Taki - sobie ogród cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
kasik 69
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2010, o 15:04
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.6

Post »

Miłko i jak duże straty-mam nadzieję,że nie - u mnie nic nie ucierpiało .A takie wiatraczki gdzie można kupić,masz może jakieś namiary?
Zapraszam do mnie,
Moje wątki
Nasz Ogród
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Florku! Snowflake do dyspozycji, Noel zresztą też! Nie mogę zajarzyć, skąd go mam z powrotem, bo wiem, ze w zeszłym roku mi chorował i nie miałam nadziei na przetrwanie. Są dwie wersje - jednak się przechował lub od kogoś dostałam, tylko od kogo? ;:218

Kasiu! Gdzieś tam wiosną sie przypomnij. Np do Botanika Ci przyniosę w maju! Kupić ciężko, choć kilka razy widziałam.
Straty - jedna dalia wyłamana w całości tuz przy ziemi. karpa do odratowania, ale roślina nie. Kwiaty stoją w wazonie.

Właśnie się zamotałam z Honkami, ponieważ dostałam od koleżanki Marie Schnugg, a sama kupiłam Honka Red i ... są takie same!!! ;:202 Mało tego! na dahlie.net nawet te same zdjęcia są! Musze podrążyć i sprawdzić, czy oby na pewno są identyczne. Mnie się wydawało, że Marie Schnugg ma bardziej zimny odcień i jest ciemniejsza.
Ale mniejsza z tym...

Na dziś:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Zdjęcia piękne, kolory super, ale ja poproszę o dalie ;:145 . Kiedy je chcesz pokazywać, co?. Moje jeszcze nie kwitną, no, może 2 zakwitły ;:224 . Mam je oglądać w katalogu? ;:196 .
Wiem, wiem, znowu się czepiam ;:65 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Z ogromną przyjemnością oglądam zawsze Twoje zdjęcia. Każde jedno to dla mnie mistrzostwo. Oczywiście dalie wyczekane są naj naj, ale i inne kfiotki niesamowite w Twoim obiektywie. Brawo Miłeczko.
A u mnie dalie zaczynają swój pokaz. Ciężko szło niektórym, bo rok taki dziwny, ale idą, oj i to jak ;:108
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Jak to dobrze, że nawałnica nie wyrządziła większych szkód :tan a czy próbowałaś zamiast palików stosować balkoniki do podpierania roślin (można takie kupić w Obi w kolorze zielonym i nie są wtedy takie widoczne, a dobrze podpierają rośliny - jedyny mankament - wyższa cena od palika).
Dalia Verrone's Obsydian bardzo przypadła mi do gustu, jak ktoś trafnie określił ma pazur. U mnie kwitną tylko te drobne, inne nadal bez kwiatów i tak sobie myślę, że albo mam kiepskie karpy, albo dalie bardziej przemarzły wiosną niż myślałam. (Miałam już dalie i pamiętam, że kwitły bezproblemowo).
Bardzo podobają mi się nowe portrety roślin - czy używasz specjalnego obiektywu do makro?
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
LadyK
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 wrz 2015, o 14:31

Post »

No tak dobrze, że nawałnica nie zrobiła więcej szkód. U mnie jak na razie odpukać spokojnie, jest upał, ciężko wytrzymać trochę deszczu spokojnego było ale mało. Wszystko usycha. A że tak się wtrącę do powyższego. Miłka ma tyle dalii, że musiałaby chyba w całym mieście balkoniki (myślę, że chodzi o obręcze) wykupić. Ja też nie lubię palikowania ale od kiedy pierwszy raz złamało mi moją pierwszą upragnioną dalię tuż przy ziemi a miała już wielkiego pąka ... no to wiadomo, już się nie krzywię na te brzydactwa tylko wbijam.
U Ciebie jak zawsze pięknie, kolorowo, jeszcze i pacioreczniki dołączyły do obrazka.
Pozdrawiam Katarzyna
"Kobieta ma zawsze coś do zrobienia w domu, głupia w nocy śpi, to się jej nazbiera"
Awatar użytkownika
karolacha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 cze 2014, o 15:56
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Śliczny ogród a kolekcja dalii ;:oj a już ta biała rozczochrana -cudo ;:138 A cóż to za snopki? czcina ? czy co ? :lol: miłej niedzieli :wit
Moje Arboretum
Część 8 - zapraszam Karolina
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Karola! To snopki wikliny. Można kupić u nas na giełdzie ogrodniczej. Muszę się rozejrzeć za świeżą. ;:218

Lady Kasiu! Minęło trochę czasu i paliki trochę schowały się za kwiatami więc nie wygląda to tragicznie. Na zmianę słońce i deszcz więc dalie rosną i kwitną. Jeszcze niektóre nie zakwitły, niektóre mizernie, ale w sumie jest pięknie! :heja

Joasiu! Takie balkoniki posiadam, bo mąż mi robi z nierdzewki, ale są niższe, a paliki wbijam na taką wysokość, jaką potrzebuję.
Zgadza się, używam obiektywu macro. Dodatkowo dostałam kilka wskazówek od mojego majowego gościa - fotografa ogrodów Sergeya Karepanova. Już wcześniej o nim wspomniałam. No i jeszcze się uczę, bo mając taki sprzęt, czuję się zobowiązana! :wink:
Co do Verrone's Obsydian - skoro Ci się podoba, zagadnij mnie wiosną, może będzie do podziału. Lubię się dzielić, bo potem czasami jak mi wypadnie, mam do kogo się zwrócić :wink:

Małgosiu! Dziękuję! ;:196 Cieszę się, ze Ci się podobają! Do mistrzostwa daleko, ale się staram ;:131
A rok faktycznie dziwny! Nie podlewałam jeszcze ;:224

Aniu! Pokazuję dalie i teraz postaram się wrzucać je częściej, bo zdjęć mam sporo! Czepiaj się do woli ;:196

Ogród odpoczywa, a z nim ja! Trochę dziś posprzątałam na warzywniku i tak powyrywałam chwasty, które wystawały poza rośliny ozdobne ;:306 No i dalie regularnie muszę przycinać. Codziennie wiadro przekwitniętych kwiatów.

Na dziś:

Cherish
Obrazek
Hapet Pearl
Obrazek

Dazzling Magic
Obrazek

"Jacek" :wink:
Obrazek

Jill Bicolor
Obrazek

Good Earth
Obrazek

Musette
Obrazek

Stadt Spremberg
Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

Dalię 'Noel' jednak mam :heja Na 'Snowflake' "się piszę" ;:108
'Cherish' to pompon? Po wystawach mam fioła na punkcie pomponów ;:223
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

No i tego mi właśnie brakowało. Daliowe foteczki ;:215 Cudownie je pokazujesz. Uczta po prostu dla mnie.
A gdzie się podziewałaś? Już chciałam pukać, że to nie wypada tak znikać, ale sobie przypomniałam, że są wakacje. :D
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Wreszcie są dalie ;:63 . Cudne zdjęcia ;:oj .
Ja też, jak Florian, zakochałam się w pomponach ;:108 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Miłko cudnie pokazujesz teraz dalie. ;:138 Snowflake też podziwiałam u Wandy, ale twoja wyjątkowo piękna. ;:oj Dziękuję, ;:196 dowiedziałam się jak nazywa się mój pomidor w donicy. :D Miłego świętowania. :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu! Czyli masz tego pomidora, którego mam na myśli :wink: Dziękuję w imieniu dalii! Są cudne i zasługują na ładne zdjęcia! ;:173

Aniu! Pompony to moja miłość od lat. Wszystkie dalie sa cudne, ale do głaskania jako czynnik antystresowy najlepsze sa pompony. ;:333

Małgosiu! Spieszę z kolejnymi! Trochę mam zaległości, ale nadrabiam. ;:131 Tak wakacyjnie mi się zrobiło, że na forum niewiele pisałam. ;:224 Chociaż przyznaję, że zaglądałam.

Florku! Cherish to pompon i to całkiem piękny! Przypomnij się na wiosnę, może będzie do podziału. W tym roku nie jest imponująca, ale może w przyszłym pokaże, co potrafi ;:224 Muszę zacząć notować, kto, co chce. W zeszłym roku to robiłam i nawet zgrabnie mi poszły pakunki! ;:306

Na dziś:

Rawhide
Obrazek

Bishop of Llandaf
Obrazek

Corialo Furioso
Obrazek

Cambridge
Obrazek

Vancouver
Obrazek

Samoje Dorogoje
Obrazek

Emmaus
Obrazek

Kennenmerland
Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
ewka36jj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 cze 2012, o 18:31

Post »

Miłko - o tym, że dalie masz cudne, to sprawa oczywista. Ale ja podziwiam jeszcze bardziej niż dalie Twoją umiejetność ich sfotografowania. Mnie podobają się ostatnimi czasy delikatne kwiaty, pojedyncze, stąd zwróciłam uwagę na Bishop of Llandaf, ale do wazonu ścinam pełne, rozczapierzone, z dużymi główkami. Kilka takich właśnie silny wiatr i deszcz poprzewracał, więc zamiast stać, leżą. Nie żal więc ich ścinać.
leszczyna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2009, o 21:37

Post »

Miłka no i co tam...przyszłam powzdychać do Twoich dalii i do Twoich fotografii, ale wzdychania już dość a zapytam o Cambridge bo ona u mnie jest zapisana pod hasłem Hollyhill G-in-1 i teraz mam zagrychę musisz Ty jako doświadczona i zakręcona daliowo rozwikłać ;:108 .
U mnie też pięknie się objawiła Rawhide dzisiaj ją obfocę i pokażę.

:wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”