Tykwa - warzywo, piękna ozdoba, tysiące zastosowań, cz.3
- hanusia19888
- 100p
- Od: 6 kwie 2017, o 14:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Tykwa - warzywo, piękna ozdoba, tysiące zastosowań, cz.3
Karls Twoja tykwa nie zna słowa dieta
Hanuśka
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Spoko, liczę że moja sporo przytyje. ;)
Może coś w deseń rodzica. ;)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p5762405
Może coś w deseń rodzica. ;)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 5#p5762405
No oby. Na dyniach się nie znam ale zwykle tykwy zawiązane późno już takie duże nie rosną bo trochę za mało czasu mają jak na polski klimat. Ta co pokazałem to jeszcze chyba w ostatnich dniach czerwca zapylona. Moje giganty też późno załapały i na razie szału nie ma. Największy ma odrobinę więcej niż 30cm w obwodzie, czyli taki wymiar niedużego birdhousa. Ma dopiero coś koło 2 tygodni, więc liczę, że coś nadgoni. Ale na rekord się nie nastawiam ;).
- BobejGS
- Kontakt:
No nic nie poradze. Ten sezon jest wybitnie chłodny u mnie i żadne dyniowate nie rosną tak jak powinny. Mam nadzieje jednak że tykwa nadrobi strate i nie będzie tak źle. Mam nadzieje, że już jutro zauważe sporą zmiane we wzroście.
Trzeba być optynistą, zwłaszcza w tak kiepskim sezonie.
Trzeba być optynistą, zwłaszcza w tak kiepskim sezonie.
- borowa
- 200p
- Od: 3 lis 2015, o 14:22
Czy już nie pozwalać zawiązywać się nowym owocom?
Pozdrawiam!
Jagoda
Jagoda
To zależy ile ich masz. Generalnie lipcowe zdążą jeszcze dojrzeć, więc jak słabo wiązały wcześniej to nie ma co przerywać.
Moje tykwy slabiutko rosną niektóre nie mają jeszcze żeńskich kwiatów, a ogolnie będę mieć może kilka szt owoców i chyba same kobry,a tak liczyłam na coś z mniejszych odmian.
- BobejGS
- Kontakt:
Moja jedna tykwa masakrycznie podrosła przez tydzień. Dosłownie z malitkieho kakaludka, na dorodną sztuke. Niestety fotki nie zrobiłem ale postaram się siostre wysłać.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Też mam jedną tykwę z nasion sklepowych.Toż to prawdziwa Godzilla. Jak przechodzę obok to uważam, żeby mnie nie złapała i nie pożarła .
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
To nie wstawiaj zdjęć bo nas wszystkich pożre
Snake Holewa przybiera dziennie około 5cm długości i niedługo zakopie się w ziemi. Stąd mam pomysł by prowadzić ją poziomo. Jutro wolne to może coś tam wstawię.
Snake Holewa przybiera dziennie około 5cm długości i niedługo zakopie się w ziemi. Stąd mam pomysł by prowadzić ją poziomo. Jutro wolne to może coś tam wstawię.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
- BobejGS
- Kontakt:
[quote="BobejGS"]Pierwsza Pelota gourd zapylona (Self).
Fajnie podrosła.
Ale zdjecie nie jest aktualne. Jutro siostra zrobi jej fotke. Ja byłem w szoku jak ją zobaczyłem. Musiałm drugą płytke podłożyć.
Wy to w żart obróciliście, a Ja byłem naprawde w szoku. Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Zdjęcie tego nie oddaje.
Fajnie podrosła.
Ale zdjecie nie jest aktualne. Jutro siostra zrobi jej fotke. Ja byłem w szoku jak ją zobaczyłem. Musiałm drugą płytke podłożyć.
Wy to w żart obróciliście, a Ja byłem naprawde w szoku. Byłem bardzo pozytywnie zaskoczony. Zdjęcie tego nie oddaje.
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Będziesz prowadził zapisy obwodów? Tykwy giganty powinny powisieć na krzaku około miesiąca po osiągnięciu maksymalnej wielkości w celu stwardnienia skorupy jeżeli ma ładnie się wysuszyć. Oby wrzesień był łaskawy bo z zeszłorocznych zapisków wychodzi, że pierwszy przymrozek był 17-go.
Błażej nie zastanawia Cię kształt tej tykwy? Trochę za cienką ma szyję w porównaniu do zdjęcia rodzica. Chyba że zgrubieje ale z mojego doświadczenia wynika że nie.
Błażej nie zastanawia Cię kształt tej tykwy? Trochę za cienką ma szyję w porównaniu do zdjęcia rodzica. Chyba że zgrubieje ale z mojego doświadczenia wynika że nie.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
- BobejGS
- Kontakt:
w ogóle nie przypomina rodzica. Przyjrze się jutro jak dostane fotce czy tyje ale myśle, że raczej będzie inna niż rodzic. Musze przyjrzeć się rodzicom, rodzica.