Aileen Dzięki cieszę się że trafiłem w twój gust
Wisnia897 To powodzenia w przesadzaniu i czekam na jakieś zdjęcie zbiorowe po przesadzeniu
Ja tez czekamwisnia897 pisze:Sezon 2015 zamknięty, nowy sezon otwarty i teraz czekamy już na słońce i dużo kwiatów
Ejacek Dzięki
Zgadza się jak dobrze pamiętam to jedna kosztowała 50-60 groszy i zgadza się osłonki bez otworów. Pamiętam że rozgrzany metalowy pręcik rozwiązywał ten problem jak szacuje te doniczki mają 13 lat. Rośliny które w nich pierwotnie rosły nie przeżyły z mojej winy teraz były by to już całkiem ładne okazyejacek pisze:eż w czymś takim kiedyś sadziłem bo jak pamiętam było relatywnie tanie , ale to jak pamiętam były osłonki bez otworów w dnie i tak jak piszesz - kruszeją i rozpadają się
Akwelan_2009 Dzięki za powitanie w 2016 choć u mnie to nie takie proste Moje roślinki zrobiły juz ten pierwszy krok np. Turbinicarpus valdezianus i Turbinicarpus pseudopectinatus mają pąki Mammillaria pilispina kwitnie w najlepsze nawet o dziwo Parodia yamparaezii też ,zawsze robiła to latem. Zdjec nie pokażę bo w domu bedę dopiero w maju Tak wiec zapraszam w maju