Czas więc na m?j własny doniczkowy wątek.
A więc witam się. Może niekt?rzy mnie już znają z ogr?dkowych wątk?w,a jak nie to przedstawiam się - Majka jestem. Pani w średnim wieku zafascynowana przyrodą. Gł?wna moja pasja to zwierzęta,zaraz po tym roślinki. Moim największym hopla jest samodzielne sianie bo ja ekologiczno-recyklingowa taka jestem -co inny by wyrzucił to u mnie znajduje swoje miejsce.
Znajomi wiedzą że zamiast ciętych kwiat?w lepiej podarować mi doniczkę tak więc parę tych doniczek otrzymałam,część wysiałam samodzielnie,a jeszcze część przygarnęłam. Zdarza mi się zebrać z trawnika jakąś roślinę,która stała się komuś zbędna i zaliczyła lot przez okno. Tak więc bywa często,że to nie ja wybieram rośliny a ..one mnie.
Parapecik mam niewielki jak i całe mieszkanko (b?l największy że bez balkonu),ale jasne, z południowymi oknami,nie przeszkadza to więc w powiększaniu doniczkowej armii.
W tym wszystkim jestem początkująca,choć już lata temu miałam to hopla i w domu rodzinnym na moich parapetach było zieloniutko.
Niestety wędrowałam trochę po świecie i wraz z przeprowadzką rośliny musiałam zostawić.
Teraz zaczynam wszystko na nowo

W 2018 roku wciągnęło mnie hodowanie warzywek balkonowych. W tym temacie jeszcze raczkuję,ale zafascynowana jestem balkonowymi warzywnikami i pomimo, że mam działkę to chętnie decyduję się na hodowanie warzyw w donicach. Z racji braku miejsca wybieram nieduże karłowe odmiany, które póki co sprawdzają się całkiem nieźle. Tak więc prócz moich egzotyków na wątku będą pojawiać się dokumentacje z siewów warzywnych a wiosną będą królowały rozsady pomidorów.
Miłego oglądania.