Ogród Marty - Cz. XI
- maniolek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 gru 2016, o 17:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty - Cz. XI
Marto widzę pracy sporo za Tobą z przetworami i grzybkami prawdziwki wyglądają pięknie po ogrodzie w ogóle nie widać, że tyle czasu Ciebie nie było w sumie to pytanko mam pewnie już pisałaś w wątku ale nie mogłem znaleźć, powiedz mi trawy ścinasz wiosną ? tak coś mi się kojarzy, że chyba wiosną ale nie jestem pewien a chcę żeby tak samo były cięte jak u Ciebie
-
- Od: 26 sty 2013, o 20:47
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś witaj ,Twój biały rozchodnik i u mnie zakwitł i jestem nim zachwycona ,prawdziwków zazdroszczę u nas grzybów jak na lekarstwo ale po trochu zbieram,chociaż teraz taki czas ,że nie mam za bardzo głowy.Pozdrawiam serdecznie i zdróweczka życzę A ogród cudny ,teraz gdzie nie zajrzę to wszędzie dzierżany,i wcale mi to nie przeszkadza
- jonatanka
- Od: 4 mar 2012, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś u mnie grzybków bardzo mało,trzeba "znać miejsca" .Ci którzy mieszkają blisko lasu znają miejsca a my przyjezdni zbieramy resztki.Pomidorki ostatnie jeszcze w szklarni może zdołają zarumienić się.
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Martuś kolorów jeszcze tyle w ogrodzie. Trawy z hortensjami i floksami pięknie wyglądają. Żniwa grzybowe wyjątkowo obfite. Pewnie na problemy najlepsze lekarstwo, to jednak praca. Rozchodnik Star Dust cieszy bielą, u mnie już przekwita. Młody, który ukorzeniłam z twojego, miał 15 cm wysokości i zakwitł. Ciepła i słońca na miły czas w ogrodzie.
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Martusiu piękne grzyby, Ty wiesz, że u mnie w ogrodzie pełno grzybów Malinki od Ciebie już zebrane kilka razy, zrobiłam soki i konfitury reszta wysuszona. Zrobię też suszone liście według Twoich wskazówek.
Pozdrawiam Cię kochana
Pozdrawiam Cię kochana
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Kontakt:
Marcia dobrze cię podczytywać, a fotki ogrodowe pokazują takie bogate jesienne rabatki, biały rozchodnik niespotykany Na temat grzybów... nic nie powiem , bo mimo, że je lubię to ze zbierania NICI (ja się nie nadaje zdrowotnie) Jak zobaczyłam twoje zbiory to pomyślałam, że ogołociłaś z grzybów większość świętokrzyskich lasów... ale zbierasz ekologicznie to za rok będą następne Już nie znikaj na tak długo
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu dla Zuzi dużo zdrowia i spełnienia marzeń! To piękne lata niech będzie szczęśliwa
Bawcie się dobrze na urodzinach, a potem jedź do swoich grzybków i nazbieraj pełne kosze! tego Ci z serca życzę! Pozdrawiam i mocno ściskam!
Bawcie się dobrze na urodzinach, a potem jedź do swoich grzybków i nazbieraj pełne kosze! tego Ci z serca życzę! Pozdrawiam i mocno ściskam!
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Martuś jesteśmy w swym żywiole grzybowym,jak ja to kocham.Ogród masz jeszcze kolorowy!
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witam ,już po urodzinowej imprezie ,może los pozwoli zabrać się do pracy,bardzo chciałabym wyjechać jutro na grzybki ale tyle spraw wypada mi załatwić ,ze nie wiem czy zdążę ,ogród jeszcze musi poczekać .
Mariusz,ogród tak jest posadzony ,żeby jak najmniej było w nim roboty co do traw to zawsze wszystkie ścinam na wiosnę ,na zimę pędy można związać w chochoły ,pozdrawiam
Aluś niech rada służy pozdrawiam
Tereniu,u nas teraz tez jest trochę grzybków,ale w świętokrzyskim jest dużo,aż mnie zaskoczyłaś ,że u Ciebie niewiele ,bo wydawało mi się ,że są wszędzie i dużo ,każdy z nas ma tyle spraw na głowie ,że nie sposób poradzić czasem ,pozdrawiam
Joasiu,u mnie już po pomidorkach ,wyjechałam i nie miał kto zadbać ,teraz są grzybki,i rzeczywiście trzeba znać miejsca,bo można się uchodzić i nawet na zupę nie przynieść ,pozdrawiam
Soniu,ta nowa rabata tak teraz kwitnie ,przedtem zjadły ją sarny ,rośliny wyszły z pączków śpiących i teraz kwitną pięknie ,widać ją w ogrodzie z daleka ,ale jeszcze ogród musi poczekać ,bo ja chcę na grzybki jeszcze ,praca jest dobra na wszelkie problemy ,ale jak są za duże,to też jest trudno,pozdrawiam
Violuś ,fajnie ,że zdbierasz grzybki w ogrodzie ,mam nadzieję ,że rosną te jadalne,cieszę się ,że malinki ładnie rosną z każdym rokiem będzie ich więcej ,są bardzo potrzebne i bardzo pyszne ,pozdrawiam
Ewciu,nie tylko ja ogałacam las z grzybków ludzi dużo chodzi po lesie ,ja zbieram bardzo ekologicznie ,bo chcę powtórki z wysypu ,biały rozchodnik i ja bardzo lubię ,ma na sobie dużo motylich brożek ,notuj co Ci się podoba to przyjedzie do Ciebie ,myślę ,ze już na wiosnę ,pozdrawiam
Marysiu,przekazałam życzenia Zuzi ,podziękowała gorąco ,pięknie wczoraj wyglądała i była taka szczęśliwa to i mnie lżej ,chciałabym jechać jutro na grzybki ,ale nie wiem czy wyrobię ,ogród dalej musi poczekać ,pozdrawiam i buziaczki
Bożenko ja też kocham las i grzybki ,właśnie jutro się wybieram lub we wtorek,ogród poczeka, trudno ale muszę go jeszcze zostawić na chwilę ,pozdrawiam
Mariusz,ogród tak jest posadzony ,żeby jak najmniej było w nim roboty co do traw to zawsze wszystkie ścinam na wiosnę ,na zimę pędy można związać w chochoły ,pozdrawiam
Aluś niech rada służy pozdrawiam
Tereniu,u nas teraz tez jest trochę grzybków,ale w świętokrzyskim jest dużo,aż mnie zaskoczyłaś ,że u Ciebie niewiele ,bo wydawało mi się ,że są wszędzie i dużo ,każdy z nas ma tyle spraw na głowie ,że nie sposób poradzić czasem ,pozdrawiam
Joasiu,u mnie już po pomidorkach ,wyjechałam i nie miał kto zadbać ,teraz są grzybki,i rzeczywiście trzeba znać miejsca,bo można się uchodzić i nawet na zupę nie przynieść ,pozdrawiam
Soniu,ta nowa rabata tak teraz kwitnie ,przedtem zjadły ją sarny ,rośliny wyszły z pączków śpiących i teraz kwitną pięknie ,widać ją w ogrodzie z daleka ,ale jeszcze ogród musi poczekać ,bo ja chcę na grzybki jeszcze ,praca jest dobra na wszelkie problemy ,ale jak są za duże,to też jest trudno,pozdrawiam
Violuś ,fajnie ,że zdbierasz grzybki w ogrodzie ,mam nadzieję ,że rosną te jadalne,cieszę się ,że malinki ładnie rosną z każdym rokiem będzie ich więcej ,są bardzo potrzebne i bardzo pyszne ,pozdrawiam
Ewciu,nie tylko ja ogałacam las z grzybków ludzi dużo chodzi po lesie ,ja zbieram bardzo ekologicznie ,bo chcę powtórki z wysypu ,biały rozchodnik i ja bardzo lubię ,ma na sobie dużo motylich brożek ,notuj co Ci się podoba to przyjedzie do Ciebie ,myślę ,ze już na wiosnę ,pozdrawiam
Marysiu,przekazałam życzenia Zuzi ,podziękowała gorąco ,pięknie wczoraj wyglądała i była taka szczęśliwa to i mnie lżej ,chciałabym jechać jutro na grzybki ,ale nie wiem czy wyrobię ,ogród dalej musi poczekać ,pozdrawiam i buziaczki
Bożenko ja też kocham las i grzybki ,właśnie jutro się wybieram lub we wtorek,ogród poczeka, trudno ale muszę go jeszcze zostawić na chwilę ,pozdrawiam
- TerDob
- Od: 13 sty 2008, o 17:06
Martusiu cudne te Twoje białe rozchodniki , hortensje też przepiękne , zresztą wszystkie Twoje kwiatuszki cudowne
Tak bardzo mi brakowało Ciebie i twoich ślicznych kwiatuszków
Miło mi było usłyszeć Twój głos jak już coś będę wiedzieć to dam znać .
Ściskam cieplutko
Tak bardzo mi brakowało Ciebie i twoich ślicznych kwiatuszków
Miło mi było usłyszeć Twój głos jak już coś będę wiedzieć to dam znać .
Ściskam cieplutko
-
- Od: 10 maja 2012, o 19:16
Martuś ,ja też każdego dnia w lesie,runo leśne wnet się skończy a ogród niech czeeeka! Niech się darzy!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Martusiu z przyjemnością czytam Twój wpis! Tak chciałabym jechać z Tobą, ale niestety dzisiaj dwa spotkania i nawet jak dobre to we czwartek muszę po leki.
Zuzia to przemiła dziewczyna, zresztą wszystkie wnuki takiej babci muszą być miłe dzięki atmosferze jaką tworzysz we wspólnym domu Życzę wspaniałych grzybowych plonów i we czwartek zadzwonię Pozdrawiam i całuję
Zuzia to przemiła dziewczyna, zresztą wszystkie wnuki takiej babci muszą być miłe dzięki atmosferze jaką tworzysz we wspólnym domu Życzę wspaniałych grzybowych plonów i we czwartek zadzwonię Pozdrawiam i całuję