Dziękuję za odpowiedź.docentandrzej pisze:Cayene red
Papryczka chili/ odmiany-jak pielęgnować cz.7
-
- 10p - Początkujący
- Od: 16 mar 2017, o 12:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.7
- Saute
- 200p
- Od: 24 lut 2017, o 23:20
Powoli zbieram nasionka... Jedna z ciekawszych papryczek 7 Pot Douglah. Piekielnie ostra. Podobno mleko nie przynosi ulgi
Andrzej
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Andrzej(docentandrzej) to moja Black ornamental pepper.
A to moja najładniejsza Triffetti, dosłownie obsypana papryczkami. Teraz nie widać, bo zlewają się z liścmi.
Andrzej(Saute) Co w niej takiego ciekawego, jak zjeść na kanapce nie idzie? Kształt?
A to moja najładniejsza Triffetti, dosłownie obsypana papryczkami. Teraz nie widać, bo zlewają się z liścmi.
Andrzej(Saute) Co w niej takiego ciekawego, jak zjeść na kanapce nie idzie? Kształt?
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 6 sty 2013, o 00:06
Błażej moje ciemne i Twoja black ornamental (dokładnie black pearl ornamental pepper) są identyczne. Więc jednak to nie Black cuban. Szukałem nie znając jeszcze odmiany przez Ciebie podanej. Z tym się zgadza https://www.google.pl/search?q=Black+or ... 66&bih=612 .
Twój kundel Trifetti bardzo urodziwy, widać, że ma trochę inny pokrój od mojego. Ma bardziej opadające gałązki.
Twój kundel Trifetti bardzo urodziwy, widać, że ma trochę inny pokrój od mojego. Ma bardziej opadające gałązki.
Polska moją Ojczyzną. Andrzej
- BobejGS
- Kontakt:
Tak, Black cuban ma trochę drobniejsze listki.
Co do Triffetti, to bardziej mi zależało na pstrokatych listkach ale cóż. Tak czy owak podoba mi się ten krzaczek ale nasion raczej nie będe zbierać.
Co do Triffetti, to bardziej mi zależało na pstrokatych listkach ale cóż. Tak czy owak podoba mi się ten krzaczek ale nasion raczej nie będe zbierać.
- Saute
- 200p
- Od: 24 lut 2017, o 23:20
Dużo jest papryczek, których nie idzie zjeść na kanapce, a mimo to ludzie hodują . Ja je wykorzystam do sosówBobejGS pisze:
Andrzej
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 6 sty 2013, o 00:06
Jak to whitedame trafnie określiła
7 Pot douglah w planach na następny rok .
U mnie dokładnie tak samo, myślę że u Andrzeja (saute) i innych chilimaniaków podobnie. I nie ważne, gdzie później takie papryki wylądują. Błażej ty też tak czujesz, przyznaj .whitedame pisze: ostre papryki bardzo mnie fascynują, lubię ich kształty, kolory, łatwość uprawy.
7 Pot douglah w planach na następny rok .
Polska moją Ojczyzną. Andrzej
- BobejGS
- Kontakt:
No jasne że mam tak samo. No i to nie tylko z paprykami, bo i różnymi gigantami jest podobnie.
W tym sezonie z ostrzejszych mam tylko white habanero. Jeszcze prawidłowo nie próbowałem.
W tym sezonie z ostrzejszych mam tylko white habanero. Jeszcze prawidłowo nie próbowałem.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Ja używam w celach zdrowotnych. Wysuszone i zmielone (wszystkie jak leci, kajenki, habanerki, rocoto itp) w ilości łyżeczki do herbaty zalewam szklanką jogurtu, dodaję czonek i sól do smaku. Takiego long drinka popijam łyczkami przeglądając forum.
- BobejGS
- Kontakt:
Gratuluje zaparcia. Musiałbym spróbować, by się przekonać.
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
To nie o zaparcia chodzi , ale gratulacje przyjmuję
- SandraABC
- 1000p
- Od: 28 kwie 2011, o 23:38
BobejGS pisze:Tak, Black cuban ma trochę drobniejsze listki.
Bobej ! Zbierz nasionka właśnie z tego krzaczka ! To ja bym się uśmiechnęła po kilka sztuk bo właśnie takiego typu pokroju potrzebuje
KaLo testowałam ten twój jogurt ostatnio ( z bhut jolokią i drugi z fatalii yellow), mi niestety tak jak przypuszczałam,żadna opcja jogurtu przez gardło nie przejdzie,ale bardzo dobry z tego dip do warzyw wyszedł.
I może w końcu po 4 latach wykorzystam posuszone superhoty
- BobejGS
- Kontakt:
Nie ma sprawy.
Pierwsze się wybarwiają na czerwono właśnie. Nasion może być multum, byle nie krążyły skundlone, pod opisem Triffetti.
Pierwsze się wybarwiają na czerwono właśnie. Nasion może być multum, byle nie krążyły skundlone, pod opisem Triffetti.