Oczko wodne - (barakudy)
- killer1558
- 10p - Początkujący
- Od: 15 lut 2007, o 18:03
- Kontakt:
- lila31
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 lip 2006, o 12:06
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Marian oglądnęłam zdjęcia, bardzo ładne oczko i rośliny.
Szczególnie spodobało mi się zdjęcie ważki. Zobaczyłam też wreszcie kwitnącą hołtujnię (moja jeszcze nie kwitła). Ślicznie wygląda rojnik w szczelinie skalnej, w ogóle fajnie masz to zrobione.
Zdjęcia są, może napisz coś o reszcie ogrodu, na którym jest to oczko, bo zapewne jest jakaś reszta.
Szczególnie spodobało mi się zdjęcie ważki. Zobaczyłam też wreszcie kwitnącą hołtujnię (moja jeszcze nie kwitła). Ślicznie wygląda rojnik w szczelinie skalnej, w ogóle fajnie masz to zrobione.
Zdjęcia są, może napisz coś o reszcie ogrodu, na którym jest to oczko, bo zapewne jest jakaś reszta.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Kontakt:
Bardzo ładne. Duża różnorodność roślin na małej przstrzeni, ładnie zamaskowane brzegi kamieniami, a kamienie roślinami i to najbardziej mi się podoba. Okazuje się, że można tak zrobić, aby kamienie nie dominowały nad brzegiem.barakuda pisze:To tylko tak wyglada oczko mam tylko aby mieć rośliny typu bagiennego lubiące wilgoć .
Bardzo lubię turzyce a one lubią wilgoć.
Tak naprawdę oczko powstało na szarym końcu
Mam tylko jedno pytanie czy Skrętnice (Spyrogyra sp.), bo jest ich stosunkowo dużo, szczególnie widoczne na wodospadzie, hodujesz specjalnie, czy może to nie proszeni goście ?
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"MIKRO JEZIORO"- Projektowanie i budowa założeń wodnych w ogrodach, konserwacja i doradztwo.
"PORADNIK" - Oczko Wodne
Skrętnice zostały zastosowane do wytłumienia szumu wody ,poza tym jest tam dosyć dużo cienia a one świetnie tam dają sobie radę .Poza tym to ulubione miejsce żab.Paweł pisze:
Mam tylko jedno pytanie czy Skrętnice (Spyrogyra sp.), bo jest ich stosunkowo dużo, szczególnie widoczne na wodospadzie, hodujesz specjalnie, czy może to nie proszeni goście ?
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 24 sty 2007, o 11:59
- Kontakt:
Wodę można wytłumić za pomocą dławika na przewodzie doprowadzającym wodę na wodospad.barakuda pisze:Skrętnice zostały zastosowane do wytłumienia szumu wody ,poza tym jest tam dosyć dużo cienia a one świetnie tam dają sobie radę .Poza tym to ulubione miejsce żab.
Rozumiem, że Ci nie przeszkadzają i te w oczku również, te porastające i zagłuszające rośliny podwodne ?
Pozdrawiam, Paweł Woynowski
"PORADNIK" - Oczko Wodne
"PORADNIK" - Oczko Wodne