Cudowne kwitnienia

Dalej używam, ale cały czas 1/2 łyżeczki na 5l, od początku tak było. W pierwszym sezonie stosowania nawozu bardzo wzmocniły korzenie i liście, w następnym większość miała dużo więcej kwiatów. Niektóre już co roku mają ich bardzo dużo.zabkamarta pisze: Mam pytanie. Czytając Twój wątek widziałam, że używasz nawozów Petersa. Dalej go uzywasz ? Jeśli tak to dajesz tą łyżeczkę na 5l czy inne stężenie? I jak często nawozisz ?
Ja też go używam i widzę że rośliny przeżywają szał lisciowo-korzeniowy, więc na razie sobie go chwale.
ajania pisze:A co to za Dtps. szykuje Ci się do kwitnienia ?
Tak. Takie lawendowe. Ta phalaenopsis jest bardzo podobna do Valery, ale na doniczce ma napisane Confussion. Zakwita bardzo obficie i długo utrzymuje ten piękny kolor.MirkaS pisze: Czy to poniżej to jakiś Dtps ? Czy kwiaty faktycznie są takie lawendowe ?
Deszczówki. Jeśli akurat nie mam, przegotowuję wodę na dzień, dwa przed podlewaniem. U mnie woda jest bardzo twarda.ajania pisze:Czy mozesz zdradzic jakiej wody uzywasz do podlewania swoich Phalaenopsis ?
Ja unikam takich, jakoś do mnie nie przemawiają. A tu jedna z moich najulibieńszych phalaenopsis po 6 latach wycina taki numer!!! Mam nadzieję, że to jednorazowy wybryk, bo następnych takich kwiatów u niej nie przeżyjęArt pisze: A ten z pomarańczową warżką to w części forma peloric. Niektórzy na takie właśnie "polują" uznając je za ciekawostki w kolekcjach.
Właśnie już tego się bałamdzika pisze:Dzień dobry!![]()
Jeszcze pomyślicie, że zaniemówiłam.
No tak sobie pomyślałamdzika pisze:Dzień dobry!![]()
Jeszcze pomyślicie, że zaniemówiłam.