Ogród Krystyny
Mojemu M podobało się że jest ładnie w ogródku ale jak coś robiłam to ile się namarudził że stale tylko siedzę w ogródku nic tylko kwiatki i kwiatki tak mówił ile się nasłuchałam.Ale od pewnego czasu z powodu moich chorych stawów przy cięższych pracach proszę go o pomoc, wycinał trawę na nowe miejsca na kwiatki ,zrobił mi porządek w miejscu gdzie sama nie mogłam sobie poradzic z chaszczami i wiele innych prac które potrzebowały silniejszej reki i chyba się troszeczkę zaraził bo widzę że mu się to spodobało. Ja też jestem zadowolona bo mam pomocnika który z chęcią mi pomaga a nie z musu efekty są świetne.
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
No to szczęściara z Ciebie, mój M nie angażuje się ,może służyć tylko transportem jak trzeba coś przywieźć,ale nic robót na grządkach.Uważa ,że to mój rewir i nie wcina mi się.Czasami chciałabym żeby uczestniczył w w różnych pracach ogródkowych,ale cóż nie lubi chyba tego.Może kiedyś się do tego przekona .Podziwiać efekty owszem ,lubi i chwalić się przed innymi kwiatkami
Dziękuje Halinko,dziś trochę popracowałam na działce nawet było ciepło ale mamy grudzień ciekawe jaki będzie styczeń ,i luty już nie mogę doczekac się wiosny.Nasadziłam trochę cebulek teraz będę miała ładniejszą wiosnę w ogródku,krokusy,tulipany,przebiśniegi mam nadzieje że mi zakwitną bo strasznie ryją krety,karbit nic nie pomaga kopce są ogromne nie wiem co z nimi zrobic.
- hal1959
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 13 mar 2008, o 19:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Krysiu co do pogody to różnie może być,ale też nie mogę się doczekać wiosny,dzisiaj rano padał śnieg,za chwilę deszcz .U mnie kretów nie ma ,więc nie mam takich problemów z kopcami,w mojej ziemi z gruzami nie chce im się kopać .Niektórzy stosują kupione na allegro specjalne odstraszacze na krety,inni na kijach zawieszają puszki po piwie lub plastikowe butelki,żeby hałasowały,różne są tego efekty.