Taki - sobie ogród cz.6
- Tolinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2013, o 23:30
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Taki - sobie ogród cz.6
Miłka co za fotki ta nasturcja na zdjęciu wygląda jak płonąca świeczka pięknie ją złapałaś w obiektyw
Nacieszyłam oczy daliami ,u ciebie zawsze na to mogę liczyć a one jedna piękniejsza od drugiej
Nacieszyłam oczy daliami ,u ciebie zawsze na to mogę liczyć a one jedna piękniejsza od drugiej
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
Miłko zaglądam często w czasie kwitnienia dalii i wzdycham ...są piękne bo ja wszystkie je kocham. Jeśli będzie jeszcze trochę ciepła to nastąpi wybuch kwiecia bo pąków jest masa.
No i siewka canny kwitnie .. jakieś czary mary bo aż niemożliwe.
Czytałam u Wandzi, że Show'n Tell chyba nie wyszła bo jej nie widzisz. Mam dwie duże kępy - jedna może być Twoja
No i siewka canny kwitnie .. jakieś czary mary bo aż niemożliwe.
Czytałam u Wandzi, że Show'n Tell chyba nie wyszła bo jej nie widzisz. Mam dwie duże kępy - jedna może być Twoja
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Coś tu mało daliowych zdjęć Poproszę o solidną porcję.
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Małgosiu! Wrzucam regularnie do daliowego wątku, ale i tu też się poprawiam!
Krysiu! Mam tych siewek z 7 sztuk w wielkiej donicy i ... kwitną wszystkie! Dostały do donicy czystego kompostu wymieszanego z granulowanym obornikiem i ziemią liściową własnej roboty. Czyli mają dobrze Dalie pięknie kwitną, choć nie wszystkie. Sa uparciuchy i marudery też. Ale ja jestem cierpliwa... Show'n Tell zamawiam! W zamian wszystko co tylko chcesz!
Marta! Cieszę się, że Ci się podobają! Nasturcje są bardzo fotogeniczne, ale wbrew pozorm niełatwo zrobić im ładne zdjęcie! Dużo zdjęć im zrobiłam, ale wyszło tylko kilka Dalie będą!
Aniu! Kajecik w pracy mam, muszę zacząć notować, bo się pogubię! W zeszłym roku nawet nieźle notatki zrobiłam, bo tylko o jednej osobie zapomniałam. A paskuda dla Ciebie była zanotowana najsampierw...
Krysiu! One są bardzo podobne:
Hollyhill 6in1
Cambridge
I kilka zdjęć z warzywnika.Tak ładnie było przed południem:
I dalie moje ukochane:
Avignon
Good Earth
Goldorange
Woowie
Gitt's Attention
Krysiu! Mam tych siewek z 7 sztuk w wielkiej donicy i ... kwitną wszystkie! Dostały do donicy czystego kompostu wymieszanego z granulowanym obornikiem i ziemią liściową własnej roboty. Czyli mają dobrze Dalie pięknie kwitną, choć nie wszystkie. Sa uparciuchy i marudery też. Ale ja jestem cierpliwa... Show'n Tell zamawiam! W zamian wszystko co tylko chcesz!
Marta! Cieszę się, że Ci się podobają! Nasturcje są bardzo fotogeniczne, ale wbrew pozorm niełatwo zrobić im ładne zdjęcie! Dużo zdjęć im zrobiłam, ale wyszło tylko kilka Dalie będą!
Aniu! Kajecik w pracy mam, muszę zacząć notować, bo się pogubię! W zeszłym roku nawet nieźle notatki zrobiłam, bo tylko o jednej osobie zapomniałam. A paskuda dla Ciebie była zanotowana najsampierw...
Krysiu! One są bardzo podobne:
Hollyhill 6in1
Cambridge
I kilka zdjęć z warzywnika.Tak ładnie było przed południem:
I dalie moje ukochane:
Avignon
Good Earth
Goldorange
Woowie
Gitt's Attention
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
- Pulpa222
- Od: 21 kwie 2010, o 08:45
Dalie piękne , ale nie mogę znaleźć zdjęć kilku z poprzednich 2 lat. Nawet doczłapałam się do wątku daliowego - tam też nie ma . Nazw nie podam, bo za dużo szukania. Cóż, może przeżyję .
Jakby nie liczyć, to zdjęć w tym sezonie jakby mniej . Proszę się poprawić .
Jakby nie liczyć, to zdjęć w tym sezonie jakby mniej . Proszę się poprawić .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
- ewelkacha88
- Od: 22 maja 2013, o 17:54
Witaj Miłko . Przyszłam trochę nacieszyć oczy kolorami i nie zawiodłam się . Dalie dają czadu . Doszłam do wniosku, że warto je mieć bo o tej porze dają sporo radości . Twój warzywnik również pięknie się prezentuje . Pozdrawiam i udanej niedzieli życzę .
Miłko, przepiękne robisz zdjecia, takie ciepłe, słoneczne, bardzo przyjemnie się na nie patrzy
Dalie masz prześliczne, zresztą nie tylko dalie, na takich pięknych zdjęciach, to nawet i fasola wygląda niesamowicie!
Pozdrawiam
Dalie masz prześliczne, zresztą nie tylko dalie, na takich pięknych zdjęciach, to nawet i fasola wygląda niesamowicie!
Pozdrawiam
- takasobie
Amanita! Cieszę się, że Ci się podobają moje zdjęcia. Uczę się i staram. I chętnie pokazuję na forum, bo gdzie mam pokazywać?! Fasola jest niesamowicie fotogeniczna! Ze słońcem tworzą piękny duet
Ewelina!Dziękuję Kochana! Niedziela udana! Trochę w ogródku, trochę na spacerze. Przydałoby się więcej słońca, ale nie ma co narzekać - mamy wrzesień! Dziękuję w imieniu dalii i fasolki
Aniu! Co ty namarudzisz!!! Na życzenie Szanownej Pani - kolejna porcja!
Silver Wedding
Faberge
Kennenmerland
Goldorange
Lesk
Citron du Cap
Rudbekia w towarzystwie Foxy Lady
Ewelina!Dziękuję Kochana! Niedziela udana! Trochę w ogródku, trochę na spacerze. Przydałoby się więcej słońca, ale nie ma co narzekać - mamy wrzesień! Dziękuję w imieniu dalii i fasolki
Aniu! Co ty namarudzisz!!! Na życzenie Szanownej Pani - kolejna porcja!
Silver Wedding
Faberge
Kennenmerland
Goldorange
Lesk
Citron du Cap
Rudbekia w towarzystwie Foxy Lady
Miłka
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Miłko dalie przecudne i jak z miłością pokazane. Vancouver śliczna, z rozbielonymi końcami płatków wyjątkowo urocza. Dobrze, że fotografujesz po swojemu, w Twoich zdjęciach widać emocje, a profesjonalista kazał Ci z pewnością chłodnym okiem patrzeć na obiekt fotografowany. Dobrego dnia.
- takasobie
Soniu! Na szczęście nie kazał patrzeć chłodnym okiem! Sam pisał, że najpierw przed fotografowaniem nawiązuje z ogrodem jakąś więź, która ułatwia mu potem zrobić dobre zdjęcia. Tak powiedział ogólnie i wiedział, że każdy nawiązuje inną więź i każdy ma swój styl. Po łbie dostawałam za błędy w kompozycji, za nieciekawe bądź zakłócone tło, za brak światła. Z powyższych zdjęć wysłałam mu do oceny to drugie z warzywnika z fasolką i bardzo mu się podobało Reszty już mu nie wysyłałam, bo nie śmiałam.
To dołożę jeszcze:
Róże też mam! Graham Thomas
Stadt Spremberg i otaczające ją pajęczyny
Musette
Dunaj?
Emmaus
My Love
To dołożę jeszcze:
Róże też mam! Graham Thomas
Stadt Spremberg i otaczające ją pajęczyny
Musette
Dunaj?
Emmaus
My Love
Miłka
- Black Rose
- Od: 5 cze 2017, o 15:19
Piękne dalie i piękna fasolka
Pozdrawiam.
Pozdrawiam.
Pozdrawiam, Urszula. * Wady i zalety to często jedno i to samo, tylko z różnych punktów widzenia.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
Działka Black Rose - mój sposób na walkę z depresją - cz. 2,
Moje nadwyżki - zapraszam.
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
'Emmaus' cudna! Już zwróciłem na nią uwagę na ostatniej wystawie w Czechach, a jeszcze w Twoim ujęciu - beauty!
Przywykłem u Ciebie oglądać dalie o mniejszym kalibrze, a tu co widzę - 'Coralio Furioso'! I 'Siler Wedding' też nie mała ale nie taka napakowana i pamiętam, że mimo rozmiarów bardzo chciałaś ją mieć
'Vancouver' cała w kwiatach - widok do pozazdroszczenia! Mój chyba pauzuje w tym roku, bo ledwo ledwo urósł i brak widoków na ładne kwiaty.
Przywykłem u Ciebie oglądać dalie o mniejszym kalibrze, a tu co widzę - 'Coralio Furioso'! I 'Siler Wedding' też nie mała ale nie taka napakowana i pamiętam, że mimo rozmiarów bardzo chciałaś ją mieć
'Vancouver' cała w kwiatach - widok do pozazdroszczenia! Mój chyba pauzuje w tym roku, bo ledwo ledwo urósł i brak widoków na ładne kwiaty.
- takasobie
Florku! Dziękuję! Mam kilka większych dalii bądź przez przypadek, bądź spodobały mi się na tyle, że się zdecydowałam je mieć w ogrodzie. W tym roku mam nowy aparat więc mogę robić coraz lepszej jakości zdjęcia. Nadal się uczę, ale idzie mi coraz lepiej.
Takich pauzujących w tym roku mam kilka, np Bride to Be jest niska i kwitnie skromnie, ale musze przyznać, ze dostała najgorsze miejsce, jakie mogła.
Black Rose! Dzięki!
Na dziś:
Cherish
Kingyo Hime
Jill Bicolor
Hapet Pearl
takie tam...
Hortensja bukietowa. Nie wiem jaka
Avignon
Double Jill
Takich pauzujących w tym roku mam kilka, np Bride to Be jest niska i kwitnie skromnie, ale musze przyznać, ze dostała najgorsze miejsce, jakie mogła.
Black Rose! Dzięki!
Na dziś:
Cherish
Kingyo Hime
Jill Bicolor
Hapet Pearl
takie tam...
Hortensja bukietowa. Nie wiem jaka
Avignon
Double Jill
Miłka