przejściach cz.36
Zazdroszczę takich pięknych widoków na pola, nierówne tereny bardzo mi się podobają.
Bibułkowy maczek cudny taki powiewny i delikatny.
Bibułkowy maczek cudny taki powiewny i delikatny.
-
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu rzeczywiście po przekroczeniu granicy swego ogrodu widzisz niebo w całej okazałości ale i te łany na tych polach.
Pokazuj dopóki nie skoszone bo za chwilkę wjada kombajny i będziemy mieć na widoku zwiastun jesieni.
Ja tak mam kiedy żniwa się skończą zaczynam myśleć jesiennie....wiem, ze to paskudne myslenie ale co ja za to mogę
pozdrawiam letnią porą
Pokazuj dopóki nie skoszone bo za chwilkę wjada kombajny i będziemy mieć na widoku zwiastun jesieni.
Ja tak mam kiedy żniwa się skończą zaczynam myśleć jesiennie....wiem, ze to paskudne myslenie ale co ja za to mogę
pozdrawiam letnią porą
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witam dość późno, ale dzień tak jakoś zleciał! już raz siadałam do odpisania ale przeczytałam i coś mnie odciągnęło
Alicjo ranek był spokojny, a potem i u mnie kłębiły się chmury, ale ja lubię takie chmurzaste niebo Lilii mam niewiele, ale liliowce to moje ulubione kwiaty i staram się stale coś dokupować, a czasem coś dostaję. Dziękuję za odwiedziny
Ewelinko bardzo lubię rano oddychnąć polami, że tak powiem dobudzam się w tym miejscu, a jeszcze jak jest pogodnie to spływa na mnie spokój! Róża pewnie wyhodowana w Czechach dlatego nazwana imieniem jakiejś Czeszki a nazwę przekopiowałam z zamówienia. Dziękuję i spokojnej nocy życzę
Ewciu otworzą pąki, nie bądź taka niecierpliwa, a im później tym dłużej będziesz się kwiatkami cieszyć.
Dobrej nocy i wspaniałego tygodnia
Joasiu coś czuję że znowu się zbierasz Niech Ci szybko czas minie i wracaj do swojego ogrodu i domku
Iwonko i ja się najdłużej kręcę koło maczków, ale i na liliowce zaglądam czy któryś nie otworzył buźki, bo one niestety szybko przekwitają Niebo mam takie jak wszyscy tylko u mnie może więcej widać...nasionka oczywiście będą
Lucynko sporo jeszcze lilii nie kwitnie więc będą i inne. Piegowata :Lancon to dziwna pannica dwa lata temu kwitła wysoko i obficie, rok temu jednym kwiatem a w tym znowu wyrosło kilka roślin, chociaż dużo niższych
Maczki zachwycają, bo tyle kolorów i coraz coś nowego odkrywam.
Goście masz rację jak wszystko w nadmiarze może się znudzić, ale wiem dlaczego przychodzą
I u mnie upalnie i tylko ranek był bardzo przyjemny Ściskam
Agusiu każdy kwiatek ma swój urok Lilia to Lancon! kapryśna pannica jak opisuję Lucynce.
Moje drobie mają się dobrze...kury niosą, małe dzielnie walczy i co noc śpi pod inną kwoką. Obrasta piórkami Kaczki dostały basenik, ale boją się go na razie Dobrego tygodnia Aguniu
Misiu i co radość Cię rozpierała? potrzymać rodzinkę w ogrodzie, to nie dość że coś zauważy to może jeszcze pomoże w czymś
Dorotko u nas pofałdowań, skałek i lasków sporo, ale Ty to wiesz bo znasz moje tereny
Maczki mam inne niż Ty więc może posiejesz za rok takie?
Krysiu za ogrodem mamy pola a dalej las LP, były zakusy w połowie puścić drogę i wtedy na widoku pewnie miałabym domeczki bo zaraz jakiś deweloper wykukałby interes a póki co mam niczym nie zakłócone widoki, które zmieniają się wraz z porami roku! Ja też przeżywam smutek, szczególnie jak pola zaorzą i wtedy wszystko wokół ciemnieje...a kombajny też fotografuję
Dziękuję i również pozdrawiam Cię cieplutko
Na dobranoc moje nocne maki, które wreszcie udało się uchwycić. Są różne pusty, półpełny i pełny!
i ta co Wam się spodobała!
Spokojnej nocy!
Alicjo ranek był spokojny, a potem i u mnie kłębiły się chmury, ale ja lubię takie chmurzaste niebo Lilii mam niewiele, ale liliowce to moje ulubione kwiaty i staram się stale coś dokupować, a czasem coś dostaję. Dziękuję za odwiedziny
Ewelinko bardzo lubię rano oddychnąć polami, że tak powiem dobudzam się w tym miejscu, a jeszcze jak jest pogodnie to spływa na mnie spokój! Róża pewnie wyhodowana w Czechach dlatego nazwana imieniem jakiejś Czeszki a nazwę przekopiowałam z zamówienia. Dziękuję i spokojnej nocy życzę
Ewciu otworzą pąki, nie bądź taka niecierpliwa, a im później tym dłużej będziesz się kwiatkami cieszyć.
Dobrej nocy i wspaniałego tygodnia
Joasiu coś czuję że znowu się zbierasz Niech Ci szybko czas minie i wracaj do swojego ogrodu i domku
Iwonko i ja się najdłużej kręcę koło maczków, ale i na liliowce zaglądam czy któryś nie otworzył buźki, bo one niestety szybko przekwitają Niebo mam takie jak wszyscy tylko u mnie może więcej widać...nasionka oczywiście będą
Lucynko sporo jeszcze lilii nie kwitnie więc będą i inne. Piegowata :Lancon to dziwna pannica dwa lata temu kwitła wysoko i obficie, rok temu jednym kwiatem a w tym znowu wyrosło kilka roślin, chociaż dużo niższych
Maczki zachwycają, bo tyle kolorów i coraz coś nowego odkrywam.
Goście masz rację jak wszystko w nadmiarze może się znudzić, ale wiem dlaczego przychodzą
I u mnie upalnie i tylko ranek był bardzo przyjemny Ściskam
Agusiu każdy kwiatek ma swój urok Lilia to Lancon! kapryśna pannica jak opisuję Lucynce.
Moje drobie mają się dobrze...kury niosą, małe dzielnie walczy i co noc śpi pod inną kwoką. Obrasta piórkami Kaczki dostały basenik, ale boją się go na razie Dobrego tygodnia Aguniu
Misiu i co radość Cię rozpierała? potrzymać rodzinkę w ogrodzie, to nie dość że coś zauważy to może jeszcze pomoże w czymś
Dorotko u nas pofałdowań, skałek i lasków sporo, ale Ty to wiesz bo znasz moje tereny
Maczki mam inne niż Ty więc może posiejesz za rok takie?
Krysiu za ogrodem mamy pola a dalej las LP, były zakusy w połowie puścić drogę i wtedy na widoku pewnie miałabym domeczki bo zaraz jakiś deweloper wykukałby interes a póki co mam niczym nie zakłócone widoki, które zmieniają się wraz z porami roku! Ja też przeżywam smutek, szczególnie jak pola zaorzą i wtedy wszystko wokół ciemnieje...a kombajny też fotografuję
Dziękuję i również pozdrawiam Cię cieplutko
Na dobranoc moje nocne maki, które wreszcie udało się uchwycić. Są różne pusty, półpełny i pełny!
i ta co Wam się spodobała!
Spokojnej nocy!
- chinanit
- Od: 6 lip 2013, o 14:59
Marysiu, widzę że już uporałaś się z ogrodem po powrocie.
Teraz ja będę się zmagać ze swoim.
Lancon jest śliczna! U mnie niestety wypadła, jak i sporo innych.
Ładne masz liliowce. U mnie są głównie w odcieniach żółci i pomarańczu.
Dobrego dnia.
Teraz ja będę się zmagać ze swoim.
Lancon jest śliczna! U mnie niestety wypadła, jak i sporo innych.
Ładne masz liliowce. U mnie są głównie w odcieniach żółci i pomarańczu.
Dobrego dnia.
Z pozdrowieniami, Maria
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
W ogrodzie Maryni. W zimowym i letnim ogrodzie.W zimowym i letnim ogrodzie cz.2
Poszukuję, wymienię
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Samych pięknych dni Marysiu
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
Witaj Marysiu ,duże mam zaległości w Twoim ogrodzie ale widzę ,że fauna i flora w pełnym rozkwicie ja skończyłam sezon i teraz będe nadrabiać zaległości na forum i na działce ,u nas pada prawie codziennie ,byłam w sobote na działce to wszystkie kwiaty zbite przez deszcz ,chcę już kilka dni .Fajnie ,że organizujecie sobie takie forumowe spotkania. Pozdrawiam serdecznie
- gabi2059
- 50p
- Od: 30 gru 2016, o 00:14
Witaj Marysiu.Jak zawsze pokazujesz piękne zdjęcia.Tym razem piękny,uspokajający widok na pola.rzeczywiście jak się patrzy na te pola to aż chciałoby się pospacerować .Zastanawiałam się ostatnio czego mi brakuje na działce i już wiem śpiewu ptaków zwłaszcza kosów .Już pisałam masz piękny olbrzymi ogród a w nim masę ciekawych roślin.I słodkie zwierzaki włącznie z kocurkiem Maćkiem .Tak ciemne maki i na dodatek pełne widzę pierwszy raz.Są wszystkie piękne, i te puste i półpełne i pełne.Ja chyba mam w dziwnym miejscu działkę bo u ciebie popadało, w Dąbrowie G. też padało a na działce susza .Zresztą pytałam się sąsiadów i potwierdzili że bardzo mało spadło deszczu.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Marysiu
Śliczne liliowce
I te lilie. Lankon piękna. Muszę ją sobie kupić.
Już na wiosnę się za nią rozglądalam ale nigdzie jej nie trafiłam.
ktore najbardziej lubisz??
Śliczne liliowce
I te lilie. Lankon piękna. Muszę ją sobie kupić.
Już na wiosnę się za nią rozglądalam ale nigdzie jej nie trafiłam.
ktore najbardziej lubisz??
- mymysteryy
- Od: 6 sie 2014, o 07:58
Piękne masz Marysiu te liliowce. Niezłą kolekcję już uzbierałaś.
Najbardzie jednak podobają mi się czarne maki. Wysiałam też w tym roku (nasiona z AWN), ale okazało się, że "czarne" mają tylko środki.
Pozdrawiam
Najbardzie jednak podobają mi się czarne maki. Wysiałam też w tym roku (nasiona z AWN), ale okazało się, że "czarne" mają tylko środki.
Pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Marysiu, te buraczkowe maki to z nasion świeżo nabytych, czy tak zmieniły kolor zebrane w ubiegłym roku?
One są po prostu cudne!
Spokojnego wieczoru życzę. U mnie burzowo i deszczowo.
One są po prostu cudne!
Spokojnego wieczoru życzę. U mnie burzowo i deszczowo.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,nareszcie solidnie pada w świętokrzyskim i była duża burza,u mnie w ogrodzie też padało do południa i po południu ale spokojnie ,nie wiem co będzie w nocy ,żeby tylko gradu nie było,Twój ogród to burza kwiatów,te czarne maczki cudne ,a i widoki masz sielskie ,pozdrawiam
- Margo_margo
- Od: 27 lip 2014, o 13:08
Marysiu Wstyd się przyznać ale dopiero dziś nadrobiłam zaległości w Twoim wątku. Ostatnio czytałam 8 stronę i jak zobaczyłam kiedyś, że jest już naście, to stwierdziłam, że już chyba nigdy nie nadrobię Ale dziś się zawzięłam
Oglądam Twój ogród, jak zupełnie nowy, nieznany. Jestem tradycyjnie zauroczona Twoimi różami. Mogę na nie patrzeć godzinami i chyba nigdy mi się nie znudzą. Bardzo mi się podobają połączenia różnych kwiatów w Twoim ogrodzie a zwłaszcza to, że jest zapełniony każdy zakątek.
Kolekcja liliowców imponująca To fascynujące, jak wiele kształtów i kolorów hodowcy potrafią "stworzyć"
Kaczuchy pierwsza klasa tylko żeby jeszcze te ślimory zajadały
Niebo w ostatnim czasie maluje piękne obrazy i bardzo dobrze potrafisz uchwycić nastrój.
Maryś, wybacz, że ostatnio rzadko zaglądam ale niestety wieczorne czytanie do poduszki już nie wychodzi. Bez okularów ani rusz a nie zabieram do sypialni, bo boję się, że zapomnę zabrać do pracy. Obiecuję poprawę choć na wsi będę miała kiepski zasięg więc zdjęciami oczu nie nacieszę.
Ściskam serdecznie i gorąco całuję
- Zuzia111
- Od: 13 paź 2016, o 16:43
Marysiu...piękne lilie i liliowce u ciebie, uwielbiam je...mogę na nie patrzeć bez końca. . Kilka nowych liliowców u mnie nie zakwitnie, kilka lilii też gdzieś wybyło. . Bardzo ładny czarny maczek ...u mnie póki co same pojedyncze ale ciągle jest nadzieja bo niektóre jeszcze w pąkach. Pozdrawiam.