Pomidory pod folią cz. 4
-
- 50p
- Od: 29 maja 2017, o 20:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- nemezja
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2007, o 10:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz. 4
Daniel cudne . Chciałabym mieć takie problemy tzn martwić sie o zbyt duza ilosc pomidorow:).
A ja mam takie pytanie. Pierwszy raz mam odmianę Anna Russian. To akurat jej dotyczy, ale mam pytanie ogólne. Mianowicie krzak wiąże juz 4grono, a pomidory zaczęły dojrzewać na drugim(1owoc) I trzecim(2 owoce). Pierwsze grono zielone, owoc?w jest tam najwięcej I są największe.
A ja mam takie pytanie. Pierwszy raz mam odmianę Anna Russian. To akurat jej dotyczy, ale mam pytanie ogólne. Mianowicie krzak wiąże juz 4grono, a pomidory zaczęły dojrzewać na drugim(1owoc) I trzecim(2 owoce). Pierwsze grono zielone, owoc?w jest tam najwięcej I są największe.
-
- 50p
- Od: 29 maja 2017, o 20:09
KAROLINO u Ciebie już chociaż dojrzewają a u mnie tylko tyle że dużo ich jest ale póki co nic nie zmienia barwy, a tak bardzo chciałbym zjeść pomidorka z własnej uprawy
- Luka85
- 100p
- Od: 8 lip 2012, o 22:32
Witam
Dziś zauważyłem , że coś dziwnego dzieje się z moimi ogórkami szklarniowymi, do tej pory rosły bardzo ładnie i obficie plonowały, a dzisiaj większość ok 8 krzaków zrobiło się całkowicie "klapnięte" jakby miały suszę a są podlane. Co to może być??? Kiedyś coś czytałem o słabym ukorzenianiu, ale może macie jakies dośwadczenie z taka sytuacją.
Dziś zauważyłem , że coś dziwnego dzieje się z moimi ogórkami szklarniowymi, do tej pory rosły bardzo ładnie i obficie plonowały, a dzisiaj większość ok 8 krzaków zrobiło się całkowicie "klapnięte" jakby miały suszę a są podlane. Co to może być??? Kiedyś coś czytałem o słabym ukorzenianiu, ale może macie jakies dośwadczenie z taka sytuacją.
Zapraszam do Siebie
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=101110" onclick="window.open(this.href);return false;
pozdrawiam Łukasz
- Saute
- 200p
- Od: 24 lut 2017, o 23:20
Dziękuję . Mam nadzieję, że będą równie smaczne , byle się jakaś zaraza nie przyplątała zanim dojrzeją. Mam kilka odmian tych serc i wszystkie bardzo ładnie rosną, chociaż od początku czubki krzaków wyglądały jakby zaraz miały zdechnąć, jakieś pkręcone , powywijane , chude, ale widać taka ich uroda
Andrzej
U mnie wyjątkowo w tym roku serducha też się dobrze sprawują
Z megagrona zrezygnowałam ale mam inną drobnicę która równie piękne grona tworzy to San Marzano mini
I kudłata Sekherezada
Takie to nawet warto nie dla podniebienia a dla oka sobie zafundować
Liście i pomidorki bielutkie/stalowe , mechate , cudne
Z megagrona zrezygnowałam ale mam inną drobnicę która równie piękne grona tworzy to San Marzano mini
I kudłata Sekherezada
Takie to nawet warto nie dla podniebienia a dla oka sobie zafundować
Liście i pomidorki bielutkie/stalowe , mechate , cudne
- jeszcze
- 1000p
- Od: 22 sty 2017, o 18:38
Ładne te San Marzano Mini. Ciekawe jak w smaku, bo wersja duża do zbyt smacznych nie należy, do suszenia dobre.
Iza
- sajmon0609
- 200p
- Od: 1 mar 2009, o 15:58
Zdjecia ,Zdjecia i jeszcze raz zdjeciaBehaviour pisze:Cześć. Mam taki problem. Część kwiatów chyba nie zostaje zapylona, usycha i odpada. Druga część wręcz przeciwnie, wszystko ładnie rośnie. Czym to może być spowodowane?
- mamaAmelka
- 200p
- Od: 26 mar 2017, o 09:46
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 lut 2011, o 18:41
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Mam pomidorka , ale nie wiem jaką ma nazwę .Kupiłam nasiona jako Jaune Flamme i
wyrosły mi dwa rodzaje pomidorów śliwkowych , jeden w kolorze czarnym , drugi czerwony .
Oba pomidorki są bardzo fajne i wczesne .Śliwkę czarną już jem od pewnego czasu , smaczna.
Ta czerwona jest większa i dopiero dojrzewa ,krzak idealny .Osłodziło mi to gorycz pomyłki .
To moje pierwsze zdjęcie , dlatego proszę o wyrozumiałość .
wyrosły mi dwa rodzaje pomidorów śliwkowych , jeden w kolorze czarnym , drugi czerwony .
Oba pomidorki są bardzo fajne i wczesne .Śliwkę czarną już jem od pewnego czasu , smaczna.
Ta czerwona jest większa i dopiero dojrzewa ,krzak idealny .Osłodziło mi to gorycz pomyłki .
To moje pierwsze zdjęcie , dlatego proszę o wyrozumiałość .
Lukasz uki94