Budowa zielonego świata
- Teresa600
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu......ja swojego zalanego i wydawało sie nie do uratowania stórczyka mimo wszystko uratowałam(pewnie widziałaś go w moim wątku).i zakwitł pięknie.Co robiłam?.......otóz po osuszeniu co dwa tygodnie zanurzałam go z doniczką w wodzie z nawozem do storczyków na 10minut tak aby cała ziemia była przykryta i tak robie do tej pory.Czy to dobry pomysł? nie wiem .Zobaczyłam efekty w postaci kwiatów.Nie mam doświodczenia ze storczykami ,robiłam to na wyczucie.
- aconitum
- Od: 30 lip 2008, o 13:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
oj ,długo, długoGraszka pisze:Acanitum powiedz mi proszę jak długo siedziały Twoje fiołki w ziemi zanim pojawiły się listki. Ja trzy listki posadziłm w czerwcu i tak sobie siedzą i nic a trzy następne tak gdzieś trzy miesiące temu i listków nie widać.
ale na pewno nie od czerwca - myślę, że gdzieś kole sierpnia/września, bo tak zaczęłam zbieranie kwiatów
Anka
- aconitum
następny doniczkowiec! - bezpieczny dla dziecka i kota - bez szkła i anielskich włosów
WSZYSTKIM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!
(nie chcę Wam skrzynki PW zawalać następnym mailem )
WSZYSTKIM ŻYCZĘ WESOŁYCH ŚWIĄT!!!!!
(nie chcę Wam skrzynki PW zawalać następnym mailem )
Anka
- aconitum
szpic z plastiku ;)Ewa Janina Sadowska pisze:Aconite-jest szklany szpic i łańcuch, który kot może zjeść,a Zuza pewnie też.Mój kot jeszcze zabierał sobie słomiane ozdoby do żucia.
Moja doniczkowa już stoi w przedpokoju a ubieranie jutro.
a łańcuch kończy się przed zasięgiem kota
aaa zebrane już też słomki z ostatnich gałęzi
Anka