Roślinnik balkonowy
- Skoanna
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 28 sty 2016, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Roślinnik balkonowy
Widzę Martuniu, że i u Ciebie zrobiło się gęsto
I pomidorki juz masz. U mnie w końcu zaczęły też dojrzewać.

- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lubię wszystkie pachnące kwiaty, Twój powojnik do zapamiętania 

Aniu, pierwszy dojrzały Micro Tom komisyjnie zerwany w sobotę ręką Starszego Potomka od razu trafił do jego paszczy
na szczęście pomidorek był tak duży, że udało nam się Go uprosić, żeby się z nami podzielił - jakoś ten pierwszy wyczekany pomidor najlepiej smakuje

Na pomidorki się już doczekałam, teraz czas na nowość u mnie, którą zaraziła mnie właśnie Ania-Skoanna
jedna malutka sadzonka cyklantery próbuje twardo opanować cały roślinnik i ma coraz więcej owocków

Aguś Rubromarginata jest fantastyczna pod względem zapachu, jeśli lubisz słodycz marcepanu, bo to właśnie czuć obok niej, mojemu Ł pachnie ciasteczkami
właśnie przed chwilą cieszyliśmy się zieloną herbatką w jej towarzystwie, cudny aromat!

Nieustający zachwyt liliami

I nieliczne inne kwitnące

Słonecznego tygodnia!

Na pomidorki się już doczekałam, teraz czas na nowość u mnie, którą zaraziła mnie właśnie Ania-Skoanna

Aguś Rubromarginata jest fantastyczna pod względem zapachu, jeśli lubisz słodycz marcepanu, bo to właśnie czuć obok niej, mojemu Ł pachnie ciasteczkami

Nieustający zachwyt liliami

I nieliczne inne kwitnące

Słonecznego tygodnia!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 14 sty 2009, o 18:33

Zarosło cudnie i bardzo ciekawie, lilie i powojnik, dojrzewających pomidorów zazdroszczę (

Muszę obejrzeć jeszcze raz dokładnie, zdjęcie po zdjęciu.

Grażynko dziękuję za odwiedziny
Dziś rano przywitała mnie taka panna...

...i się normalnie zakochałam
nie dość że piękna, to cudownie pachnie! niestety nie pamiętam nazwy a opakowanie wyrzuciłam
kupiona razem z Elodie w marcu w ramach przeganiania przedwiośniowych smutków
warto było!
i jeszcze 2 pączki czekają na rozwinięcie, będzie pachniało 

Dziś rano przywitała mnie taka panna...

...i się normalnie zakochałam

Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- witch
- 1000p
- Od: 9 cze 2013, o 10:16
Marto, Twój balkon wygląda teraz nie tylko pięknie ale i smacznie
Bardzo ładna ta biała lilia, moja nie zakwitła.

Bardzo ładna ta biała lilia, moja nie zakwitła.
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Mówiłam że będziesz zachwycona liliami? 

-
Cudna ta biała lilia. 

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piękne lilie! W ogóle widzę, że w tej donicy z liliami jest coś jeszcze, ładnie się z nimi komponuje 

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
Zbieranina Wiśni (kaktusy)
U Wiśni (roślinkowy mix)
Aga, dzięki
z balkonu musi być też jakiś pożytek, zwłaszcza z takiego, gdzie nie da się usiąść wygodnie, to chociaż podjemy
Madziu lilie to już od dawna
Grażynko nie mogę się z Tobą nie zgodzić
miała jeszcze 2 kwiaty wielkie, ale rozwinęły się, jak byłam na wyjeździe z Potomkami, teraz to już wyglądają smętnie

Moniko, dziękuję za odwiedziny! z liliami jest jeszcze wieczornik damski, tytoń, lewkonie i goździk brodaty, wszystko na biało, niestety, poprzekwitały i teraz cała kompozycja straciła urok, muszę ją przemyśleć
Jeszcze przed wyjazdem załapałam się na pierwszy groszek pachnący i wysyp wilcowych kwiatków, na moim zielonym dachu, więc trudne do uchwycenia aparatem

A teraz jest tak:

Słoneczne pozdrowienia

Madziu lilie to już od dawna

Grażynko nie mogę się z Tobą nie zgodzić

Moniko, dziękuję za odwiedziny! z liliami jest jeszcze wieczornik damski, tytoń, lewkonie i goździk brodaty, wszystko na biało, niestety, poprzekwitały i teraz cała kompozycja straciła urok, muszę ją przemyśleć

Jeszcze przed wyjazdem załapałam się na pierwszy groszek pachnący i wysyp wilcowych kwiatków, na moim zielonym dachu, więc trudne do uchwycenia aparatem

A teraz jest tak:

Słoneczne pozdrowienia

Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
Moje tegoroczne zachwyty: cyklantera i żółciutki karłowy Aztek - koniecznie do powtórzenia w przyszłym roku!

Wyczekane kwitnienia: szczęślin ugandyjski i powojnik Cassandra

I ciesząca oczy reszta

Wyczekane kwitnienia: szczęślin ugandyjski i powojnik Cassandra

I ciesząca oczy reszta

Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
-
Ze szczęślinem ugandyjskim nie spotkałam się w realu ale bardzo ciekawie wygląda.
Aztek w sam raz do schrupania.
Aztek w sam raz do schrupania.

-
- Od: 23 sie 2010, o 11:08
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja dojrzałam tam jeszcze rojnika i poziomki/truskawki, czy dobrze widzę? I to z różowymi kwiatami też mi się podoba, co to jest?
Full wypas na tym Twoim balkonie, nie da się ukryć
Full wypas na tym Twoim balkonie, nie da się ukryć

Monika
U Wiśni (roślinkowy mix)
U Wiśni (roślinkowy mix)
- Maciek13
- Od: 9 cze 2017, o 21:38
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj emka29. Mam jedno pytanie: jak uprawiasz szczęślina ? Ja zamówiłem tą roślinkę na allegro i nie mam zielonego pojęcia jak ją się uprawia i pielęgnuje. Pozdrawiam 

Witam się już wrześniowo!
Grażynko pomidorki są chrupane codziennie, jakbym nie pilnowała Potomków, to by pożarli wszystko co jest, nieważne żółe, czerwone, czarne czy zielone
a szczęślin też mi się podoba, ma bardzo wdzięczne te kwiatki, ale poza tym przez resztę roku to taki drapak straszący
na pierwszym zdjęciu widać go w całości i nie jest to ładny widok

Moniko dobrze widzisz, mam rojnikowe skalniaczki, są też krzaczki poziomek i truskawek, nadal codziennie moje chłopaki znajdują na nich coś do podjedzenia
jeśli ma na myśli to różowe poniżej to jest to pełna odmiana Million Bells, w poprzednich latach coś mi nie rosły i miałam ich juz nie kupować, ale jak zobaczyłam te różyczki, to jakoś tak wyszło, że wróciły ze mną do domu

Maćku ze szczęślinem niewiele Ci pomogę, bo nic z nim nie robię
zimą stoi u mnie na parapecie okna południowo-zachodniego i gubi liście
jak się na wiosnę zrobi bardzo ciepło to wystawiam go na balkon, nawożę sporadycznie tak jak inne moje rośliny, przycinam, jak mnie zaczną denerwować te wyłysiałe kikuty gałązek i tyle, jakoś na razie rośnie, zrobiłam z niego parę sadzonek i czekam żeby zakwitły. Podejrzewam, że byłoby mu lepiej w jakiejś oranżerii, no ale to pomarzyć może i on i ja
Roślinnikowo pomidorowo
żebym jeszcze pamiętała, co to za odmiany

Smagliczka posadzona z malutkiej sadzonki na początku czerwca kwitnie nieustannie i bez przycinania, pierwszy raz tak mi się udało z tą roślinką, w poprzednich latach padały dosyć szybko lub nie odbijały po przycięciu.

Cassandra

Udanego weekendu!
Grażynko pomidorki są chrupane codziennie, jakbym nie pilnowała Potomków, to by pożarli wszystko co jest, nieważne żółe, czerwone, czarne czy zielone

Moniko dobrze widzisz, mam rojnikowe skalniaczki, są też krzaczki poziomek i truskawek, nadal codziennie moje chłopaki znajdują na nich coś do podjedzenia

Maćku ze szczęślinem niewiele Ci pomogę, bo nic z nim nie robię

Roślinnikowo pomidorowo

Smagliczka posadzona z malutkiej sadzonki na początku czerwca kwitnie nieustannie i bez przycinania, pierwszy raz tak mi się udało z tą roślinką, w poprzednich latach padały dosyć szybko lub nie odbijały po przycięciu.

Cassandra

Udanego weekendu!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy