Kawon ( arbuz ) - część 8
Re: Kawon ( arbuz ) - część 8
Sky nie fajnie, też nie lubię takich niespodzianek
Danivil fajna oferta, tylko,że ja już nie ufam ludziom i po tym wypadku będę kupowac tylko w oryginalnie zamkniętych opakowaniach... trudno najwyżej nie będę miała arbuza białego w środku:) Człowiek się stara cieszy a ktoś to beszczelnie wykorzystuje. Też sprzedaje różne rzeczy ,ale nie śmiałabym tak kłamać tym bardziej,że rozmawiałam z nim przez tel., ale jak napisałam sms , że Moon and Stars nie ma plam to już nic nie odpisał... Zobaczcie sobie np jak na internecie wygląda Jubilee - jasny w ciemne paski , mój jest meega ciemny pomimo,że bardzo słodki i nasiona sobie zostawiłam.
- seba1999
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2014, o 20:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Może on nie wie, że arbuzy krzyżują się wzajemnie ?
Danivil dzięki za linka, oferta jest z Chorwacji. Ciekawa jestem czy na miejscu w Chorwacji, w sklepie ogrodniczym można dostać nasiona tych odmian.
Seba to po co kłamie ,że ma siostrę w Stanach, która mu te wszystkie odmiany przysyła
-- 16 lip 2017, o 21:04 --
Sysiorek wybierasz się do Chorwacji???:)
-- 16 lip 2017, o 21:05 --
Ja znalazłam bardzo fajne odmiany z Ukrainy i Rosji oryginalnie zapakowane i te będę kupować
-- 16 lip 2017, o 21:04 --
Sysiorek wybierasz się do Chorwacji???:)
-- 16 lip 2017, o 21:05 --
Ja znalazłam bardzo fajne odmiany z Ukrainy i Rosji oryginalnie zapakowane i te będę kupować
- seba1999
Aga ciekawe dlaczego te nasiona są takie tanie ?
Przesyłka też kosztuje, a on przecież coś na tym musi zarobić ?
Widocznie wysiał nasiona oryginalne, a sprzedaje kundelki z wolnego zapylenia.
Tu kupisz nasiona : http://www.nasionatropikalne.pl/index.p ... rzyw-arbuz
Przesyłka też kosztuje, a on przecież coś na tym musi zarobić ?
Widocznie wysiał nasiona oryginalne, a sprzedaje kundelki z wolnego zapylenia.
Tu kupisz nasiona : http://www.nasionatropikalne.pl/index.p ... rzyw-arbuz
Seba super dziękuję Ci sprawdzony sklep??? a nie wiesz kiedy będą mieli dostępne te odmiany?
- seba1999
Nie kupowałem, nie miałem takiej potrzeby. Może w necie będą jakies opinie ?
Pewnie będą dostępne po sezonie, teraz nikt nasion nie kupuje
Pewnie będą dostępne po sezonie, teraz nikt nasion nie kupuje
Seba jak to ja kupuję
Sky planuje końcem sierpnia, ale nie wiem czy uda nam się zamknąć zlecenia. W ubiegłym roku zjedliśmy bardzo dużo arbuzów - u nich "lubenice" - w Chorwacji przy czym z marketu. Natomiast jak przemieszczaliśmy się po z miejsca na miejsce to wielokrotnie widzieliśmy stragany m.in. z arbuzami przy drogach, w tym roku jeśli dojdzie do wyprawy to na pewno kupimy od miejscowych rolników.
-
- Od: 22 lip 2015, o 21:39
Wczoraj zerwałem pierwszego Rosario. Był dojrzały i smaczny. Dzisiaj kolejne Rosario, dwa Złota Wolicy i Mini Love - nie wiem jakie są bo poszły w całości do lodówki.
Niestety pierwsze dwa krzaki melonów również wykazują oznaki fuzariozy W tunelu żółte miodowe i dwa piel del sapo zaczynają blaknąć liście i przechodzić w żółć
Co do piel del sapo to 4 krzaki mam z owocami jak to w książkach pokazują czyli ciemnozielone w ciemniejsze podłużne plamki a jeden ma owoce albinosy - takie jasno oliwkowe bez ciemniejszych plamek... dziwne.
W przyszłym roku Polyversum idzie od fazy rozsady... Nie poddam się dziadowi
Niestety pierwsze dwa krzaki melonów również wykazują oznaki fuzariozy W tunelu żółte miodowe i dwa piel del sapo zaczynają blaknąć liście i przechodzić w żółć
Co do piel del sapo to 4 krzaki mam z owocami jak to w książkach pokazują czyli ciemnozielone w ciemniejsze podłużne plamki a jeden ma owoce albinosy - takie jasno oliwkowe bez ciemniejszych plamek... dziwne.
W przyszłym roku Polyversum idzie od fazy rozsady... Nie poddam się dziadowi
Bardzo miły Pan sprowadzi mi w sierpniu w oryginalnych opakowaniach jakie odmiany będe chciała Koszt opakowania 20-30zł za 20 nasion Seba dziękuję za stronę
-
- Od: 7 kwie 2011, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jak chcesz to polywersum również możemy kupić na pół.
Np 50 g za 100zl, co daje 25g za 50zł. A teraz kupilem 4g za 40 ;) różnica w cenie jest.
Np 50 g za 100zl, co daje 25g za 50zł. A teraz kupilem 4g za 40 ;) różnica w cenie jest.
Piotr