Ogród mojej małej Wiki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p
Od: 6 kwie 2017, o 09:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród mojej małej Wiki

Post »

Zuziu u mnie w lidlu pełne kartony dokupiłam tylko mix irysków i jedne narcyzy, z dzieciakami cięzko się szuka :wink: wieczorkiem wstawię zdjęcia.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Aniu zakupy super będzie co podziwiać na wiosnę. Ja czekam dopiero na przesyłkę na razie muszę zrobić rabatkę, ale mimo tego i tak dzisiaj kupiłam trzy piwonie drzewiaste nie mogłam obejść obojętnie bo były na promocji.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Alu ja też znowu dokupiłam cebule... byłam z mężem w lidlu to dokupił mi trzy paczki tulipanów a z córką w biedronce doszły dwie paczki narcyzów i jedne tulipany.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A teraz pokazuje zaległe zakupy :wink:
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dziś pokażę jak tworzę rabatę od północy domu, miałam sporo roślin w doniczkach i już stwierdziłam po rozstawieniu, że mam ich za mało starczy mi tak na 1/3 a już fundusze ogrodowe się skończyły na ten rok bo wydałam dużo więcej niż planowałam a i tak jeszcze wychodzi
mi, że będę musiała dokupić by nie mieć pustej rabaty. Ale jestem zadowolona bo w końcu będę mieć ładne kwiaty na podwórku przy domu.
Pozdrawiam Ania
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=100470" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje nadwyżki viewtopic.php?f=11&t=117198" onclick="window.open(this.href);return false;
Babciabenia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 maja 2012, o 19:16

Post »

Nooo ... ale się rozpędziłaś z zakupem!To prawda im więcej tym ładniej się prezentują cebulowe!
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Bożenko znając życie cebulowe pewnie jeszcze dokupić na przecenach, u mnie sporo zjadają nornice :(

A teraz pochwalę się nową rabatą przy wejściu do domu, bardzo długo czekałam na jej wykonanie i w końcu jest :wink:
Obrazek

Obrazek

Cała praca okupiona strasznym bólem kolana, sporo było tych doniczek do posadzenia no i jeszcze pomiędzy poszło trochę paczek z tulipanami i narcyzami. Zakwitły też kolejne dalie :wink:
Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
Foxowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 kwie 2017, o 06:55

Post »

dużo masz pracy i sporo czasu to zajmuje, ale efekty są znakomite. Zawsze jak czytałam i widziałam pojedyncze rośliny to się zastanawiałam jak wygląda całość. Teraz całość się tworzy i jestem jeszcze bardziej ciekawa kolejnych aranżacji grządek :)
Awatar użytkownika
maniolek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 gru 2016, o 17:45
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu ale piękna rabata ;:oj ;:63 będzie cudnie jak się wszystko rozrośnie :) i te kolorki :tan tylko czekać na przyszły rok :) no nie dziwie Ci się trochę pracy Cię to kosztowało, no ale już masz z głowy ;:224
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Przyjemnie będzie się wchodziło do domku spoglądając na piękną rabatkę, super ci wyszła. ;:333 Dalie bardzo ładne kolorki. Oszczędzaj kolanka, wiem coś o tym. ;:168
Awatar użytkownika
coco12
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 12:32

Post »

Piękna rabatka , posadziłaś tam hosty i żurawki? Do tego jeszcze cebulki . Ale będzie ślicznie wyglądać. Mam nadzieję że pokażesz ją wiosną , bo na pewno będzie co podziwiać.
Awatar użytkownika
TROJA
500p
500p

Post »

Maju jak jest co pokazywać to pokazuje :wink: A dużo jest do zrobienia, niestety w tym roku już się nie uda ale w przyszłym mam nadzieję, że już skończę te główne rabaty.

Mariusz sama już się nie mogę doczekać jak będzie ta rabata wyglądać wiosną :wink:

Zuziu to kolano odzywa się coraz częściej i to mnie martwi, jutro mam ortopedę i zobaczę co mi powie.

Iwciu obwódka jest z żurawek, wypełnienie z host, bruner, miodunek i kilku pojedynczych roślin. Będę pokazywać na każdym etapie :wink:

A to widoczek na nową rabatę i świeżą trawkę :wink: niestety dalie miały być niskie a wyszły wysokie i cały efekt nie wyszedł... bo zasłaniają rośliny z tylnich rzędów. Przy ścianie są posadzone wiciokrzewy ale nie doczekały się jeszcze podpórek, najważniejsze, że ściana będzie częściowo zasłonięta bo one szybko rosną i ładnie kwitną.
Obrazek
Pozdrawiam Ania
Awatar użytkownika
pela11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 sty 2015, o 00:21

Post »

Aniu , musiałam oczywiście najpierw nadrobić u Ciebie zaległości .Pracy wkładasz ogrom , ale rabaty Ci pięknieją , a nowa z hostami i żurawkami za rok będzie wyglądała super .Cebulowych też kupiłaś sporo i to bardzo ładne odmiany ,będziemy wiosną podziwiać .Masz u siebie w gospodarstwie bardzo dużo pracy i należy Ci się za to ogromny szacunek i ;:180 Pozdrawiam cieplutko ;:167
Awatar użytkownika
christinkrysia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 maja 2006, o 18:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu prawie w każdym sezonie trafia się wpadka odnośnie za wysokich roślin tam gdzie powinny być niskie ... taki nasz los :D
Informacje przy roślinie to jedno a życie ... drugie... i efekt jest taki,że drażni nas ten widok cały sezon.
Rabata przy wejściu zapowiada się dość ciekawie , a cebule sadzisz do gruntu czy w pojemniki ?
Za jakiś czas rozrośnięte kępy host zdominują pozostałe - lubię większe kępy bo wtedy są takie dojrzałe i pokazują na co je stać.
Te płyty chodnikowe po lewej prowadzą gdzieś czy służą jako dekoracja ?
Moje 2 rabaty z hostami pochłania Drwęca ... kora sobie pływa a ja jak szalona wyciągam z błota co się da.
Działkę mam od 2002r i taki stan rzeczy zdarzył się po raz pierwszy - trudno to przyjąć bezstresowo ...
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43

Post »

Aniu, co tu tak cichutko ;:oj . Dalie pewnie już wykopałaś, ja mam tylko jedną więc poszło migiem. ;:108 . Cebulowych tej jesieni także nawsadzałam sporo, uganiam się jedynie po Biedro...za czosnkami, u mnie nie ma. :wink: Co tam u ortopedy, czekam na dobre wieści. ;:128
Littleboy
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 27 paź 2017, o 21:58

Post »

Bardzo ciekawy pomysł, muszę zrobić podobnie u siebie.

Widzę, że wiele wątków ogrodowych wymarło ...
Awatar użytkownika
Alicja125
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2015, o 00:46

Post »

Aniu jak tam w Twoim ogródku :wink: . Kwiaty znikają liście opadają robi się szaro i ponuro to i wątki takie marne nikomu nic się nie chce?? Aniu puk puk czekamy.
Pozdrawiam Alicja
Ogrodnictwo to nauka, nauka, nauka. Na tym właśnie polega zabawa. Cały czas się uczysz!
Działeczka ROD- zielony domek cz 2 ,Moje kwiaty,
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”