Przy takiej pogodzie pomidory szybko dojrzewają ich smak rewelka

Kilka dni temu u Marysi- Maski przeczytałam, że musi przykryć aronię. Pomyślałam wtedy czas zrobić to samo. W czwartek przygotowałam firanki podchodzę do aronii patrzę

Aniu szkoda takich pięknych starych odmian dalii, teraz te odmiany są słabsze nie wszystkie przetrwają przechowywanie. Ja mam gdzie trzymać warunki wymarzone, po każdej zimie część karp mi wypada.
Większość swojego życia mieszkałam w bloku, ale z działką zawsze byłam związana- rodzicie mieli działeczkę. Dawniej musiała nas ona wyżywić, tak mawiał mój tata. Teraz jak mieszkam na wsi mam duży warzywnik wiem co znaczą te jego słowa, latem oszczędzam. Mam swoje warzywka, są smaczne bez chemii.
Grażynko upał dał popalić, ani za dnia ani nocą nie dało się swobodnie oddychać. Na szczęście zapowiedzieli dwudniową przerwę od tropików. Jutro czekają nas ulewy oby się sprawdziło, beczki na deszczówkę zapełnią.
Wyobraź sobie, że na jednym krzaku pomidory mi się ugotowały, no to ja z nich zupkę pomidorową nawarzyłam, pychotka.
Krysiu sadzę dużo odmian rosyjskich, co roku wyszukuję innych pomidorów najbardziej gustuję w malinowych. Muszę sprawdzić moje notatki to napiszę Ci jakie odmiany mi smakują. Na Aukcji nasiennej jest dużo nasion ja mam właśnie z niej nasionka, przez kilka lat przetestowałam wiele odmian.
Zrobię zdjęcia moim pelargoniom -obiecuję, sama jestem miło zaskoczona ich wyglądem, takich cudów do tej pory nie udało mi się wyhodować.