Moje oczko w głowie cz. 9
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje oczko w głowie cz. 9
Tereniu, jak cudnie wyrósł szarłat, jak pięknie wyglądają te długaśne warkocze!
Działeczka żyje i cieszy!
Ja dzisiaj już wyrzuciłam swoją nikandrę na kompost, co by mi się nie siała, bo trudno się latem pozbyć jej siewek.
Balsaminy też jeszcze u mnie kwitną. Tych nie wyrzucam. Zimą same się wyrzucą , znaczy przerobią się na nawóz.
Spokojnej, miłej i cieplutkiej niedzieli, Tereniu.
Działeczka żyje i cieszy!
Ja dzisiaj już wyrzuciłam swoją nikandrę na kompost, co by mi się nie siała, bo trudno się latem pozbyć jej siewek.
Balsaminy też jeszcze u mnie kwitną. Tych nie wyrzucam. Zimą same się wyrzucą , znaczy przerobią się na nawóz.
Spokojnej, miłej i cieplutkiej niedzieli, Tereniu.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Tereniu ładnie kwitnie Ci Nikandra i Szafirowa burza i jeszcze masz kwitnącego liliowca U mnie pada z przerwami i jakby troche od wczoraj sie ociepliło niech tak zostanie juz bez tego okropnego wiatru
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Podziwiam Twoje zdrowe i pięknie kwitnące rośliny. Na przykład ślaz mauretański ma takie zdrowe, zielone liście, a u mnie podziurkowane i już robią się żółte.
Szarłat pięknie się prezentuje, wysiewałaś go wprost do gruntu? Nikandra ma takie śliczne kwiatuszki, kiedyś dostałam sadzonki, ale ślimaki w jedną noc je zżarły, a więc już nie posadzę.
Astry mają jeszcze trochę czasu, bo ich apogeum kwitnienia przypada na październik.
Ja już od kilku dni znoszę w plecaku do domu rośliny w doniczkach i na razie ustawiam na balkonie. Pozostaje jeszcze wykopywanie niezimujących, ale to dopiero jak przestanie padać i ziemia trochę obeschnie.
Szarłat pięknie się prezentuje, wysiewałaś go wprost do gruntu? Nikandra ma takie śliczne kwiatuszki, kiedyś dostałam sadzonki, ale ślimaki w jedną noc je zżarły, a więc już nie posadzę.
Astry mają jeszcze trochę czasu, bo ich apogeum kwitnienia przypada na październik.
Ja już od kilku dni znoszę w plecaku do domu rośliny w doniczkach i na razie ustawiam na balkonie. Pozostaje jeszcze wykopywanie niezimujących, ale to dopiero jak przestanie padać i ziemia trochę obeschnie.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Tereniu! śliczne te szafirowe mgiełki! jedna to chyba ostróżka? moja już wycięta w nasiona rozsypałam m.in. na nieużytku sąsiada...wszystkie mu tam wysypuję bo wolę, żeby to się siało niż nawłoć i trawy
Ślaz jak pisze Lidzia w świetnej kondycji jak na tą porę roku, ale pewnie to siewka i później zakwitła. Ja tak miałam rok temu! myślałam że ślaz mauretański zginął, a tu latem wyszła siewka i kwitła do mrozów
Mam też szarłat przywieziony od Dorotki i liczę na to że się wysieje, bo coś moja gleba chyba za ciężka na te nasiona, ale Twój jest rewelacyjny...wygląda jak ostrzyżony pudelek
Tereniu czekam jutro i modlę się o pogodę! do zobaczenia
Ślaz jak pisze Lidzia w świetnej kondycji jak na tą porę roku, ale pewnie to siewka i później zakwitła. Ja tak miałam rok temu! myślałam że ślaz mauretański zginął, a tu latem wyszła siewka i kwitła do mrozów
Mam też szarłat przywieziony od Dorotki i liczę na to że się wysieje, bo coś moja gleba chyba za ciężka na te nasiona, ale Twój jest rewelacyjny...wygląda jak ostrzyżony pudelek
Tereniu czekam jutro i modlę się o pogodę! do zobaczenia
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu o tej porze takie kolory ,tylko zazdrościć,widzisz jak to jest Ty się cieszysz z deszczu a ja z dwóch słonecznych dni .Pozdrawiam serdecznie i zdrówka życzę
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam wieczorkiem wszystkich miłych gości
Dzień bardzo brzydki , pochmurny , leje od 14 cały czas ale ja się z tego cieszę bo jeszcze jest sucho . Zaczęłam wykopywać roślinki i ziemia się obsypuje , gołe korzenie zostają .
Alu witam cieplutko
dzisiaj kolejny dzień z deszcze i dobrze
Moje kwiatuszki teraz dopiero zaczynają rosnąć i kwitnąć .
Szkarłat mnie też się podoba , miałam już rożne ale takiego jeszcze nigdy
ja też posyłam
Lucynko dziękuję w imieniu szarłatu .
Działeczka dopiero się budzi do życia po tych deszczach .
Ja miałam tylko trzy siewki nikandry ale może dlatego ze było tak sucho i nasionka nie dały rady .
Niedziela nie za miła bo padało ale ja się z tego cieszę i dziękuję bardzo
Jadziu u mnie coraz więcej kwiatuszków teraz zaczyna kwitnąć bo wcześniej nie dały rady a przecież non stop podlewałam .
Od 14 pada cały czas i niech leje bo sucho jeszcze strasznie - aż nie do wiary myślałam że już domoczyło .
U mnie też wieje strasznie i może trochę kwiatków połamać bo wszystko ciężkie , mokre .
Lidziu u mnie wiosna roślinki po tych deszczach odżywają i cieszą oczy .
Ślaz mauretański dopiero zaczyna kwitnąć . Dostałam od Michała maleńkie sieweczki szarłatu i tak wegetowały do tej pory a teraz ruszyły , oby tylko nasionka zawiązał Nikandra sama się wysiała i teraz zaczyna kwitnąć zresztą jak wszystko .
Lidziu ja nie mam balkonu i nie mam gdzie stawiać , więc szykuję parapety . Mnie zależy na tych co do domu muszę zabrać bo jak obmarzną to klapa resztę będę wykopywać później .
Marysiu kochana a więc nie jutro a we wtorek się spotkamy
Tak to ostróżka ale kwitnie i szkoda mi jej wyrzucić Ślaz to siewka ale tak długo wegetował a teraz napił się solidnie to pokazał na co go stać .
Ja tez liczę że się wysieje ten szarłat , żeby tylko zdążył zawiązać nasionka bo jest naprawdę cudny .
Do zobaczenia we wtorek , może też nam pogoda dopisze
Dzień bardzo brzydki , pochmurny , leje od 14 cały czas ale ja się z tego cieszę bo jeszcze jest sucho . Zaczęłam wykopywać roślinki i ziemia się obsypuje , gołe korzenie zostają .
Alu witam cieplutko
dzisiaj kolejny dzień z deszcze i dobrze
Moje kwiatuszki teraz dopiero zaczynają rosnąć i kwitnąć .
Szkarłat mnie też się podoba , miałam już rożne ale takiego jeszcze nigdy
ja też posyłam
Lucynko dziękuję w imieniu szarłatu .
Działeczka dopiero się budzi do życia po tych deszczach .
Ja miałam tylko trzy siewki nikandry ale może dlatego ze było tak sucho i nasionka nie dały rady .
Niedziela nie za miła bo padało ale ja się z tego cieszę i dziękuję bardzo
Jadziu u mnie coraz więcej kwiatuszków teraz zaczyna kwitnąć bo wcześniej nie dały rady a przecież non stop podlewałam .
Od 14 pada cały czas i niech leje bo sucho jeszcze strasznie - aż nie do wiary myślałam że już domoczyło .
U mnie też wieje strasznie i może trochę kwiatków połamać bo wszystko ciężkie , mokre .
Lidziu u mnie wiosna roślinki po tych deszczach odżywają i cieszą oczy .
Ślaz mauretański dopiero zaczyna kwitnąć . Dostałam od Michała maleńkie sieweczki szarłatu i tak wegetowały do tej pory a teraz ruszyły , oby tylko nasionka zawiązał Nikandra sama się wysiała i teraz zaczyna kwitnąć zresztą jak wszystko .
Lidziu ja nie mam balkonu i nie mam gdzie stawiać , więc szykuję parapety . Mnie zależy na tych co do domu muszę zabrać bo jak obmarzną to klapa resztę będę wykopywać później .
Marysiu kochana a więc nie jutro a we wtorek się spotkamy
Tak to ostróżka ale kwitnie i szkoda mi jej wyrzucić Ślaz to siewka ale tak długo wegetował a teraz napił się solidnie to pokazał na co go stać .
Ja tez liczę że się wysieje ten szarłat , żeby tylko zdążył zawiązać nasionka bo jest naprawdę cudny .
Do zobaczenia we wtorek , może też nam pogoda dopisze
- Darmokot
- Od: 10 lis 2012, o 20:37
Tereniu Jeśli szarłat nie zawiąże nasion to nic nie szkodzi, moje są wielkie to na pewno któreś dojrzeją U ciotki podobno na 2 metry porosły, miała takie kilka lat temu jak brałem nasiona, takie wielkie, że aż nienormalnie wyglądały
- Maska
- Kontakt:
Tereniu, Michale! słońce świeci ale liczę że zostanie do jutra!
Ja też reflektuję na te szarłaty , bo mam w tym roku ładne ale te prosto rosnące z siewek przywiezionych od Dorotki. U mnie się przestały siać jakiś czas temu
Do jutra!
Ja też reflektuję na te szarłaty , bo mam w tym roku ładne ale te prosto rosnące z siewek przywiezionych od Dorotki. U mnie się przestały siać jakiś czas temu
Do jutra!
- TerDob
Michał to super już nie będę się martwić i go poganiać żeby wiązał nasionka
Marysiu u nas też słoneczko świeciło mam nadzieję że jutro tez tak będzie .
Do zobaczenia jutro
Marysiu u nas też słoneczko świeciło mam nadzieję że jutro tez tak będzie .
Do zobaczenia jutro
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Śliczne dalie, Tereniu!
Szczęśliwej jutrzejszej podróży życzę i miłych wrażeń.
A uściskaj tam ode mnie Marysię.
Szczęśliwej jutrzejszej podróży życzę i miłych wrażeń.
A uściskaj tam ode mnie Marysię.
Pozdrawiam. Lucyna
- TerDob
Alu dziękuję bardzo i wzajemnie
Lucynko Ty u mnie a ja u Ciebie
Z całego serca dziękuję i na pewno uściskam Marysię
Lucynko Ty u mnie a ja u Ciebie
Z całego serca dziękuję i na pewno uściskam Marysię
- Maska
- Kontakt:
Tereniu Michał pewnie wie jaka będzie pogoda, po zachodzie niebo mocno się zaróżowiło!