Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej cz. I (2013- 2017)
Re: Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej
To jest odmiana comodo...One tak mają, że bardzo wolno rozkwitają więc spokojnie nie wiem jakie TY masz ale bym się na zapas nie martwił. W zeszłym roku jedna doniczka co została, bo klient nie zabrał, stała mi w szklarni do połowy grudnia.
-
- 200p
- Od: 9 mar 2017, o 21:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ładnie jak Ty to ogarniasz? A chryzantemy gęsto jak na moje oko ale może taka perspektywa, u mnie też tak gęsto tylko ja analfabeta cyfrowy jestem i nie potrafię zdjęć wrzucić
Faktycznie są troszkę za gęsto ale nie stykają się bo się za bardzo rozrosły jak będą sprzedane te co teraz kwitną to sukcesywnie będę rozkładał i obracał.
-
- 200p
- Od: 25 lis 2011, o 08:29
Ok, Dzięki czyli jest nadzieja że będą okej, bo nigdy właśnie nie wiem kiedy mają mieć kolor te pąki
Pozdrawiam-Dawid
-
- 200p
- Od: 8 lut 2017, o 17:10
Ale ty mi imponujesz For,... widzę bratek z syngenty? Ja dzisiaj też odbierałem drugą partie, jednak ja sobie nie wyobrażam robić bratka na stołach, wszystko dołkuje. Skarlasz bratka przed zimą? Mam nadzieje że moje chryzantemy drobnokwiatowe za dwa tygodnie rozkwitną dalej teraz nawóz z przewagą fosforu 2kg na 1000l
Tak odmiana delta i colosus i rocky. Nie ma lepszej na rynku. Nie skarlam przed zimą bo to bez sensu później opóźnia się kwitnienie. Też nie robię na stole tylko na ziemi na macie podsiąkowej.
-
- 200p
Zgadzam się Delta jest najlepsza teraz nie robię bratka ale miałam epizod i z tego co pamiętam to tak właśnie było.
forestit gdzie kupujesz ten torf? I jaka cena?
Maxi-plon sopot . Cena okolice 28-35 brutto w zależności jaka ilość, granulacja skład. Cena za worek 250l 18szt na palecie, przy 30 paletach rabat jakiś tam jest. Zadzwoń do nich to ustalą cenę dla Ciebie. Ma jedna wadę że jest strasznie suchy i podczas rozdrabniania generuje sporo kurzu. Tak to bez problemowy trzyma parametry.
O, też biorę od Maxi-plonu. Czy jest strasznie suchy? Brałem kiedyś z innego miejsca i było "gorzej".
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- drakka
- 500p
- Od: 4 lip 2016, o 23:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ja zamawiam z Brinkmana, cena koło 33zł za 225L, póki co jak dla mnie lepiej niż Alonet.
I co najważniejsze- przesyłka wychodzi niedrogo.
I co najważniejsze- przesyłka wychodzi niedrogo.
substrat za 33zł? to w miare tanio jak na brinkmana.
-
- 200p
Eee, nie jest tak żle wcale nie jest bardzo suchy poza tym jest ze zwilżaczem i dobrze chłonie wodę, miałam kiedyś taką suchą partię ale to masakra teraz przy każdym zamówieniu robię raban że nie chcę suchego no i jest znośny ale coś za coś za to jest cięższy
-- 2 paź 2017, o 19:41 --
Ale to bardzo dobre podłoże.
-- 2 paź 2017, o 19:41 --
Ale to bardzo dobre podłoże.