Mój ogród - leda16
Re: Mój ogród - leda16
Witaj Aniu
Już byłam u Ciebie z rewizytą i zachwycona jestem kwiatami i przestrzenią. Hej, żeby to czas był z gumy do żucia Niestety, już na spoczynek udać się muszę ale jutro od rana - praca w ogrodzie
Pozdrówko
Już byłam u Ciebie z rewizytą i zachwycona jestem kwiatami i przestrzenią. Hej, żeby to czas był z gumy do żucia Niestety, już na spoczynek udać się muszę ale jutro od rana - praca w ogrodzie
Pozdrówko
Mój ogród - zapraszam
- anabuko1
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z tym brakujący czasem to ja też tak mam .
I co pracujesz dzisiaj ogrodowo?
A co w sumie robisz?
I co pracujesz dzisiaj ogrodowo?
A co w sumie robisz?
Witaj Aniu
Paliłam uschłe gałęzie, przesadzałam paproć i odchwaszczałam rabatę na tulipany. W trakcie pracy doszłam do wniosku, że tam powinny być 2 ogromne hosty a tulipany bliżej domu, żeby je było z salonu widać jak zakwitną. Jednak w trakcie wiele czasu zostało zmarnowane na gotowanie obiadu i inne niedzielne obowiązki. W sumie rabata nadal nie ukończona, od poniedziałku leje a ja muszę do pracy jechać. No i dalej biję się z myślami , czy jeszcze można przesadzać hosty.
Paliłam uschłe gałęzie, przesadzałam paproć i odchwaszczałam rabatę na tulipany. W trakcie pracy doszłam do wniosku, że tam powinny być 2 ogromne hosty a tulipany bliżej domu, żeby je było z salonu widać jak zakwitną. Jednak w trakcie wiele czasu zostało zmarnowane na gotowanie obiadu i inne niedzielne obowiązki. W sumie rabata nadal nie ukończona, od poniedziałku leje a ja muszę do pracy jechać. No i dalej biję się z myślami , czy jeszcze można przesadzać hosty.
Mój ogród - zapraszam
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Witam i ja w Twoich zielonych salonach... 30a to spory obszar... już pięknie obsadzony i skomponowany... mówisz, że ogród ma już kilka lat ...chętnie zobaczyłabym fotki ... jak to było na początku kiedyś i dziś. Bardzo lubię takie retrospekcje bo sam mam ogród dopiero drugi sezon i cały czas go dopracowuje a najlepiej uczy się na przykładach
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ledo witaj, pamiętam Twój piękny ogród, po 7 latach na pewno jest dużo ładniejszy, wiele zmian w nich wprowadziłaś. Tym bardziej, że piszesz iż tam zamieszkałaś.
Pamiętam Twoje perypetie z nieciekawym betonowym płotem sąsiada, chyba do tej pory czymś go osłoniłaś i jest zielona ściana.
Pamiętam Twoje perypetie z nieciekawym betonowym płotem sąsiada, chyba do tej pory czymś go osłoniłaś i jest zielona ściana.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Hosty jeszcze można przesadzić .
Oj wiem jak to jest z tym czasem.za szybko ucieka za dużo rzeczy się chce zrobić i w ogrodzie I domu. A jest jak jest.
Ale nie bądź skapa pokaż trochę ogrodu i roślin.
Oj wiem jak to jest z tym czasem.za szybko ucieka za dużo rzeczy się chce zrobić i w ogrodzie I domu. A jest jak jest.
Ale nie bądź skapa pokaż trochę ogrodu i roślin.
Ewciu
Pierwsze zdjęcia są na początku wątku, ostatnie powyżej. W prehistorii to był sad owocowy , jak to dawniej bywało.
Pozdrawiam serdecznie i w wolnej chwili zajrzę do Ciebie
Pierwsze zdjęcia są na początku wątku, ostatnie powyżej. W prehistorii to był sad owocowy , jak to dawniej bywało.
Pozdrawiam serdecznie i w wolnej chwili zajrzę do Ciebie
Mój ogród - zapraszam
Dorotko, płot był drewniany . Na początku planowałam go pomalować na zielono, w tej sprawie poszedł list do sąsiadów o wyrażenie zgody , ale w końcu machnęłam ręką. Płot po paru latach sam się zazielenił, czyli pokrył mchem i pleśnią I dobrze mu tak! Rzeczywiście, obecnie nawet go nie widać zza roślin. W zimie jest trochę gorzej, ale trudno. W tym roku wielu zdjęć nie zrobiłam i większość komórką. No a teraz kwiatów już nie ma. Jednak kupiłam 50 tulipanów i drugie tyle żonkili. Jak lać przestanie, posadzę dwa zagony
Mój ogród - zapraszam
Prawie koniec marca, ale zima w całej krasie. A tulipany i żonkile już zaczęły liście wypuszczać. I to z tych nowych, sadzonych jesienią. Siłą rzeczy wszystkie prace ogrodowe stanęły. Dereń przycięłam 2 tygodnie temu, na szczęście inne krzewy + róże nie ruszone, więc może coś z nich będzie.
Mój ogród - zapraszam
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Wpisuję się żebyś mi z wątkiem nie uciekła. Widzę że muszę mieć więcej czasu na spacer u ciebie
Ale cóż to .... ostatni wpis jest z marca?
Ale cóż to .... ostatni wpis jest z marca?
Witaj Oleńko
Wszystkie moje zdjęcia z Fotosika zniknęły i nawet nie wiem jak się tam dostać. Przedtem logowałam się przez forum gazety wyborczej. Teraz ten longin zniknął. A w ogrodzie? No cóż, zawzięte cięcie buszu nad którym nie można już bez walki zapanować.
Wszystkie moje zdjęcia z Fotosika zniknęły i nawet nie wiem jak się tam dostać. Przedtem logowałam się przez forum gazety wyborczej. Teraz ten longin zniknął. A w ogrodzie? No cóż, zawzięte cięcie buszu nad którym nie można już bez walki zapanować.
Mój ogród - zapraszam