Możecie mi podpowiedzieć co u mnie teraz rośnie?

Arbuziki uprawiam po raz pierwszy.
Na pewno można sobie dorobić. Jeden krzak potrafi wyprodukować kilka owoców.sky_1989 pisze:Seba ciężko powiedziećteż żeby mieć ten znaczek eko potrzeba trochę zachodu... w zimie w Biedronce płaciłam 6 zł za kilkogram
ehh te ciążowe zachcianki
![]()
Taaa sprzedawał, coś Ty ! Wyślę na AWN Dyniowatych .Danivil pisze:Seba czy będziesz sprzedawał nasiona z Cream of Saskatchewan i Moon and Stars? Bo jeśli tak byłbym zainteresowany
W zimę do każdego ogrodniczego przychodzi dostawa świeżych nasion - po co teraz kupować ?Danivil pisze:Czy nasiona wraz z upływem czasu tracą zdolność kiełkowania lub są w czymś gorsze od tych młodszych nasion? Bo nie wiem czy zamawiać nasiona arbuza na przyszły rok teraz czy zrobić to po sezonie np: na wiosnę? Sky standardowo możesz podesłac linka do tych nasion syberyjskich jakby Ci się chciało
Dzisiaj zerwałem Wolice - zapylona pod koniec czerwca. Rewelacjarolnik90 pisze:Mam dylemat... Mam wolice około 4kg, krzak stracił już około 80% masy zielonej i nie wiem czy ją jeszcze potrzymać na krzaku czy zerwać. Zapylona została 26 czerwca, szkoda jak bym zerwał i była by nie dojrzała. Tych doświadczonych pytam co byście zrobili ?![]()
Jeśli to mączniak i owoc jest młody to bym pryskał, przeważnie okres karencji na dyniowate wynosi nie więcej niż 2tyg.
Oczywiście nasiona są bardzo dobrej jakości, wszystko oryginalne. Rejestrować się nie trzeba, ale warto bo za rok zamawiając z zapisaną kartą na koncie wystarczy trzy razy kliknąć i nasiona są zamówione. Zakupy na stronie są bardzo proste, wystarczy przy wybranym produkcie nacisnąć, Add to card, a następnie, gdy się skompletuje koszyk chehout i wprowadzić swoje dane, kartę, bądź się zarejestrować zapłacić i gotowe.sky_1989 pisze:Powiedz mi jeszcze czy nasiona na 100% są oryginalne i czy są pakowane w oryginalne opakowania (te po 25 sztuk)