W ogrodzie mnóstwo pracy, ale podchodzę do tego spokojnie i ile zdążę, to w tym roku zrobię, a to co nie, to będę robiła za rok
Powoli oczyszczam rabaty i staram się więcej czasu spędzać delektując się ogrodem - ja go po prostu kocham
Kwitną kolejne odmiany jeżówek
moja własna, nowa odmiana
Pink Poodle
Double Delight
Kolejne liliowce
Marina del Ray - kosztowała majątek, ale jest naprawdę niezwykła
Bestseller - w końcu ten prawdziwy...
Z tą odmiana miałam niemiłe doświadczenia, ponieważ podejrzewam, że jako jedna z wielu padłam ofiarą oszustwa przez sklep internetowy. Kupiłam kilka szt. w ciągu 3 lat i wszystkie były niezgodne odmianowo, a przecież nie takie znów tanie. Oj, zła byłam okrutnie, zwłaszcza, że na reklamację sklep milczy do dzisiaj. W końcu trafiłam jakiś czas temu na uczciwego sprzedawcę i teraz mam już spora kępkę tej ślicznej odmiany
Great White Dove - cudo!
I/77/10
Mulbury Freeze - cudowna odmiana
Kwitnie non stop, kwiaty ma duże, w wyrazistym kolorze, piękne falbany - cóż chcieć więcej
Catherine Woodbury - jedna ze starszych odmian, ale ze względu na urocze kwiaty w pięknym kolorze, zostanie na zawsze w ogrodzie.
At Daybreak in Olsztyn - ta odmiana nie ma sobie równych pod względem ilości kwiatów
Na jednym pędzie potrafi zawiązać ponad 20 pąków. W efekcie kwitnienie jest długie i nieprawdopodobnie piękne, bo odmiana ma prześliczny kolor
I/97/10
I/nn
Blizzard Bay - piękne, wielkie kwiaty
Singular Sensation
Roger Gounds
Green Mystique
i jeden z bezimiennych, ale tez go bardzo lubię. Rośnie orzy rózy Concerto i Bailando - dobrze pasuje do nich kolorystycznie.
kolejny nn - pięknie komponuje się z bladoróżowymi różami - u mnie w zestawie ze Stephanie Baronin zu Guttenberg i Mariatheresia
Pewnie zaskoczę Was tym, co napiszę, ale ... nie lubię lilii
Mam ich kilka, ale nie kupuję kolejnych i czekam aż te, które są ... zjedzą nornice
Budowla rośnie powoli
Pierwsze cięcie kocimiętek zaliczone