Kosiarka - niedroga - jaka
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 8 maja 2017, o 18:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kosiarka - niedroga - jaka
Znowu bez przesady ten napęd się az tak często nie psuje.Znam kosiarkę/w rodzinie/ w której po ok 10 l wymieniałem pasek i linkę, a napęd działa jak działał-oby tak dalej.
Od ciebie zależy z jakim chcesz silnikiem,ja osobiście jestem za B&S ale możesz kupić na Lonciniegrzestu pisze:World GRB 460P HW 4W1 BS 500 czy World GRL 460P HW 4W1 LONCIN, ostateczniemiachlbyk pisze:
-
- 10p - Początkujący
- Od: 28 sie 2017, o 18:11
dzięki, podpowiesz gdzie ją kupić
Tak dla pewności, chodzi o tą? ---> link usuniętogrzestu pisze:też chciałem ją kupić ale koledzy polecają mi KOSIARKA SPALINOWA WORLD GRL 460P HW 4W1 LONCIN firmy GRASS
I pytanie do polecających: Z jakiego względu jest lepsza od Oleo maca? Solidniejszy wózek? Silnik Loncina o większej mocy? Co za nią dokładnie przemawia, bo nie chcę kupić bubla.
Ponadto trzecie pytanie: A gdybym tak poczekał do przyszłego sezonu i sprawił sobie MTD z silnikiem Kawasaki? link usunięto Oglądałem recenzję na youtube takiego silnika tylko, że w starej wersji chyba jeszcze z lat 90 i autor wyjątkowo go zachwalał. Wersje współczesne nadal cechują się jakością czy stało się to samo co w B&S?
Nie podajemy linków do platform handlowych - reg. /mod.
-
- 10p - Początkujący
tak jak napisałeś solidniejszy wózek, mocniejszy silnik, MTD nie znam, takie informacje mam z tego forum, też miałem kupić oleomaca lub stigę ale ponoć ta maszyna jest solidniejsza i tańsza gwarancja 2 lata door to door w serwisach lub u producenta w firmie Grass link usunięto /mod.
No dobra, dzięki w takim razie. Mam nadzieję, że obaj się nie zawiedziemy. Chociaż trochę mnie to dziwi, bo jeśli dobrze pamiętam to chyba nawet na tym forum dużo osób zachwalało Oleo Maca.
PS: Oczywiście jeśli ktoś coś wie na temat tego Kawasaki sprzed dwóch postów to pytanie nadal aktualne.
PS: Oczywiście jeśli ktoś coś wie na temat tego Kawasaki sprzed dwóch postów to pytanie nadal aktualne.
-
- 10p - Początkujący
oleomac to dobra firma i ta kosiarka też, mnie przekonali dlatego że wózek lepiej wykonany i grubszy trwalszy i mocniejszy silnik tej World
Cytat usunięty - proszę nie cytować bezpośrednio poprzedzającego postu oraz o poprawną pisownię - zdania zaczynamy z dużej litery/mod.
Cytat usunięty - proszę nie cytować bezpośrednio poprzedzającego postu oraz o poprawną pisownię - zdania zaczynamy z dużej litery/mod.
Tak szczerze mówiąc to Oleomac jest kosiarką jakich wiele tylko tu działa marketing,natomiast World ma nie tylko lepszy wózek w dodatku podwinięty do wewnątrz ale i kółka,piasta noża jest stalowa a nie aluminiowa jak Oleo,World ma nóż z grubszej stali,wiem o czym piszę bo widziałem obie kosiarki jak ktoś nie wierzy niech sam zobaczy,ci którzy kupili Oleo nigdy raczej nie sprawdzą jakości Worlda
Ooo i takiej odpowiedzi oczekiwałem. Dzięki.
Szkoda, że nikt nie wie nic na temat tego Kawasaki FJ180V. Ponoć FC150V sprzed dwóch dekad był pancerny. Ciekawe czy obecne modele mają w sobie choć odrobinę trwałości protoplasty.
Szkoda, że nikt nie wie nic na temat tego Kawasaki FJ180V. Ponoć FC150V sprzed dwóch dekad był pancerny. Ciekawe czy obecne modele mają w sobie choć odrobinę trwałości protoplasty.
Kawasaki bardzo dobry silnik ale....są one za dobre do reszty kosiarki,powinny być montowane w obudowach Alu.z mocnymi napędami bo sam silnik za lekki nie jest a tak za kilka lat silniki chodzą a reszta na złom,albo obudowa przerdzewieje albo napęd szlak trafi,są one droższe w zakupie więc mało kto je montuje,ogólnie silniki dla faanów
-
- 10p - Początkujący
Kosiarka World GRL 460P HW 4W1 LONCIN zamówiona, w piątek będzie u mnie, po pierwszym koszeniu napiszę małą ocenę maszyny.
Niedroga kosiarka jeśli chodzi o spalinowe (takie są najmniej awaryjne) to i tak jest raczej wydatek pow 1000 zł. Ja mam sprawdzoną ryobi z silniczkiem 140 cm3. Fajnie sprawdza się funkcja mielenia (to nawet bez względu na markę polecam w ciemno) i regulacji długości trawy. Dużo modeli ma, ale po raz pierwszy wyrzucało tę zmieloną trawę na sieczkę i mogła spokojnie leżeć na skoszonej i ją nawozić.
-
- 10p - Początkujący
Kosiarka World GRL 460P HW Loncin 159cc, dojechała jest skręcona i odpalona, jednak nie kosiłem bo cały dzień padało, ogólne wrażenia b. dobre fajny solidny wózek, który do kosza ma wyrzut całą szerokością kosiarki więc nawet mokra trawa się nie zapcha, gruby nóż 4mm przykręcony do stalowej piasty, silnik odpalił za pierwszym razem, duże koła w pełni na łożyskach, w porównaniu do stiga combi 48, którą miałem kupić, na plus dla World GRL, piękny wózek grubsza blacha korpusu, podoba mi się, jestem zadowolony z zakupu, jak przestanie padać i trochę przeschnie trawa będzie test koszenia przez jakąś godzinę, wtedy powiem jakie wrażenia po prawdziwej pracy.
Witam wszystkich
Wczoraj moja 14-letnia kosiarka odmówiła posłuszeństwa, także stoję przed wyborem nowej. Budżet mam okrojony maksymalnie do 1000 zł, wolałbym jednak zmieścić się w przedziale do 900 zł. Kosiarki potrzebuję bez napędu do koszenia ok. 6 arów trawy wokół domu. Stoję przed wyborem następujących kosiarek:
Najbardziej chyba przemawia do mnie kosiarka vega z pierwszego linku. Koszę do kosza, nie korzystałem z funkcji mulczowania (nie wiem czy mi się przyda). Kosiarka best posiada z kolei przyłącze wody - jestem ciekaw czy sprawdza się?
A może ktoś zaproponuje mi coś lepszego w podobnej cenie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Zmoderowano - nie wstawiamy linków do platform handlowych, a zwłaszcza do allegro/mod.
Wczoraj moja 14-letnia kosiarka odmówiła posłuszeństwa, także stoję przed wyborem nowej. Budżet mam okrojony maksymalnie do 1000 zł, wolałbym jednak zmieścić się w przedziale do 900 zł. Kosiarki potrzebuję bez napędu do koszenia ok. 6 arów trawy wokół domu. Stoję przed wyborem następujących kosiarek:
Najbardziej chyba przemawia do mnie kosiarka vega z pierwszego linku. Koszę do kosza, nie korzystałem z funkcji mulczowania (nie wiem czy mi się przyda). Kosiarka best posiada z kolei przyłącze wody - jestem ciekaw czy sprawdza się?
A może ktoś zaproponuje mi coś lepszego w podobnej cenie?
Z góry dziękuję za odpowiedzi
Zmoderowano - nie wstawiamy linków do platform handlowych, a zwłaszcza do allegro/mod.
Przesyłam jeszcze raz linki z kosiarkami:
Linki na allegro usuwam i prosze o przestrzeganie regulaminu § 4.8 /Adm.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
Linki na allegro usuwam i prosze o przestrzeganie regulaminu § 4.8 /Adm.
Będę wdzięczny za wszelką pomoc.
Pozdrawiam