Nożyce do żywopłotu - co polecacie?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 paź 2014, o 12:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Elektryczne nożyce jakie wybrać?
Masz rację jaro710j Makita ma nożyce z wymiennymi akumulatorami. Tylko te ceny!
No jak nie masz żadnego urządzenia makity, to z akumulatorem kosztuje dużo, ale akumulator jest fantastyczny. Mam już 5 lat i trzyma jak nowy
masz jeszcze nożyce AL-KO GS 3,7 Li,HT 18V Li,akumulatorowe są fajne i poręczne bo kabla nie trzeba ciągać za sobą ale za to jak masz więcej pracy to raczej elektryczne
-
- 10p - Początkujący
- Od: 11 paź 2012, o 11:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam
Chociaż do wiosny jeszcze trochę czasu pozostało to proszę o poradę w zakupie nożyc elektrycznych. Mam ponad 30 metrów rosnącego już kilka lat żywopłotu z ligustru. Do tej pory przycinałem go zwykłymi nożycami ręcznymi ale teraz to nie wystarczy. Szybciej i łatwiej będzie nożycami elektrycznymi. Żywopłot będę przycinał 2-3 razy w roku.
Mam już upatrzone nożyce Bosch AHS 50-26 w cenie około 570 złotych. Z mojego doświadczenia, a mam kilka sztuk elektronarzędzi tej firmy to raczej dobra marka. Czy długość ostrza 50 cm jest wystarczająca czy lepiej dołożyć kilkadziesiąt złotych i kupić z ostrzem 60 cm, tylko czy tak długie nie będzie szybciej męczyć? Czy ktoś użytkuje właśnie ten model?
Będę wdzięczny za wszelkie porady i odpowiedzi.
Pozdrawiam
Tomek
Chociaż do wiosny jeszcze trochę czasu pozostało to proszę o poradę w zakupie nożyc elektrycznych. Mam ponad 30 metrów rosnącego już kilka lat żywopłotu z ligustru. Do tej pory przycinałem go zwykłymi nożycami ręcznymi ale teraz to nie wystarczy. Szybciej i łatwiej będzie nożycami elektrycznymi. Żywopłot będę przycinał 2-3 razy w roku.
Mam już upatrzone nożyce Bosch AHS 50-26 w cenie około 570 złotych. Z mojego doświadczenia, a mam kilka sztuk elektronarzędzi tej firmy to raczej dobra marka. Czy długość ostrza 50 cm jest wystarczająca czy lepiej dołożyć kilkadziesiąt złotych i kupić z ostrzem 60 cm, tylko czy tak długie nie będzie szybciej męczyć? Czy ktoś użytkuje właśnie ten model?
Będę wdzięczny za wszelkie porady i odpowiedzi.
Pozdrawiam
Tomek
- TomeczekBBS
- 10p - Początkujący
- Od: 7 maja 2017, o 13:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Nożyce do żywopłotu - co polecacie?
Ja pod koniec wakacji kupowałem kosiarkę ryobi i taniej kupiłem nożyce do żywopłotu tej samej marki. Nożyce są na baterię, która ładnie trzyma i na mój żywopłot spokojnie wystarcza jedno naładowanie. Mam 30 metrów krzaków.
Nożyce do żywopłotu
Szukam jakiś dobrych nożyc do żywopłotu. Polecacie jakieś? i czy żywopłot można obcinać w porze zimowej?
- iscar
- 100p
- Od: 18 lis 2008, o 01:23
Mam nożyce Florabest od 4 lat i ponad 100 m żywopłotu do obcięcia , sprawują się bezbłędnie . Dzisiaj dokupiłem teleskopowe też z tej samej firmy , mam już problem z wysokością , w tym sezonie mam nadzieję ułatwią moją pracę . obcinam żywopłot 2 razy w sezonie , niektóre pędy dość grube .
Pozdrawiam!!! Grzegorz
-
- 200p
- Od: 5 cze 2013, o 14:22
W tym roku kupiłem spalinowe nożyce mcculocha, ale jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek opinie, oprócz tego, że są przyzwoitej wagi (5kg). Za kilka tygodni będę walczył z żywopłotem o długości ponad 200m, więc wtedy coś będzie można o nich powiedzieć.
Witam .Pacjent cis,forma żywopłot,długość 100m,jakie nożyce polecacie ? Z racji na wagę raczej elektryczne.
Po jakimś rozeznaniu wpadło mi coś takiego GARDENA EASYCUT 500/55 9832 lub MAKITA UH5261 czy może szukać jeszcze coś innego ??
Po jakimś rozeznaniu wpadło mi coś takiego GARDENA EASYCUT 500/55 9832 lub MAKITA UH5261 czy może szukać jeszcze coś innego ??
Posadziłem thuje, nastał czas przycinania. Kupiłem nożyce elektryczne (z wysięgnikiem) i mam pytanie do posiadaczy takich nożyc: czy po zwolnieniu przycisku start/stop cięcia pojawia się wam na silniku na krótko iskrzenie/mała łuna i zapach silnika? Sprzedawca twierdzi, że to norma podczas wyhamowywania pracy silnika. Czy tak faktycznie jest?
To zjawisko nie dotyczy tylko nożyc, ale też innych elektronarzędzi z hamulcem silnika. U mnie w wiertarce i wkrętarce udarowej Makity również widać iskry przy zatrzymywaniu, a działają już 10 lat bez najmniejszej usterki, więc to nie wada
Nawet takie iskrzenie? http://pl.tinypic.com/r/vxf12u/9jaro710j pisze:To zjawisko nie dotyczy tylko nożyc, ale też innych elektronarzędzi z hamulcem silnika. U mnie w wiertarce i wkrętarce udarowej Makity również widać iskry przy zatrzymywaniu, a działają już 10 lat bez najmniejszej usterki, więc to nie wada
No aż tak to nie