Ogród? Tak! Niecierpliwie czekam aż urośnie... AguJa
- Ola2310
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród? Tak! Niecierpliwie czekam aż urośnie... AguJa
Ja dostałam w zeszłym tygodniu. Musisz czekać cierpliwie...
Moje lilie już wsadzone ...
Moje lilie już wsadzone ...
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj . Co u Ciebie słychać ?? Jak prezentuje się obecnie Twój ogród ?? Czekam na zdjęcia i pozdrawiam .
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Aguś miło że jesteś. Ja też miałam lekką przerwę od FO. Mamy lato ,to i czasu mniej na komputer i systematyczne przeglądanie forum....Nadrobimy jesiennymi wieczorami. Pozdrawiam serdecznie....
Widzę że trzeba zmienić tytuł wątku, bo ogród już urósł. Pięknie masz. Pamiętasz może jaka to odmiana róż, która daje tak piękny biały bukiet?
Ogród pełen pięknych kwiatów i roślin- to marzenie, które zamierzam spełnić
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
A w planach był tylko trawnik...
Kasia
Olu! Witaj! Taki właśnie mam plan.. jak już będzie troszkę zimnej. .luźnej. . To i Fo wróci. Tymczasem robię dokumentację na bieżąco ;)
KASIU witaj:) Dziękuję za miłe słowa!
Ta róża z mega bukietem na gałązce to mieszaniec piżmowy Bouquet Parfait z Florib... posadzona w maju tego roku bo w tym czasie robiłam tą część rabaty. Jestem nią zachwycona, bo nie wierzyłam, że może być tyle kwiatów na jednej gałązce patrząc na opis we Florib.. a tymczasem jest jeszcze okazalsza! I ma jeszcze jedną piękną cechę.. kwitnie cały sezon nieprzerwanie
KASIU witaj:) Dziękuję za miłe słowa!
Ta róża z mega bukietem na gałązce to mieszaniec piżmowy Bouquet Parfait z Florib... posadzona w maju tego roku bo w tym czasie robiłam tą część rabaty. Jestem nią zachwycona, bo nie wierzyłam, że może być tyle kwiatów na jednej gałązce patrząc na opis we Florib.. a tymczasem jest jeszcze okazalsza! I ma jeszcze jedną piękną cechę.. kwitnie cały sezon nieprzerwanie
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aga, witaj!
Wreszcie coś napisałaś. Ale doskonale rozumiem brak czasu. Twój ogród pięknie wygląda, zaszła w nim bardzo duża zmiana.
A jaka róża jest na tym zdjęciu: https://images84.fotosik.pl/749/ca575c2a5d756292med.jpg ? Wydaje mi się, że mam taką, ale może mi się tylko wydaje. U mnie sarny regularnie koszą mi wszystkie róże, więc rzadko widzę ich kwiaty. (Jeszcze trochę potrwa, zanim stanie pełne ogrodzenie.)
Wreszcie coś napisałaś. Ale doskonale rozumiem brak czasu. Twój ogród pięknie wygląda, zaszła w nim bardzo duża zmiana.
A jaka róża jest na tym zdjęciu: https://images84.fotosik.pl/749/ca575c2a5d756292med.jpg ? Wydaje mi się, że mam taką, ale może mi się tylko wydaje. U mnie sarny regularnie koszą mi wszystkie róże, więc rzadko widzę ich kwiaty. (Jeszcze trochę potrwa, zanim stanie pełne ogrodzenie.)
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Agnieszko cudna ta słoneczna róża.
Miło pozaglądać do ogrodu, jeżówki pięknie widać z daleka. Różane panienki znowu nas cieszą kwiatami. Bibeloty z rozplenicą ślicznie wyglądają Teraz dużo czasu spędzamy w ogrodach, więc nie zawsze ma się siłę jeszcze siedzieć na forum. Jestem nocny ludek, to podglądam i piszę częściej. Pozdrawiam serdecznie.
Miło pozaglądać do ogrodu, jeżówki pięknie widać z daleka. Różane panienki znowu nas cieszą kwiatami. Bibeloty z rozplenicą ślicznie wyglądają Teraz dużo czasu spędzamy w ogrodach, więc nie zawsze ma się siłę jeszcze siedzieć na forum. Jestem nocny ludek, to podglądam i piszę częściej. Pozdrawiam serdecznie.
Daria_Eliza witaj!
ogrodzenie w ogrodzie to dość istotna sprawa, żeby cieszyć się swoimi kwiatami. .. u Ciebie sarny a u mnie dziki sieją spustoszenie :/
A kiedy stanie wymarzony domek??
Ta róża o którą pytasz to Lady of Shalot. Jest niesamowita jeśli chodzi o budowę kwiatów i kolor długo utrzymuje kwiat i nie straszne jej upały. rośnie u mnie od maja i ciągle kwitnie.
Soniu dziękuję za odwiedziny:) to ta sama róża o którą pytała Daria_Eliza ;)
Jeżówki sie spisały w tym roku, ale mam w planie powiększyć ilość traw i hortensji, są niesamowite o tej porze, a u Ciebie to najlepiej widać!
Pozdrawiam serdecznie
ogrodzenie w ogrodzie to dość istotna sprawa, żeby cieszyć się swoimi kwiatami. .. u Ciebie sarny a u mnie dziki sieją spustoszenie :/
A kiedy stanie wymarzony domek??
Ta róża o którą pytasz to Lady of Shalot. Jest niesamowita jeśli chodzi o budowę kwiatów i kolor długo utrzymuje kwiat i nie straszne jej upały. rośnie u mnie od maja i ciągle kwitnie.
Soniu dziękuję za odwiedziny:) to ta sama róża o którą pytała Daria_Eliza ;)
Jeżówki sie spisały w tym roku, ale mam w planie powiększyć ilość traw i hortensji, są niesamowite o tej porze, a u Ciebie to najlepiej widać!
Pozdrawiam serdecznie
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Agnieszko . Miło, że jesteś . Twój ogród rośnie i ma się bardzo dobrze . Róże, jeżówki, hortensje - wszystko rośnie na medal . Pozdrawiam .
- Daria_Eliza
- Od: 26 lut 2013, o 01:30
Dziki, mówisz. Też nie macie ogrodzonej całości? A wiesz, że u nas są dziki, ale na szczęście po drugiej stronie strumienia. Znęciły się rok temu, gdy to pole ktoś obsiał kukurydzą - bo wcześniej nigdy ich tam nie było. Teraz przychodzą i podżerają kukurydzę. Czasami słyszymy ich "chrząkanie" zza drzew i krzewów, mnie to bardzo przypomina odgłos walenia siekierą w drzewo, zupełnie inaczej niż u świni domowej.
A sarny to się nawet nauczyły, w jakie dni tygodnia nie przychodzić do nas. Tzn. nigdy ich nie widzimy u nas na weekendzie (trzymają się za strumykiem). Ale ostatnio udało nam się kiedyś pojechać w poniedziałek, innym razem we wtorek - i co się okazało... że sarny są, byliśmy od zawietrznej strony, nie czuły nas i udało nam się je zobaczyć z całkiem bliska.
Czochrały mi się rogami o pomidory rosnące na końcu rzędu. Sfatygowały im łodygi, ale jakoś pomidorom udało się przeżyć mimo wszystko. Tulipanowca też mi tak czochrały i odarły częściowo z kory, musiałam wyciąć część.
A sarny to się nawet nauczyły, w jakie dni tygodnia nie przychodzić do nas. Tzn. nigdy ich nie widzimy u nas na weekendzie (trzymają się za strumykiem). Ale ostatnio udało nam się kiedyś pojechać w poniedziałek, innym razem we wtorek - i co się okazało... że sarny są, byliśmy od zawietrznej strony, nie czuły nas i udało nam się je zobaczyć z całkiem bliska.
Czochrały mi się rogami o pomidory rosnące na końcu rzędu. Sfatygowały im łodygi, ale jakoś pomidorom udało się przeżyć mimo wszystko. Tulipanowca też mi tak czochrały i odarły częściowo z kory, musiałam wyciąć część.
Ewelinko witaj. Dzięki za odwiedziny i miłe słowa o roślinach:)
Do niedawna zawsze jak jechałam na działkę to czekało na mnie coś do posadzenia. Kupionego, zawiezionego i stoi..... .moralniak..dlaczego jeszcze nie posadzone. .co z miejscem na to itd. .. ale od kilku tygodni nic nie kupowałam głównie ze względu na upały. Wszystko posadzone już też dawno..i spokojne sumienie...
Więc chyba nie muszę nikomu tu z obecnych tłumaczyć jak jestem wyposzczona!!
Dzisiaj przy okazji urlopu i barowej pogody daję upust chciejstwom.. zaczynamy zamawiać wysyłkowo cebule!!
Daria_Eliza mamy ogrodzoną całość, a dziki podchodzą pod siatkę i ryją :/ sarny też spacerują na legalu..
ogólnie to fajne widoki takie zwierzęta pod warunkiem, że nie robią szkód:)
Kilka fotek na deszczowy dzień. ..
Do niedawna zawsze jak jechałam na działkę to czekało na mnie coś do posadzenia. Kupionego, zawiezionego i stoi..... .moralniak..dlaczego jeszcze nie posadzone. .co z miejscem na to itd. .. ale od kilku tygodni nic nie kupowałam głównie ze względu na upały. Wszystko posadzone już też dawno..i spokojne sumienie...
Więc chyba nie muszę nikomu tu z obecnych tłumaczyć jak jestem wyposzczona!!
Dzisiaj przy okazji urlopu i barowej pogody daję upust chciejstwom.. zaczynamy zamawiać wysyłkowo cebule!!
Daria_Eliza mamy ogrodzoną całość, a dziki podchodzą pod siatkę i ryją :/ sarny też spacerują na legalu..
ogólnie to fajne widoki takie zwierzęta pod warunkiem, że nie robią szkód:)
Kilka fotek na deszczowy dzień. ..