Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.7
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Dynia olbrzymia - wszystko o uprawie giganta cz.7
Nawożenia raczej zmieniać nie będe, bo za bardzo nie ma co. Szkoda że deszcz dziś pada, bo planowałem oprysk.
Jankes1080 Poczekaj do końca sezonu i załatw sobie nasionka z największej dyni z tym genem. Samo nasionko będzie trudno znaleźć.
Jankes1080 Poczekaj do końca sezonu i załatw sobie nasionka z największej dyni z tym genem. Samo nasionko będzie trudno znaleźć.
Jankes1080, to nasionko było akurat w pakiecie dlatego kilka osób je ma. Normalnie pewnie mało kto by je kupił. Tak jak Błażej radzi, czekaj do końca sezonu na nasiona z tegorocznych dyń. Błażej za 2095 pewnie ze 100wke by trzeba dać?
- BobejGS
- Kontakt:
Powiem szczczerze, że nie orientuje się jaka cena tego nasionka. Możnaby zobaczyć na jakichś stronkach czy jest to nasionko.
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 3 kwie 2017, o 21:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tylko nie orientuje się gdzie można dostać a taki wydatek to żaden wydatek przy inwestycji jaką planuje na przyszły sezon
- BobejGS
- Kontakt:
Na jakiejś aukcji widziałem trzy nasionka od Willemijnsa za 100dol. W tym pakiecie była 2095, 1872 i jakieś jeszcze.
Ale czy te nasionka jeszcze są gdzieś dostępne, skoro poszły w pakiet EGVGA, to nie wiem.
Ale jak to się mówi, nie ma rzeczy niemożliwych do załatwienia, trzeba wiedzieć tylko gdzie i jak dobrze posmarować.
Ale czy te nasionka jeszcze są gdzieś dostępne, skoro poszły w pakiet EGVGA, to nie wiem.
Ale jak to się mówi, nie ma rzeczy niemożliwych do załatwienia, trzeba wiedzieć tylko gdzie i jak dobrze posmarować.
Trochę nasion jest http://www.kuerbisollisshop.de/index.pH ... Path=1_109
nie wiem czy ta akurat zainteresuje gigantów, ale zawsze coś, i bez smarowania..
nie wiem czy ta akurat zainteresuje gigantów, ale zawsze coś, i bez smarowania..
- BobejGS
- Kontakt:
50? to już bardzo ładne smarowanie.
Ale mowa była o konkretnym genie. W sumie, to za 50? sam bym się postarał takie nasionko załatwić.
Jak się patrzy na wyniki uzyskane przez osoby z całgo świata, to nie trzeba mieć nasionka z pierwszej piątki, by jakiś świetny wynik uzyskać.
Ale mowa była o konkretnym genie. W sumie, to za 50? sam bym się postarał takie nasionko załatwić.
Jak się patrzy na wyniki uzyskane przez osoby z całgo świata, to nie trzeba mieć nasionka z pierwszej piątki, by jakiś świetny wynik uzyskać.
Noo wyhoduj takiego tonowca i rzuć nasiona na rynek
Takie 700 kg za 4dyszki tylko, żartuję, trzymam za wasze osiągi
Geny to jedno, jeszcze by ten u góry bardziej sprzyjał..Trochę to wkurzające, jak dynia odmówi współpracy
edit
A ten jest czemu taki tani? 2048.1 Willemijns 2016 (928,9kg) /40e http://www.kuerbisollisshop.de/index.pH ... ts_id=1433
Nieudana wersja czy co?
Takie 700 kg za 4dyszki tylko, żartuję, trzymam za wasze osiągi
Geny to jedno, jeszcze by ten u góry bardziej sprzyjał..Trochę to wkurzające, jak dynia odmówi współpracy
edit
A ten jest czemu taki tani? 2048.1 Willemijns 2016 (928,9kg) /40e http://www.kuerbisollisshop.de/index.pH ... ts_id=1433
Nieudana wersja czy co?
- BobejGS
- Kontakt:
Nasz rynek nie jest jeszcze tak prężny, by popyt i podaż były w dobrym układzie.
A tonowca, to każdy się stara wyhodować. Dynie niestety pękają i to w gruncie i w tunelach. Nie ma na to reguły.
Co do ceny nasionka, to nie wiem skąd taka różnica cenowa. Może było ich sporo w dyni.
A tonowca, to każdy się stara wyhodować. Dynie niestety pękają i to w gruncie i w tunelach. Nie ma na to reguły.
Co do ceny nasionka, to nie wiem skąd taka różnica cenowa. Może było ich sporo w dyni.
- BobejGS
- Kontakt:
Jak ktoś poszukuje jakichś konkretnych genów, to nasze Stowarzyszenie może podziałać w kierunku znalezienia go, trzeba tylko z odpowiednim wyprzedzeniem wysłać do mnie priv z konkretnym zapytaniem.
Ja jednak zalecam rozsądek w zakupie, bo wydać stówke na nasionko idzie szybko ale jak takie nie skiełkuje, to później żal jest.
Ja jednak zalecam rozsądek w zakupie, bo wydać stówke na nasionko idzie szybko ale jak takie nie skiełkuje, to później żal jest.
Mi w tym roku ładnie kielkowaly, 6/6%. Jedynie 2095 miała jakieś problemy ale jest
- BobejGS
- Kontakt:
Mi też elegancko dynie akurat kiełkują ale inni mieli problemy, także warto to mieć na uwadze, kupując nasiona za większą gotówke.