Taki - sobie ogród cz.6

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Tolinka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2013, o 23:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Taki - sobie ogród cz.6

Post »

Miłka co za fotki ;:oj ;:215 ;:303 ta nasturcja na zdjęciu wygląda jak płonąca świeczka pięknie ją złapałaś w obiektyw ;:215
Nacieszyłam oczy daliami ,u ciebie zawsze na to mogę liczyć ;:168 a one jedna piękniejsza od drugiej ;:167
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37

Post »

Miłko zaglądam często w czasie kwitnienia dalii i wzdycham ...są piękne bo ja wszystkie je kocham. Jeśli będzie jeszcze trochę ciepła to nastąpi wybuch kwiecia bo pąków jest masa.
No i siewka canny kwitnie .. jakieś czary mary bo aż niemożliwe.
Czytałam u Wandzi, że Show'n Tell chyba nie wyszła bo jej nie widzisz. Mam dwie duże kępy - jedna może być Twoja :D
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Coś tu mało daliowych zdjęć ;:108 Poproszę o solidną porcję. :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 mar 2009, o 22:32

Post »

Małgosiu! Wrzucam regularnie do daliowego wątku, ale i tu też się poprawiam! ;:196

Krysiu! Mam tych siewek z 7 sztuk w wielkiej donicy i ... kwitną wszystkie! Dostały do donicy czystego kompostu wymieszanego z granulowanym obornikiem i ziemią liściową własnej roboty. Czyli mają dobrze :-) Dalie pięknie kwitną, choć nie wszystkie. Sa uparciuchy i marudery też. Ale ja jestem cierpliwa... ;:224 Show'n Tell zamawiam! W zamian wszystko co tylko chcesz! ;:304

Marta! Cieszę się, że Ci się podobają! Nasturcje są bardzo fotogeniczne, ale wbrew pozorm niełatwo zrobić im ładne zdjęcie! Dużo zdjęć im zrobiłam, ale wyszło tylko kilka ;:224 Dalie będą! ;:333

Aniu! Kajecik w pracy mam, muszę zacząć notować, bo się pogubię! W zeszłym roku nawet nieźle notatki zrobiłam, bo tylko o jednej osobie zapomniałam. ;:306 A paskuda dla Ciebie była zanotowana najsampierw... :uszy

Krysiu! One są bardzo podobne:
Hollyhill 6in1
Obrazek
Cambridge
Obrazek

I kilka zdjęć z warzywnika.Tak ładnie było przed południem:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

I dalie moje ukochane:

Avignon
Obrazek

Good Earth
Obrazek

Goldorange
Obrazek

Woowie
Obrazek

Gitt's Attention
Obrazek
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Dalie piękne ;:63 , ale nie mogę znaleźć zdjęć kilku z poprzednich 2 lat. Nawet doczłapałam się do wątku daliowego - tam też nie ma ;:174 . Nazw nie podam, bo za dużo szukania. Cóż, może przeżyję ;:173 .
Jakby nie liczyć, to zdjęć w tym sezonie jakby mniej ;:108 . Proszę się poprawić ;:168 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Miłko :wit . Przyszłam trochę nacieszyć oczy kolorami i nie zawiodłam się ;:138 . Dalie dają czadu ;:333 . Doszłam do wniosku, że warto je mieć bo o tej porze dają sporo radości ;:108 . Twój warzywnik również pięknie się prezentuje ;:215 . Pozdrawiam i udanej niedzieli życzę :wit .
Amanita
---
Od: 22 lis 2010, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Miłko, przepiękne robisz zdjecia, takie ciepłe, słoneczne, bardzo przyjemnie się na nie patrzy :)

Dalie masz prześliczne, zresztą nie tylko dalie, na takich pięknych zdjęciach, to nawet i fasola wygląda niesamowicie!

Pozdrawiam :wit
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Amanita! Cieszę się, że Ci się podobają moje zdjęcia. Uczę się i staram. I chętnie pokazuję na forum, bo gdzie mam pokazywać?! :uszy Fasola jest niesamowicie fotogeniczna! Ze słońcem tworzą piękny duet :wink:

Ewelina!Dziękuję Kochana! Niedziela udana! Trochę w ogródku, trochę na spacerze. Przydałoby się więcej słońca, ale nie ma co narzekać - mamy wrzesień! Dziękuję w imieniu dalii i fasolki :wink:

Aniu! Co ty namarudzisz!!! ;:306 Na życzenie Szanownej Pani - kolejna porcja!

Silver Wedding
Obrazek

Faberge
Obrazek

Kennenmerland
Obrazek

Goldorange
Obrazek

Lesk
Obrazek

Citron du Cap
Obrazek

Rudbekia w towarzystwie Foxy Lady
Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Miłko dalie przecudne i jak z miłością pokazane. ;:oj ;:138 Vancouver śliczna, z rozbielonymi końcami płatków wyjątkowo urocza. ;:108 Dobrze, że fotografujesz po swojemu, w Twoich zdjęciach widać emocje, ;:215 a profesjonalista kazał Ci z pewnością chłodnym okiem patrzeć na obiekt fotografowany. :) Dobrego dnia. ;:196
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Soniu! Na szczęście nie kazał patrzeć chłodnym okiem! Sam pisał, że najpierw przed fotografowaniem nawiązuje z ogrodem jakąś więź, która ułatwia mu potem zrobić dobre zdjęcia. Tak powiedział ogólnie i wiedział, że każdy nawiązuje inną więź i każdy ma swój styl. Po łbie dostawałam za błędy w kompozycji, za nieciekawe bądź zakłócone tło, za brak światła. Z powyższych zdjęć wysłałam mu do oceny to drugie z warzywnika z fasolką i bardzo mu się podobało :heja Reszty już mu nie wysyłałam, bo nie śmiałam. ;:131

To dołożę jeszcze:
Róże też mam! Graham Thomas
Obrazek

Stadt Spremberg i otaczające ją pajęczyny
Obrazek

Musette
Obrazek

Dunaj?
Obrazek

Emmaus
Obrazek

My Love
Obrazek
Miłka
Awatar użytkownika
Black Rose
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 cze 2017, o 15:19

Post »

Piękne dalie i piękna fasolka :)

Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Awatar użytkownika
Florian Silesia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lip 2016, o 19:56

Post »

'Emmaus' cudna! Już zwróciłem na nią uwagę na ostatniej wystawie w Czechach, a jeszcze w Twoim ujęciu - beauty!
Przywykłem u Ciebie oglądać dalie o mniejszym kalibrze, a tu co widzę - 'Coralio Furioso'! I 'Siler Wedding' też nie mała ale nie taka napakowana i pamiętam, że mimo rozmiarów bardzo chciałaś ją mieć ;:173
'Vancouver' cała w kwiatach - widok do pozazdroszczenia! Mój chyba pauzuje w tym roku, bo ledwo ledwo urósł i brak widoków na ładne kwiaty.
Awatar użytkownika
takasobie
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Florku! Dziękuję! ;:196 Mam kilka większych dalii bądź przez przypadek, bądź spodobały mi się na tyle, że się zdecydowałam je mieć w ogrodzie. W tym roku mam nowy aparat więc mogę robić coraz lepszej jakości zdjęcia. Nadal się uczę, ale idzie mi coraz lepiej. :wink:
Takich pauzujących w tym roku mam kilka, np Bride to Be jest niska i kwitnie skromnie, ale musze przyznać, ze dostała najgorsze miejsce, jakie mogła. ;:224

Black Rose! Dzięki! ;:196

Na dziś:

Cherish
Obrazek
Kingyo Hime
Obrazek
Jill Bicolor
Obrazek
Hapet Pearl
Obrazek
takie tam...
Obrazek