Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej cz. I (2013- 2017)
- drakka
- 500p
- Od: 4 lip 2016, o 23:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Rośliny ozdobne w uprawie producenckiej
Forestit, póki co przy bylinach super się sprawdza. Zobaczymy wiosną jak to wszystko przetrzyma.
-
- 200p
- Od: 8 lut 2017, o 17:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ja mam cały czas problem z Alonetem, drogo wychodzi, płace około 33zł za belke 250l, przydałoby się coś taniej załatwić, ale nie mam pojęcia skąd. Zreszta jestem przekonany że w alonecie nie ma dodanych tylu nawozu, co napisane na opakowaniu.
-
- 200p
- Od: 9 mar 2017, o 21:49
Zrób analizę. W tym substracie z glinką z Laveksy też nic nie ma, dlatego daję nawóz długo działający ale z tego co piszą ludzie na forum to chyba tylko ja jestem taka leniwa.
- drakka
- 500p
33zł za 250L ? to nie dużo jak na moje oko.
Substrat zawsze jest z nawozem przynajmniej w teorii. 2 rzecz jest taka jaki czas był przechowywany parametry powinien trzymać 3 miesiące od daty dostarczenia. A przechowywany w suchym nie nasłonecznionym miejscu. Zawsze badam worki jak przyjdą jakie maja EC świeży ma około 0,5. Czysty torf ma zazwyczaj 0,05. Jakbym mi wyszło zaraz po dostawie że brakuje nawozu w nawozie to bym reklamował. Tylko trzeba zrobić dobra analizę gleby np w Częstochowie. Reklamowałem lavekse w zeszłym roku jedna partię bo nie zgadała się frakcja. Reklamacja przyjęta bez problemu i problem szybko rozwiązany.
Najszybciej z torfu ucieka azot. Ma to miejsce np. jak świeci na niego słońce i się nagrzewa
Najszybciej z torfu ucieka azot. Ma to miejsce np. jak świeci na niego słońce i się nagrzewa
-
- 200p
Ale Laveksę kupujesz w Maxi plonie? Ja tam właśnie kupuję i jest ok,
Tak w maxiplonie. Nie narzekam na niego raz miał wpadkę i w tym roku ze strasznie się pyli... ale aby za to jest lekki I cenowo też ok wychodzi
-
- 200p
Powiedzcie mi Państwo teraz Kto ma ładną żółtą surfinię ewentualnie petunię kaskadową z dużym i ładnego koloru kwiatem takim żywym a nie spłowiałym, a i jeszcze jaką lawendę polecacie? czas myśleć o przyszłym sezonie!
.
.
- drakka
- 500p
Stokrotka, zamówiłam lawendę Platinum i Edelweiss myślę jeszcze o Hidcote, podobna ładnie zimują
- Zibi_41
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 11 maja 2010, o 21:23
Niezłą ofertę surfinii i petunii ma Vitroflora, sadzonki dobrej jakości
Pozdrawiam Euzebiusz , Od ugoru do ... cz.1, Część 2,
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
Moje wątki, Sprzedam sadzonki chryzantem drobnokwiatowych 2024r
- drakka
- 500p
Istnieją takie ciemno żółte?
-
- 200p
- Od: 8 lut 2017, o 17:10
Ja zamówiłem Lavende z firmy Florensis, odmianę która szybko zakwita. Jeżeli chodzi o mega żółty kolor, to polecam calibrachoe, w surfini nie uzyskasz, z Zaborza ja biorę zawsze Pastel Yellow i w tym roku ten Indian coś tam z żółtych, zobaczymystokrotka12345 pisze:Powiedzcie mi Państwo teraz Kto ma ładną żółtą surfinię ewentualnie petunię kaskadową z dużym i ładnego koloru kwiatem takim żywym a nie spłowiałym, a i jeszcze jaką lawendę polecacie? czas myśleć o przyszłym sezonie!
.
Mam żółty kristalon, chce pryskać chryzantemę drobnokwiatową, jakie dać stężenie i ile razy na dzień pryskać, właśnie pojawiły mi się kolory na chryzantemach, dadzą rade zakwitnąć?