Kochani Mary Rose to naprawdę róża terminatorka, jeszcze mi nigdy nie przemarzła

Co do dużych krzewów po prostu musicie skusić się na historyczne - one zawsze rosną duże ale mają też swoje wady. Trudno je utrzymać w ryzach, zwłaszcza po latach. No i efekt jest czasami tylko tydzień a czekamy cały rok
Aniu - Frühlingsduft to właśnie ta róża która zachwyca bardzo krótko, to naprawdę jest parę dni, zwłaszcza jak jest upalnie i słonecznie. Ale .... kwitnie jako pierwsza gdy inne jeszcze nie zabierają się do kwitnienia więc zabiera całą uwagę. Nie przemarza, pięknie się przebarwia. Mnie zachwyca

A co do cięcia , mam go ostatnio tyle, że w ogóle nie zastanawiam się jak ciąć tylko tnę
W tym roku pięknie zakwitła Snanwell Perpetual, też kwitnie jako jedna z pierwszych i ona naprawdę powtarza kwitnienie
Jedne z pierwszych, oprócz oczywiście tych wcześnie kwitnących, zaczynają róże pod ścianą, gdzie mają cieplarniane warunki: piękna belle isis, tradescant i plaisanterie, która w tym roku przemarzła do zera a i tak odbudowała się i jeszcze zdążyła już zakwitnąć
P