Kawon ( arbuz ) - część 8

Warzywa w gruncie i pod osłonami.
Awatar użytkownika
Ginka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2014, o 16:07
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Kawon ( arbuz ) - część 8

Post »

23kg szaleństwo! ;:oj a ja myślałam że 11kg to dużo ;:224
"Rolnik sam w dolinie"...a na imię mu Kasia.
"Śpieszmy się kochać ludzi...tak szybko odchodzą"
Danivil
100p
100p
Od: 2 cze 2017, o 22:05

Post »

Misiek napisz jakieś wskazówki jak wychodowac takiego giganta. Nawożenie, gleba itp.
Awatar użytkownika
Misiek98
100p
100p
Od: 6 lip 2016, o 20:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

To tak glebę mam chyba IV klasy, na jesień był dawany obornik krowi, na wiosnę trochę kurzego pod korzeń. Sadziłem na początku czerwca na agrotkanine, arbuzy były przykryte otulina do początku kwitnienia. Podlewałem tylko na początku żeby się przyjęły, nawozów sztucznych dałem tylko trochę na początku lipca gdzieś, no i był 1 owoc na krzaku.
Danivil
100p
100p

Post »

A masz więcej takich gigantow czy to tylko pojedynczy przypadek?
Awatar użytkownika
Misiek98
100p
100p
Od: 6 lip 2016, o 20:18

Post »

Miałem tylko 2 krzaki tej niby Caroliny Cross z tym, że ten był bardziej podobny do oryginału, na drugim zostawiłem kilka owoców, to nie urosły wielkie. A tak na 17 krzakach miałem ok. 40 owoców, przeważnie od 3 do 7 kg :)
A i zapomniałem napisać, że dawałem Rosahumusu przed sadzeniem, może to jednak coś daje :D
Danivil
100p
100p

Post »

Jaka gnojówka jest lepsza do podlewania arbuzow i pomidorow? Z pokrzyw czy z obornika np:kurzego?
Drapichrust
100p
100p
Od: 13 kwie 2015, o 20:49
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Zbieracie jeszcze arbuzy? U mnie końcówka, za tydzień zbiorę ostatnie i obsiewam poletko poplonem. Wczoraj zerwałem pierwsze Bingo i Orangeglo, te największe. Bingo ma 6,2 kg, Orangeglo 6,7 kg.

Janosik z zeszłego tygodnia, 5,6 kg:
Obrazek

Janosiiki, Bingo i Orangeglo:
Obrazek
maricn
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 4 maja 2017, o 09:09

Post »

Drapichrust Co wysiewasz jako poplon?
Awatar użytkownika
dalisbea
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lut 2016, o 22:52

Post »

Ja swoje poletko z arbuzami sprzatnelam już w czwartek :) kilka arbuzow rozdalam, kilka zjedliśmy i kilka jeszcze leży. W przyszłym roku również posadze - wszyscy byli zachwyceni swoiskimi arbuzami :):)
Drapichrust
100p
100p
Od: 13 kwie 2015, o 20:49

Post »

Marcin, zasieję gorczycę, do czasu jesiennej orki trochę okryje ziemię. Rok temu gorczyca się sprawdziła, zazieleniła się już po tygodniu od siewu i chwasty nie rosły.
wokan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lip 2015, o 21:39

Post »

Sezon arbuzowy się kończy, a u mnie sadzonki gotowe do sadzenia w gruncie :lol: :lol: :lol: :lol:
Minęło 23 dni od siania materiału testowego i 12 dni od szczepienia arbuzów i melonów na Shintozie F90 w celach poznawczych i zdobywania doświadczenia na przyszyły rok. Dziś wyciągnąłem je z inkubatora. Przyjęły się w zasadzie wszystkie bo tym razem nie było wolnej amerykanki i postępowałem wg zaleceń i metod z neta. Kupione specjalne nasiona podkładki, zbudowany inkubator, zacienianie i wysoka wilgotność...

W przyszłym roku zobaczymy czy Fuzarioza da radę Shintozie... ;:209 ;:134 ;:134 ;:134

Obrazek
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41

Post »

Moje arbuzy już wszystkie zerwane. Wszystkie pyszne w smaku, bardzo słodkie, soczyste.. . a co najważniejsze, swoje zdrowe i nie nawożone żadną chemią. Największe to 5 kg

Obrazek

Obrazek

To arbuzy zrywane w wakacje

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
Awatar użytkownika
Grigor
500p
500p
Od: 31 sie 2017, o 21:05

Post »

O kurde mega, dużo arbuzów u ciebie, u mnie niestety choroba dorwała i musiałem wyrwać wszystko. :(
Awatar użytkownika
biksi
100p
100p
Od: 6 mar 2011, o 23:16

Post »

Obrazek
ciastki
100p
100p
Od: 24 sty 2017, o 08:28

Post »

Witajcie :)
Właśnie po dłuższej nieobecności na działce weszłam do szklarni, gdzie zrobił się dosłownie busz arbuzowy. Zielsko porosło na tyle, że nie mam pojęcia gdzie zaczyna a gdzie kończy się ktora sadzonka. W połowie sierpnia, kiedy jeszcze nad tym w miarę panowałam miałam dwa arbuziki, ale zabijcie, nie mam pojęcia jakich odmian bo to z pestek wygrzebanych z kupnych owoców.
W każdym razie, dzisiaj w tym buszu odnalazłam 4 nowe arbuziątka wielkości dorodnego agrestu, no, może winogrona. W miarę możliwości pouszczykiwałam pączki kwiatowe i teraz kombinuję co dalej. Czy o tej porze ma to jeszcze jakiś sens? Czy dać im jakiegoś nawozu? Czy nie trzeba by ich na noc juz przykryć białą agrowłokniną? A może zacząć im dogrzewać wkładami do zniczy? Czy to zielsko jakoś przerzedzić? Nie spodziewałam się, ze tam się coś jeszcze wykluje i miałam zamiar cały ten busz dzisiaj wykarczować, a tu taka niespodzianka ;:oj
Zablokowany

Wróć do „Uprawy WARZYWNICZE”