Moje oczko w głowie cz. 9
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje oczko w głowie cz. 9
Tereniu, już wiem, że nie było Ci dane ściskać Marysi. Cóż, nieprzewidywalne są losy ludzkie. Nie zawsze jest tak, jak sobie zaplanujemy, ale co ma wisieć... Wierzę, że do spotkania dojdzie w najbliższych dniach , więc ponawiam życzenie i prośbę.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- ewarost
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Tereniu Dalie pięknie się prezentują, jeszcze bardziej je upiększy... niech tylko wyjdzie zza chmur... Do Marysi na pewno dojedziesz zawsze trzeba myśleć pozytywnie
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
U mnie jest tak samo, wszystko dorwało się do wody to rośnie jak szalone Niestety chwasty też Z czasem u mnie teraz krucho, a jak go już znajdę to pada, więc paskudy panoszą się na rabatach w najlepsze
Pięknie ci wszystko kwitnie
Pięknie ci wszystko kwitnie
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Marysiu Michał zna się na pogodzie
Do zobaczenia wkrótce
Lucynko przepraszam ale to siła wyższa przeszkodziła następnym razem już nam się uda i się spotkamy
Dzięki
Ewuniu dalie mają ładne pojedyncze kwiatki , większość leży po tych deszczach
Słoneczka na razie nie widać cały czas leje nadrabia zaległości z lata .
Do Marysi na pewno dojedziemy
Małgosiu u mnie chwasty też rosną ale niech tam jak wilgotno będzie to łatwiej je wyrwać
U mnie cały czas leje wczoraj i dzisiaj , nawet nie byłam na działce zobaczyć czy już nie pływa
Zdjęć nowych nie ma ,może jutro przestanie padać to wyruszę na działeczkę zobaczyć co słychać .
Do zobaczenia wkrótce
Lucynko przepraszam ale to siła wyższa przeszkodziła następnym razem już nam się uda i się spotkamy
Dzięki
Ewuniu dalie mają ładne pojedyncze kwiatki , większość leży po tych deszczach
Słoneczka na razie nie widać cały czas leje nadrabia zaległości z lata .
Do Marysi na pewno dojedziemy
Małgosiu u mnie chwasty też rosną ale niech tam jak wilgotno będzie to łatwiej je wyrwać
U mnie cały czas leje wczoraj i dzisiaj , nawet nie byłam na działce zobaczyć czy już nie pływa
Zdjęć nowych nie ma ,może jutro przestanie padać to wyruszę na działeczkę zobaczyć co słychać .
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Witaj! Tereniu !
Wyobraź sobie że zebrane rok temu nasiona leycesterii wysiałam i miałam parę nowych roślin. Posadziłam, je i mają nawet maleńkie kwiatki. Musze tylko pamiętać żeby je też okryć
Powojnik u mnie tez kwitnie! nie rośnie tak bujnie jak u Ciebie ale jest i ma kwiaty
Hortensje ogrodowe śliczne! u mnie wszystkie bez kwiatów bo startowały na wiosnę od zera.
Życzę ciepła po tych deszczach i niech też słońce zaświeci, a deszcz od czasu do czasu najlepiej nocą
Pozdrawiam i dobrego weekendu
Wyobraź sobie że zebrane rok temu nasiona leycesterii wysiałam i miałam parę nowych roślin. Posadziłam, je i mają nawet maleńkie kwiatki. Musze tylko pamiętać żeby je też okryć
Powojnik u mnie tez kwitnie! nie rośnie tak bujnie jak u Ciebie ale jest i ma kwiaty
Hortensje ogrodowe śliczne! u mnie wszystkie bez kwiatów bo startowały na wiosnę od zera.
Życzę ciepła po tych deszczach i niech też słońce zaświeci, a deszcz od czasu do czasu najlepiej nocą
Pozdrawiam i dobrego weekendu
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Tereniu, fantastycznie kwitnie Twoja Leycesteria!
Hortensje też nie leniuchują, piękne są.
Z nasion od Ciebie mam trzy Leycesterie, w tym jedna też zakwitła. Już się zamartwiam, czy przeżyje zimę, bo wieszczą nawet trzydziestostopniowe mrozy. Wszystkie jeszcze siedzą w doniczkach, to może je na balkonie przetrzymam... Dwie, bo trzecia już się w balkonowym foliaku nie zmieści. Taka wielka wyrosła!
Dobrego i ciepłego weekendu życzę i zdrowego.
Hortensje też nie leniuchują, piękne są.
Z nasion od Ciebie mam trzy Leycesterie, w tym jedna też zakwitła. Już się zamartwiam, czy przeżyje zimę, bo wieszczą nawet trzydziestostopniowe mrozy. Wszystkie jeszcze siedzą w doniczkach, to może je na balkonie przetrzymam... Dwie, bo trzecia już się w balkonowym foliaku nie zmieści. Taka wielka wyrosła!
Dobrego i ciepłego weekendu życzę i zdrowego.
Pozdrawiam. Lucyna
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Tereniu jak miało podlewać to nie podlewało, teraz natomiast jest deszczu nadmiar, jednak u mnie nie jest tragicznie, bo gleba przepuszczalna.Wszystko Ci pięknie kwitnie, a te daliowe słoneczka są piękne
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tereniu śliczne dalie ,chyba zacznę na nie chorować,jedno co mnie powstrzymuje to to ,że trzeba wykopywać,dobrze ,że mam gdzie przechować,hortensje też ładniutkie,ja dostałam patyczki do ukorzenienia jak mi się uda to będę musiała szukac dla nich miejsca.Szkoda ,że deszcz nie padał albo nie padał jak był potrzebny ,ale cóż .Pozdrawiam serdecznie
- ewarost
- Kontakt:
Tereniu pięknie ci kwitną Sadźce i Hortensje ... Cynie też ładny kolorowy akcent... miałam nasionka , ale nic mi z nich nie wyszło... w tym roku dostałam świeże od sąsiadki mam nadzieję, że w przyszłym roku się udadzą deszczu wystarczy teraz czas na
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Witajcie kochane pada , siąpi , leje i tak na zmianę z jednej strony dobrze bo jeszcze głębiej jest sucho a z drugiej chciałoby się coś zrobić i nie ma jak
Marysiu fajnie ze Leicestera wyrosła i kwitnie ja wysiałam ale siewki mi padły .
Powojnik się zbirze i będzie ładnie rósł
Moje hortensje ogrodowe były okryte do maja a i tak podmarzły , teraz się zebrały ale tylko te reszta nie ma kwiatów a mam ich sporo .
Nie ma jak bukietowe , choć przez tą suszę niektóre liście pogubiły i wyglądają dziwnie same kwiatki
Oby się ociepliło bo mam tyle roboty na działce a tu zimno i jeszcze ciągle pada .
Bardzo dziękuję za życzenia i odwzajemniam
Lucynko moja Leycesteria podmarzła i odbijała od korzenia ale ze ma już kilka latek to przetrwała i kwitnie teraz , oby ja tylko nie zmroziło .
Cieszę się że wyszły i rosną Ci Leycesterie Ta dużą wsadź do ziemi i dobrze okryj kilka warstw włókniny .
Dzięki bardzo i odwzajemniam
Jadziu no właśnie ale dobre i teraz podlewa bo trzeba by było podlewać a tak mam spokój , choć w ziemi głębiej jest jeszcze sucho .
Dalie mają pojedyncze kwiatuszki a powinny mieć dużo ale i to cieszy
Tereniu dziękuję w imieniu dalii jak masz gdzie przechować to nawet się nie zastanawiaj one są warte aby je mieć .
Życzę więc powodzenia w ukorzenianiu hortensji - ja już dawno na nie zachorowałam . Miejsce na pewno znajdziesz .
Ja również pozdrawiam cieplutko
Ewuniu dziękuję i cieszę się że Ci się podobają
Moje cynie były tak marne że myslałam że nie zakwitną ale jak dostały wody z nieba to ruszyły z kopyta i pięknie zakwitły , chociaż nie wszystkie .
Głębiej jeszcze jest sucho ale słoneczko się przyda
Zobaczcie jakiego ogórka wyhodowałam
Marysiu fajnie ze Leicestera wyrosła i kwitnie ja wysiałam ale siewki mi padły .
Powojnik się zbirze i będzie ładnie rósł
Moje hortensje ogrodowe były okryte do maja a i tak podmarzły , teraz się zebrały ale tylko te reszta nie ma kwiatów a mam ich sporo .
Nie ma jak bukietowe , choć przez tą suszę niektóre liście pogubiły i wyglądają dziwnie same kwiatki
Oby się ociepliło bo mam tyle roboty na działce a tu zimno i jeszcze ciągle pada .
Bardzo dziękuję za życzenia i odwzajemniam
Lucynko moja Leycesteria podmarzła i odbijała od korzenia ale ze ma już kilka latek to przetrwała i kwitnie teraz , oby ja tylko nie zmroziło .
Cieszę się że wyszły i rosną Ci Leycesterie Ta dużą wsadź do ziemi i dobrze okryj kilka warstw włókniny .
Dzięki bardzo i odwzajemniam
Jadziu no właśnie ale dobre i teraz podlewa bo trzeba by było podlewać a tak mam spokój , choć w ziemi głębiej jest jeszcze sucho .
Dalie mają pojedyncze kwiatuszki a powinny mieć dużo ale i to cieszy
Tereniu dziękuję w imieniu dalii jak masz gdzie przechować to nawet się nie zastanawiaj one są warte aby je mieć .
Życzę więc powodzenia w ukorzenianiu hortensji - ja już dawno na nie zachorowałam . Miejsce na pewno znajdziesz .
Ja również pozdrawiam cieplutko
Ewuniu dziękuję i cieszę się że Ci się podobają
Moje cynie były tak marne że myslałam że nie zakwitną ale jak dostały wody z nieba to ruszyły z kopyta i pięknie zakwitły , chociaż nie wszystkie .
Głębiej jeszcze jest sucho ale słoneczko się przyda
Zobaczcie jakiego ogórka wyhodowałam
- alicjad31
- Od: 28 lip 2013, o 20:38
Tereniu witaj
ja znowu tego deszczu mam po dziurki w nosie
Śliczne są Twoje hortensje .Ogóras pokaźnych rozmiarów czy zostawisz go na nasionka ?
Kiedyś kupiłam nasionka leyceterii ,ale nic mi z nich nie wyszło ,a podobno jakaś jej część jest jadalna ?
Zdrówka i odpoczywaj na pracować na działeczce jeszcze zdążysz
ja znowu tego deszczu mam po dziurki w nosie
Śliczne są Twoje hortensje .Ogóras pokaźnych rozmiarów czy zostawisz go na nasionka ?
Kiedyś kupiłam nasionka leyceterii ,ale nic mi z nich nie wyszło ,a podobno jakaś jej część jest jadalna ?
Zdrówka i odpoczywaj na pracować na działeczce jeszcze zdążysz
Pozdrawiam Alicja
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Pewnie zostawiłaś tego ogórasa na nasiona i taki pokaźny wyrósł? W tym roku tyle jest deszczu, ze niektóre warzywa zaskakują mnie dorodnością. Np. takie buraki czerwone, myślałam, ze jakieś pastewne posiałam
- ewarost
- Kontakt:
Tereniu dochowałaś się giganta... pestki na nasiona, a reszta na pikle będzie przyjemne z pożytecznym Jeszcze ciepłego i tygodnia... żeby ze wszystkim zdążyć ci życzę