Ziemniaki- wszystko o uprawie cz.2
Re: Ziemniaczki, ziemniaki- wszystko o uprawie cz.2
U mnie niestety dziki się dorwały do ziemniaków Red Anna ale na szczęście chyba im nie podeszły smakowo bo tylko kilka krzaków zostało rozgrzebanych, więc ja też będę musiał już wykopać żeby ich dalej nie kusiło.
aria
Gdzie Pani kupowała sadzeniaki?
Gdzie Pani kupowała sadzeniaki?
Pozdrawiam
Adam
Adam
Sadzeniaki kupowałam na targach ogrodniczych i w marketach budowlanych za granicą. Nie wiem czy wysyłają do Polski https://www.kartoffel-mueller.de/ ale mają świetny materiał, sadzeniaki malutkie i zdrowe.
Próbował ktoś kiedyś uprawy ziemniaków pod agrotkaniną/agrowłókniną? Nie chodzi mi o znaną uprawę, gdzie ziemniaki nakrywamy białą agrowłókniną...
Tak sobie pomyślałem co by było, gdyby rozłożyć czarną agrotkaninę, zrobić dziury i posadzić ziemniaki. Bez żadnych redlin, po prostu rozkładam matę, dziura, sadzę. Pewnie to absurdalny pomysł, ale może ktoś tak uprawiał?
Tak sobie pomyślałem co by było, gdyby rozłożyć czarną agrotkaninę, zrobić dziury i posadzić ziemniaki. Bez żadnych redlin, po prostu rozkładam matę, dziura, sadzę. Pewnie to absurdalny pomysł, ale może ktoś tak uprawiał?
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Dzisiejszy zakup. Sadzeniaki ziemniaków odmiany bikini. Można je nabyć w L...u. Tutaj ładniejsze zdjęcie ale już nie moje : https://yablukom.com.ua/images/stories/ ... i-main.jpg Mam jeszcze w lodówce vitolette ale te już każdy zna.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Miałem takie z nasion.
Kupiłam w Lidlu ziemniaki Bikini bardzo fajnie wyglądają, jeszcze nie wiem jaki mają smak, chociaż na opakowaniu napisali, że nadają się na puree i frytki, więc pewnie to typ B/C.
Podobno mają tam jeszcze fioletowe ziemniaki ale tych nie widziałam
Podobno mają tam jeszcze fioletowe ziemniaki ale tych nie widziałam
Ziemniaki Bikini są pyszne dokupiłam jeszcze sadzeniaków, mam nadzieję, że będą dobrze plonować
- corazonbianco
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 kwie 2012, o 11:22
Kupiłam w markecie fioletowe ziemniaki. Chciałabym przechować kilka sztuk do posadzenia wiosną. Czy pojemnik na warzywa w lodówce sprawdzi się, czy temperatura będzie zbyt niska. Blokowa piwnica jest raczej zbyt ciepła.
Nie lubię hortensji, zimy i śniegu oraz pastelowych kolorów w ogrodzie.
- Marconi_exe
- 1000p
- Od: 10 kwie 2010, o 00:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Lodówka jest najlepszym rozwiązaniem. Miesiąc przed wysadzeniem trzeba je wyjąć z lodówki to same puszczą kiełki.
Pan stworzył z ziemi lekarstwa, a człowiek mądry nie będzie nimi gardził. Syracha 38
Marek
Marek
-
- Przyjaciel Forum - silver
- Od: 8 sie 2015, o 11:58
Ziemniaki pod tunelem
Witam
Mam do was pytanie kiedy można wsadzić ziemniaki pod tunel i jakie przymrozki są wstanie pod takim tunelem wytrzymać. Może polecicie jakąś odmianę?
Mam do was pytanie kiedy można wsadzić ziemniaki pod tunel i jakie przymrozki są wstanie pod takim tunelem wytrzymać. Może polecicie jakąś odmianę?