Kosiarka - niedroga - jaka
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 8 maja 2017, o 18:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kosiarka - niedroga - jaka
No i super dobry poradnik prawie jak vademecum.
Uuuuuuu... Od tego Pana to ja właśnie zacząłem poszukiwana. Kanał faktycznie świetny, ale jego ogrom tym bardziej namieszał mi w głowie:
"No dobra, chcę Loncina, ale w jaką obudowę wybrać;_;? Ten model z promocji na allegro? KoBa nic o nim nie mówił. To może model, który zachwalał w filmiku? Nie ma już nowego w sprzedaży."
I tak bez końca.
"No dobra, chcę Loncina, ale w jaką obudowę wybrać;_;? Ten model z promocji na allegro? KoBa nic o nim nie mówił. To może model, który zachwalał w filmiku? Nie ma już nowego w sprzedaży."
I tak bez końca.
takie rzeczy trzeba brać przez palce,to że Loncin jest bardziej metalowy to wcale nie świadczy o tym że jest lepszy,wiadomo że chińska stal często jest słabsza o dobrego tworzywa,nie jest to oczywiście wyznacznikiem jakości i nie ma co popadać w skrajność ale tak jest,sami wiemy co warty jest często chiński wyrób,są dobre i do dupy,B&S to że ma więcej tworzywa w małych silnikach to wiadomo wiąże się z emisją spalin a u chińczyka jest to bez znaczenia natomiast jakość użytych materiałów to już inna bajka
@Michalbyk
To co piszesz, to prawda ogólna, ale trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, kto daną opinię wystawia.
Ja akurat zaufałem osobie, która silniki kosiarek serwisuje i tą wiedzą się dzieli.
Jak mi taka osoba mówi, że dawnej firma X miała produkty bardziej trwałe, a obecnie zjechała z jakością, to ja jej ufam.
A czy zaufanie przełoży się na bezproblemowe funkcjonowanie, to się okaże
To co piszesz, to prawda ogólna, ale trzeba jeszcze wziąć pod uwagę, kto daną opinię wystawia.
Ja akurat zaufałem osobie, która silniki kosiarek serwisuje i tą wiedzą się dzieli.
Jak mi taka osoba mówi, że dawnej firma X miała produkty bardziej trwałe, a obecnie zjechała z jakością, to ja jej ufam.
A czy zaufanie przełoży się na bezproblemowe funkcjonowanie, to się okaże
Ja mam 160 cm wzrostu i normalna spalinówka nie robi dla mnie problemu ,wręcz przeciwnie małą kosiarką się tylko narobić można .Większa jest dużo lepsza.
Cześć,
zastanawiam się nad kupnem kosiarki spalinowej firmy Handy - model SH48P173-4W1. Parametrami mi pasuje ale nigdzie nie mogę znaleźć nic o silniku w tej kosiarce, co już jest dość niepokojące. Sprzęt wart uwagi czy może jest coś ciekawego w podobnej cenie? To ma być prezent i mam do wydania max 1000 pln.
Z góry dziękuję za pomoc
zastanawiam się nad kupnem kosiarki spalinowej firmy Handy - model SH48P173-4W1. Parametrami mi pasuje ale nigdzie nie mogę znaleźć nic o silniku w tej kosiarce, co już jest dość niepokojące. Sprzęt wart uwagi czy może jest coś ciekawego w podobnej cenie? To ma być prezent i mam do wydania max 1000 pln.
Z góry dziękuję za pomoc
Silnik chiński i to jakiś no name jak większość,reszta też chińska średniej jakości,poszukaj jakiegoś Worlda nawet na chińskim silniku i go eksploatuj,przynajmniej obudowa i reszta będzie lepsza jakościowo
Witam. Jako, że sezon koszenia powoli się zbliża chciałem prosić o poradę gdyż jestem zielony w temacie. Ojciec potrzebuje na działkę kosiarki spalinowej na teren około 10-15ar. Jak wiadomo taki zakup trzeba zrobić z głową, więc prosiłbym o polecenie dobrej kosiarki. Nie wiem czy w 1000zł się zmieścimy? Musi być z koszem, opcją mielenia trawy i regulacją. Chyba dobrze też żeby miała napęd. Na znanym portalu aukcyjnym pod hasłem kosiarka spalinowa wyskakuje coś takiego: KOSIARKA SPALINOWA SCHEPPACH 6KM itp. za 849zł czy jest to coś warte? (niby Niemiecka..) Jaki w niej jest silnik? Po wstępnej lekturze wiem żeby szukać coś z chińskim silnikiem Loncin/Emak albo już dużo drożej coś naprawdę firmowego. Będę wdzięczny za pomoc. Pozdrawiam.
Dołączę do tematu. Mam do koszenia ok. 450m2. Jaką kupić kosiarkę (najlepiej spalinową)?
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 maja 2013, o 19:06
Polecam Victus VSP48L65
Zaczynamy 4 sezon(kosze ok 600m), kosiaka na silniku Loncin moce dziadostwo,wszystkie części dostępne w Poznaniu+szybki serwis(polecam).
Ślinik jak nowy, korpus mimo tyrania nie rdzewieje czego chcieć więcej. POLECAM
ps. chciałbym żeby padła, kupił bym sobie taką z napędem
Zaczynamy 4 sezon(kosze ok 600m), kosiaka na silniku Loncin moce dziadostwo,wszystkie części dostępne w Poznaniu+szybki serwis(polecam).
pzzg pisze:Polecam Victus VSP48L65
a mógłbyś polecić mi jakąś spalinówkę do 1000zł z:
- max szerokością koszenia 43cm (niestety zapomniałem, że mam taki kawałek trawy za pergolą),
- mulczowaniem,
- napędem na koła
-
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 5 maja 2013, o 19:06
Ciężko będzie, w tej cenie to większość chiny. Jak masz 200zł więcej to może OLEO-MAC G 44 TK COMFORT jest na stronie victusa za 1199 szer kosz 41cmandrejef pisze:pzzg pisze:Polecam Victus VSP48L65
a mógłbyś polecić mi jakąś spalinówkę do 1000zł z:
- max szerokością koszenia 43cm (niestety zapomniałem, że mam taki kawałek trawy za pergolą),
- mulczowaniem,
- napędem na koła
Witam, przymierzam się wreszcie do kupna kosiarki World GRL 460S HW z napędem General Transmissions. Czy mógłby mnie ktoś oświecić w kwestii trwałości tego napędu? Czytałem kilka niezbyt pochlebnych opinii. Faktycznie to sypie się w rękach? Jak wygląda sprawa z ewentualną naprawą (dostępność części, ceny)?