Metamorfozy Ustronia pod Miedzą
Re: Metamorfozy Ustronia pod Miedzą
Monia pozwolisz że odpowiem. Cebulki w lidlu mają być od 7 września. Sporo odmian po 4.99 i 7.99 -zobaczymy. Można sprawdzić , na stronie sklepu jest mnóstwo zdjęć.
- Shire
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 kwie 2016, o 21:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Faktycznie dużo i ładne Może jeszcze na coś się skuszę Zwłaszcza te zestawy ciekawe i mam już 4 faworytów
Faktycznie duży wybór i te zestawy mogą być fajne. Oby zostało coś fajnego do popołudnia. Nie moge wczęsniej, albo męża wyślę i będzie marudził
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Zaszalałaś z cebulowymi. mnie bardzo powstrzymują te paskudne nornice, nie będę ich dokarmiać!
Coś tam kupiłam w Biedrze, ale bez szaleństw.
Co prawda, wiosna zawsze mi szkoda, ze u mnie pustawo, jednakże pamiętam rok, gdy nasadziłam ponad 400 różnych cebulek, a wiosną prawie sie poryczałam, bo kwitło może kilka tulipanów, kępka krokusów, resztę pożarły nornice...
Coś tam kupiłam w Biedrze, ale bez szaleństw.
Co prawda, wiosna zawsze mi szkoda, ze u mnie pustawo, jednakże pamiętam rok, gdy nasadziłam ponad 400 różnych cebulek, a wiosną prawie sie poryczałam, bo kwitło może kilka tulipanów, kępka krokusów, resztę pożarły nornice...
- Shire
Zaszalałam i teraz mnie jeszcze Lidl kusi... Współczuję przejść z nornicami. Do mnie jeszcze nie trafiły, choć spodziewam się, że to kwestia czasu. W każda dziurę jaką widzę zaraz sypię trutkę, no trudno
To moje najnowsze zakupy
Całe 10 kg... Będzie przecier z ziołami i solą.
Salsa już zapakowana w słoiki
Z ostatniego kilograma moich ogórków zrobię na próbę takie z ziołami prowansalskimi. Ciekawe czy to dobre będzie.
Chciałam jeszcze kupić prawdziwe węgierki, ale nie ma... Może się jeszcze mój pan pokaże.. Zimno, deszczowo, paskudnie, a to dopiero początek września.
To moje najnowsze zakupy
Całe 10 kg... Będzie przecier z ziołami i solą.
Salsa już zapakowana w słoiki
Z ostatniego kilograma moich ogórków zrobię na próbę takie z ziołami prowansalskimi. Ciekawe czy to dobre będzie.
Chciałam jeszcze kupić prawdziwe węgierki, ale nie ma... Może się jeszcze mój pan pokaże.. Zimno, deszczowo, paskudnie, a to dopiero początek września.
- kasia100780
- Od: 31 lip 2014, o 16:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Monia na Twoje przetwory ślinka cieknie
Też kupiłam cebule w "świecie kw.", będziemy mieć kolorowo na wiosnę
Też kupiłam cebule w "świecie kw.", będziemy mieć kolorowo na wiosnę
Podobno ogórki z ziołami są dobre. Jak byłam u fryzjerki, właśnie z kimś rozmawiała o takim przepisie.
A ja dzisiaj zrobiłam z czosnkiem. Właśnie zagotowałam. Na salsę czaję się, ale chyba dopiero w weekend.
Rzeczywiście, współczuję nornic, a ja za to walczę z plagą różnych ślimaków. W tym roku są nawet takie 1 cm bez skorupy. Posypałam już jakieś niebieskie granulki, ale teraz ciągle pada, nie wiem, czy będą skuteczne. Prawdopodobnie będę musiała powtórzyć "zabieg" zatruwania paskudztw.
A ja dzisiaj zrobiłam z czosnkiem. Właśnie zagotowałam. Na salsę czaję się, ale chyba dopiero w weekend.
Rzeczywiście, współczuję nornic, a ja za to walczę z plagą różnych ślimaków. W tym roku są nawet takie 1 cm bez skorupy. Posypałam już jakieś niebieskie granulki, ale teraz ciągle pada, nie wiem, czy będą skuteczne. Prawdopodobnie będę musiała powtórzyć "zabieg" zatruwania paskudztw.
- Shire
https://www.fotosik.pl/zdjecie/2402a6b7b147cac6
Moniś , powiedz mi co to za odmiany hortensji masz w tym zakątku. Niby nigdy o nich nie myślałam , ale te są cudne
Moniś , powiedz mi co to za odmiany hortensji masz w tym zakątku. Niby nigdy o nich nie myślałam , ale te są cudne
- Shire
Dziękuję
Iwciu patrząc od lewej : Vanille Fraise, Limelight i Magical Candle. Te rosną już 2 lata. Wczesną wiosną tnę je bardzo krótko. Od prawej dosadzę już sporą Wims Red. A w zasadzie przesadzę zza altanki i wypełnię tę lukę obok hortensji.
Iwciu patrząc od lewej : Vanille Fraise, Limelight i Magical Candle. Te rosną już 2 lata. Wczesną wiosną tnę je bardzo krótko. Od prawej dosadzę już sporą Wims Red. A w zasadzie przesadzę zza altanki i wypełnię tę lukę obok hortensji.
- dorcia7
- Od: 13 lip 2011, o 13:58
A tak apropos Twojego zamówienia cebulowego podejrzanie podobne do mojego ,a w zasadzie większość takich samych cebulek - dzisiaj je sadziłam ,póki deszcz mnie nie wyrzucił
Trzymajcie kciuki, bym dostała jutro w Lidlu jeszcze jakieś ładne cebule. Mogę pojechać dopiero po południu, mam nadzieję, że nie "rzucą" jakiejś małej ilości, ktora rozejdzie się jak ciepłe bułeczki.
Dzisiaj środa, 4 dni bez działki, u nas ciągle pada. A tak ładnie dojrzewały maliny...
Dzisiaj środa, 4 dni bez działki, u nas ciągle pada. A tak ładnie dojrzewały maliny...
- Shire
Myślę, że jeszcze będą cebulki. Ludzie aż tak nie kupują, u mnie w biedrze się to poniewiera i nikt nie kupuje (dziś np przygarnęłam fioletowego i bladoróżowego hiacynta). Fakt, ten deszcz jest okropny. Dziś dosłownie oberwanie chmury... a jutro mam szansę jechć na działkę na cały dzień i nie wiem czy się da, ma znowu padać.
Dorotko- mamy podobny gust najwyraźniej
Dorotko- mamy podobny gust najwyraźniej