Moja działka 8
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Moja działka 8
Naprawdę pięknie u Ciebie... No i zawsze trafiam na niesamowite okazy, o których słyszę pierwszy raz w życiu...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
Cześć.
Takie fajne kwiatki pokazujesz.Ciekawy eukomis,u mnie niestety nie zakwitły.A te kokorycze do nasiewają się?,bo jakby co to ja bym była
chętna na nie. Ten peryskop jest świetny.Ta driakiew gołębia to bylina?Ja też mam biały aster ale taki dość niski.Twój też niski?
Mam nadzieję,że jednak pogoda będzie Ci sprzyjać i wszystko co masz zaplanowane to wykonasz.
Dziś sobota i słoneczna pogoda,niestety jest wiatr i zimno więc nie pojechałam na działkę.Odpoczywam.Jeżdziłam cały tydzień.Wykopałam
liliowce i na nowo posadziłam.Prawie i wreszcie spaliłam badziewie i zaczęłam kopać na zimę.Obcinam liście liliowców i zakopuję bo ile można
palić czy składać na kompost.Niech się rozkładają.Przykryłam wczoraj włókniną dalje. Nie które mają dopiero pączki i nie wiem czy zobaczę
kwiaty bo to nowe nabytki.,a straszyli przymrozkiem.
Takie fajne kwiatki pokazujesz.Ciekawy eukomis,u mnie niestety nie zakwitły.A te kokorycze do nasiewają się?,bo jakby co to ja bym była
chętna na nie. Ten peryskop jest świetny.Ta driakiew gołębia to bylina?Ja też mam biały aster ale taki dość niski.Twój też niski?
Mam nadzieję,że jednak pogoda będzie Ci sprzyjać i wszystko co masz zaplanowane to wykonasz.
Dziś sobota i słoneczna pogoda,niestety jest wiatr i zimno więc nie pojechałam na działkę.Odpoczywam.Jeżdziłam cały tydzień.Wykopałam
liliowce i na nowo posadziłam.Prawie i wreszcie spaliłam badziewie i zaczęłam kopać na zimę.Obcinam liście liliowców i zakopuję bo ile można
palić czy składać na kompost.Niech się rozkładają.Przykryłam wczoraj włókniną dalje. Nie które mają dopiero pączki i nie wiem czy zobaczę
kwiaty bo to nowe nabytki.,a straszyli przymrozkiem.
- ewarost
- Od: 14 gru 2010, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Lidziu ja po prostu zgubiłam,albo przegapiłam Twój wątek ... za co bardzo przepraszam... Dziękuję za PW Piękne widoki w Twoim ogrodzie jeszcze tyle kolorków no i Daszeńka taki słodki przytulas
Rajsko,wiejsko,sielsko...II
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
Rajsko, wiejsko, sielsko...
Chwytaj chwilę, bo tak naprawdę to istnieje tylko ona. Ewa
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Liduś, bardzo wnikliwie przejrzałam kilka zestawów fotek Twoich działkowych kwitnień i muszę przyznać, że jestem pod ogromnym wrażeniem. U Ciebie absolutnie nie widać jesiennych obrazków.
Że kwitną jesienne, to nic nie znaczy. Jest tak kolorowo, że oczy bolą patrzeć, a mają na co!
Słoneczka życzę i zdrówka.
Że kwitną jesienne, to nic nie znaczy. Jest tak kolorowo, że oczy bolą patrzeć, a mają na co!
Słoneczka życzę i zdrówka.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Aster 'Bonningdale White' ładnie kwitnie. Lubię jego cytrynowe pączki. Astry teraz pięknie kwitną
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Lidziu no niestety tak to już jest, że żadna przesada nie jest dobra... Nadmiar deszczu moze być równie dotkliwy jak jego brak... U mnie też był dość deszczowy okres, ale na szczęście ostatnio jest przecudna pogoda. Ziemia mocno nasączona, wreszcie mogę coś podziałać w kwestii przesadzania, dosadzania itd Jednak w twoim ogrodzie nie jest jeszcze tak źle jak to pisałaś we wstępie - wszak dużo roślin wciąż cieszy oczy kwiatami Peryskopy wyglądają prześmiesznie, jak kocie ogonki
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Lidziu szkoda, że sprzęt zawodzi bo jeszcze tyle roślin masz do pokazanie. Peryskop nurka świetny....czy on zakwitnie?
Czerwony pięciornik ciekawy ma kolor! Nawłoć to jedynie kanadyjska u mnie dobrze się czuje a te inne odchodziły po zimie i chyba nawet nigdy nie zakwitły. Mam nadzieję że szybko awaria zostanie usunięta i wrócisz do nas
Czerwony pięciornik ciekawy ma kolor! Nawłoć to jedynie kanadyjska u mnie dobrze się czuje a te inne odchodziły po zimie i chyba nawet nigdy nie zakwitły. Mam nadzieję że szybko awaria zostanie usunięta i wrócisz do nas
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Bardzo Wam Wszystkim dziękuję, za posty i życzenia.
Niestety nadal nie mam komputera. Sprawa się skomplikowała i nie wiadomo czy w ogóle będę dysponowała jakimś sprzętem, żeby odwiedzać forum. Myślę, że wszystko powinno się wyjaśnić w przeciągu 2-3 tygodni.
Serdecznie Wszystkich pozdrawiam i życzę pięknej, złotej jesieni.
Niestety nadal nie mam komputera. Sprawa się skomplikowała i nie wiadomo czy w ogóle będę dysponowała jakimś sprzętem, żeby odwiedzać forum. Myślę, że wszystko powinno się wyjaśnić w przeciągu 2-3 tygodni.
Serdecznie Wszystkich pozdrawiam i życzę pięknej, złotej jesieni.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Liduś, to ja mocno zaciskam kciuki, by sprawa komputera rozwiązała się pozytywnie.
Zdrówka życzę i
Zdrówka życzę i
Pozdrawiam. Lucyna
Ja też trzymam kciuki mocno zaciśnięte,żebyś miała wreszcie komputer.
Serdecznie pozdrawiam.
Serdecznie pozdrawiam.
-
- Od: 8 lip 2014, o 15:28
Oby wszystko się skończyło dobrze, bo tęsknię za twoimi relacjami...
Pozdrawiam Małgosia poprzednie wątki - Nasze 1500 m2; Wyznania kwiatoholiczki ;)
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
Własnymi łapkami
Nadwyżki ogrodowe
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Witam Was po przerwie. Nareszcie jestem, ale ma razie mogę tylko odpisać na Wasze posty, bo nie mam możliwości pokazania zdjęć.
Jurku - Locutus cieszę się, że podoba Ci się u mnie i zawsze trafiasz na coś nowego. Oby tak dalej.
Danusiu danuta z moje eukomisy rosną w dużych doniczkach i niezawodnie co roku kwitną. Już cieszę się, bo w przyszłym sezonie będzie okazja pokazać następną jego odmianę, o ile oczywiście zakwitnie.
Driakiew gołębia to bylina, jej dwie odmiany będą u mnie zimować po raz pierwszy i zobaczymy jak się spiszą.
Niekiedy, wiosną znajduję siewki kokoryczy, będę pamiętać o Tobie.
Kilka dni było w miarę pogodnych, ale na działce tak mokro, że tylko w niektórych miejscach dało się cokolwiek robić. Niestety od wczorajszego ranka deszcz pada non stop.
Ewuniu - ewarost naprawdę nie masz za co przepraszać. Cieszę się, że jesteś.
U mnie znów pada i zrobiło się dużo chłodniej. To już pewnie koniec pracy na działce.
Lucynko - płocczanka bardzo dziękuję za życzenia. Na działce już wczoraj było bardzo smutno, wszystko przez padający deszcz i chłód. To już niestety koniec sezonu ogrodowego.
Florianie - Florian Silesia tak aster 'Boningdale White'potrafi zachwycać w każdej fazie swego kwitnienia. W tym roku polubiłam też bardzo mój nowy aster Hosera, jest wprost cudowny. Dziękuję.
Małgosiu - clem3 kilka ostatnich dni rzeczywiście było dość pogodnych i udało mi się powycinać przekwitnięte byliny. Niestety błoto do końca nie wyschło, a deszcz znów zaczął padać i wszelkie prace ziemne trzeba odłożyć do wiosny.
Relacje będą, ale niestety nieokraszone zdjęciami.
Marysiu - Maska mój sprzęt jest już stary i nie zawsze można na niego liczyć.
Kwiatostan (peryskop) rozchodnika aggregatus zaczyna kwitnąć, kwiatuszki będą białe, mikroskopijnych rozmiarów.
Nawłoć kanadyjska i u mnie aż za nadto dobrze się czuje i wiosną chyba całkowicie ją usunę.
Jurku - Locutus cieszę się, że podoba Ci się u mnie i zawsze trafiasz na coś nowego. Oby tak dalej.
Danusiu danuta z moje eukomisy rosną w dużych doniczkach i niezawodnie co roku kwitną. Już cieszę się, bo w przyszłym sezonie będzie okazja pokazać następną jego odmianę, o ile oczywiście zakwitnie.
Driakiew gołębia to bylina, jej dwie odmiany będą u mnie zimować po raz pierwszy i zobaczymy jak się spiszą.
Niekiedy, wiosną znajduję siewki kokoryczy, będę pamiętać o Tobie.
Kilka dni było w miarę pogodnych, ale na działce tak mokro, że tylko w niektórych miejscach dało się cokolwiek robić. Niestety od wczorajszego ranka deszcz pada non stop.
Ewuniu - ewarost naprawdę nie masz za co przepraszać. Cieszę się, że jesteś.
U mnie znów pada i zrobiło się dużo chłodniej. To już pewnie koniec pracy na działce.
Lucynko - płocczanka bardzo dziękuję za życzenia. Na działce już wczoraj było bardzo smutno, wszystko przez padający deszcz i chłód. To już niestety koniec sezonu ogrodowego.
Florianie - Florian Silesia tak aster 'Boningdale White'potrafi zachwycać w każdej fazie swego kwitnienia. W tym roku polubiłam też bardzo mój nowy aster Hosera, jest wprost cudowny. Dziękuję.
Małgosiu - clem3 kilka ostatnich dni rzeczywiście było dość pogodnych i udało mi się powycinać przekwitnięte byliny. Niestety błoto do końca nie wyschło, a deszcz znów zaczął padać i wszelkie prace ziemne trzeba odłożyć do wiosny.
Relacje będą, ale niestety nieokraszone zdjęciami.
Marysiu - Maska mój sprzęt jest już stary i nie zawsze można na niego liczyć.
Kwiatostan (peryskop) rozchodnika aggregatus zaczyna kwitnąć, kwiatuszki będą białe, mikroskopijnych rozmiarów.
Nawłoć kanadyjska i u mnie aż za nadto dobrze się czuje i wiosną chyba całkowicie ją usunę.
Ależ się cieszę,że możesz chociaż pisać.
A te eukomisy to przetrzymujesz w piwnicy w doniczkach?, bo jeden też mam w doniczce.Cieszę się,że będę miała kokorycze od Ciebie,bardzo mi się one podobają.Nazbierałam dużo różnych nasion więc może coś będziesz chciała.Ostatnio zebrałam jeszcze nasiona
akantu i tygrysówki.
Pomimo wszystkiego życzę dużo
A te eukomisy to przetrzymujesz w piwnicy w doniczkach?, bo jeden też mam w doniczce.Cieszę się,że będę miała kokorycze od Ciebie,bardzo mi się one podobają.Nazbierałam dużo różnych nasion więc może coś będziesz chciała.Ostatnio zebrałam jeszcze nasiona
akantu i tygrysówki.
Pomimo wszystkiego życzę dużo