Na pocieszenie powiem, że oprócz zaniedbywania FO nie mam też kontaktów z TV a radio załączam tylko czasami siedząc na tarasie w godz. 20-22 i do tego słucham ulubionej muzyki z kaset i płyt. Jestem bardzo zdrowy (zwłaszcza psychicznie) żyjąc w świecie przyrody.
Nie ma co się tłumaczyć ... bujam w obłokach.
A w ciągu dnia .... podglądam robaczki

np taki mały robaczek (ledwo 1 cm) przykuł moją uwagę - dopiero na zdjęciu zobaczyłem jak pięknie on wygląda.
Sprawdziłem - to 'znamionówka tarniówka'
I inne.
Ten szerszeń wygryzł mi już dużą dziurę w spróchniałej desce.
Bogumiłko ... zarażać nie chcę - dzielę się tym co umiem

Oto zakwitła ta (NN) której patyczek wiozłem w ub.r. przez pół Polski.
Witaj Florianie, Faktycznie jesteśmy sąsiadami - zachodź i oglądaj.
To może ... tygrysiątka

oraz ..."plantacja pomidorów'

Elizabetko ... pomidory od ciebie robią furorę - poszła fama i ogrodnicy schodzą się by je oglądać

A tutaj pomidor, wysiany z pestek zebranych w ub.r. na poczęstunku.
Rozszyfrowałem go jako 'Cherokee Purple' a po naszemu 'czarny befsztyk" faktycznie w przekroju wygląda jak befsztyk, no i jest taki wielki - pierwszy zebrany miał 47 dag.
I jeszcze jedno do ciebie ... zapytanie.
Twoja 'Theresa Bugnet" .... wyczytałem, że jest bezkolcowa i .... z sadzonki i do tego nie z ziemi, a z łodygi bezkolcowej, odrasta kolczasty pęd. Czy to normalne? Bo prawdziwe

Karolino - mimo iż milin rośnie na dachu i jestem za to chwalony przez działkowiczów, to nie dorównuję twoim różom, o glicynii już nie wspomnę

Wspomniana przez ciebie datura, a właściwie to ... brugmansja.

Zrzuca liście i szybko kwiaty przekwitają, bo w donicy rośnie i ... przy tych upałach często jest przesuszana

Róże kwitną drugi raz (RU już po raz trzeci zawiązuje pąki)
Pozdrawiam wszystkich serdecznie