Familokowego ciąg dalszy
- adamiec
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 mar 2010, o 19:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Piękne.
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
Ha! My też mieliśmy taki pomysł, by w Śląskim Parku poszukać kolorów jesieni
Byliśmy w niedzielę na otwarciu Śląskiego Stadionu i cały dzień spędziliśmy na spacerze w parku
Byliśmy w niedzielę na otwarciu Śląskiego Stadionu i cały dzień spędziliśmy na spacerze w parku
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jadziu piękne zdjęcia.
Ale jak piękne rośliny, kwitnienia, ogrod to i zdjęcia piękna. bo obiekty, tz, rośliny sa zdrowe i i pięknie kwitną
Tam u góry ta biała to jeżówka ??
Lincoln i ja mam i jestem z niej zadowolona.
motylkowe, cudne.aby takich dni było jeszcze duzo,aby można było oglądać te wszystkie jeszcze motylki i owady
Ale jak piękne rośliny, kwitnienia, ogrod to i zdjęcia piękna. bo obiekty, tz, rośliny sa zdrowe i i pięknie kwitną
Tam u góry ta biała to jeżówka ??
Lincoln i ja mam i jestem z niej zadowolona.
motylkowe, cudne.aby takich dni było jeszcze duzo,aby można było oglądać te wszystkie jeszcze motylki i owady
- karolacha
- Od: 1 cze 2014, o 15:56
U mnie też cały czas pada , z małymi przerwami. Wtedy wpadam i robię coś w ogrodzie . Najważniejsze prace wykonane, ale jeszcze duuużo drobniejszych . Kilka roślin przesadzić, patyczki pochować ...ale to już na spokojnie . Najciężej było wykopać rabate z róż i bylin . Ale już nawet trawa posiana a robiłam wszystko sama . Ale teraz już ładnie uporządkowane i można jechać do wód
- Blueberry
- Od: 7 kwie 2013, o 22:34
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Pogoda chyba wszędzie taka jest, pada tylko z krótkimi przerwami oby jak najwięcej takich słonecznych widoków jak na Twoich zdjęciach
?Nadzieja to jest kwiat, który zakwita i rośnie gdy inni go podlewają.? Charles Martin
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
Truskawkowa działka cz.3 Zielona ferajna cz.4
Pozdrawiam, Natalia
- daysy
- Od: 13 lut 2014, o 12:45
Witaj Jadziu w końcu mam troszkę czasu, więc wpadłam na chwileczkę, bo muszę nadrobić wieeeele zaległości no i od razu zobaczyłam takie cudo https://images82.fotosik.pl/831/b94c5ba09faff877.jpg , śliczna. Powiedz mi jeszcze co to za roślinka, bardzo fajna https://images83.fotosik.pl/826/99b36fcada694df1.jpg .
Te papużki są niesamowite https://images82.fotosik.pl/824/42850a925bdeb55b.jpg , widziałam gdzieś reklamowane, ale nie sądziłam, że faktycznie roślina może tak wyglądać
Jadziu czytam, że stosowałaś mikoryzę do rododendronów, też kupiłam, ale bez przekonania. Widzę jednak, że warto.
Te papużki są niesamowite https://images82.fotosik.pl/824/42850a925bdeb55b.jpg , widziałam gdzieś reklamowane, ale nie sądziłam, że faktycznie roślina może tak wyglądać
Jadziu czytam, że stosowałaś mikoryzę do rododendronów, też kupiłam, ale bez przekonania. Widzę jednak, że warto.
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
Jadziu sporo jeszcze kolorów u Ciebie w ogrodzie.
Oby jeszcze wyszło słonko i było trochę ciepłych, słonecznych dni, bo mroczno, deszczowo i zimno, póki co!
Oby jeszcze wyszło słonko i było trochę ciepłych, słonecznych dni, bo mroczno, deszczowo i zimno, póki co!
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Jadziu, 'Cafe au Lait' mam.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Ach te motylki......jak one cudnie na zdjęciach wychodzą.
Szkoda, że tak mało słonka mamy, wtedy byłoby ich zapewne więcej na astrach.
Twoje astry już w pełni rozkwitu a moje stale się jakoś ociągają.
Chyba im za zimno, bo temperatura nocą też nie rozpieszcza.
Dzisiaj na krótko wyjrzało słonko, pewno u Ciebie było przez cały dzień.
Szkoda, że tak mało słonka mamy, wtedy byłoby ich zapewne więcej na astrach.
Twoje astry już w pełni rozkwitu a moje stale się jakoś ociągają.
Chyba im za zimno, bo temperatura nocą też nie rozpieszcza.
Dzisiaj na krótko wyjrzało słonko, pewno u Ciebie było przez cały dzień.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- JAKUCH
GRAŻYNKO wczoraj motylków było mnóstwo na astrach bo pogoda dopisała.Innych fruwajacych też było mnóstwo brzęcząco było wśród astrów. Mieli używanie w ten słoneczny dzionek jednak po południu znów sie zachmurzyło i parę kropel spadło.Jednak na moja glebę hektolitry mogą spaść a i tak nie będzie za dużo .Wykopałam cebule mieczyków i byłam zaskoczona ich wzrostem .Nigdy nie wykopałam tak wielkich cebulek jak w tym roku i żadnych przybyszowych.To zasługa Astvitu z pewnością, bo posadziłam je do zaprawionej nim gleby i dodatkowo podlewałam rozcieńczonym a raz przez przypadek takim nierozcieńczonym .To samo zauważyłam na paru różanych patyczkach Elżbietki aż mnie zamurowało.
FLORIANIE tak mi coś kołatało w głowie ,ze masz ,ale zapytać mogę
MARIOLKO wczoraj było słonecznie dzisiaj czarne chmury trochę pogoniły to słonko, jednak było w miarę ciepło.Moje prace są na końcówce i nawet mogę powiedzieć ,ze sezon zakończyłam .Pozostało tylko wykopać dalie i zakręcić wodę
DAYSY to cudo jak piszesz to Maruna rośnie jak chwast w każdym miejscu .Mam jeszcze inną w innym miejscu są różne odmiany . Stosowałam Mikoryzę do Rh, azalii i wrzosów i jestem zadowolona .Gleba pachnie cudnie gdy ja wzruszysz a i rośnie ładnie, bo miejsce gdzie są posadzone nie jest za bardzo słoneczne to taki półcień
NATALKO dzisiaj było tak sobie jednak wczoraj była cudna pogoda ,która zachęciła motyle i inne bzyczące do odwiedzin mojego ogródka, a szczególnie do odwiedzin astrów
KAROLCIA u mnie też można rzec sezon zamknięty .Pozostało jeszcze wykopać dalie i zakręcić wodę.Jednak z wykopaniem dalii czekam na przymrozek bo jeszcze trochę szkoda ich ścinać
ANIU wczoraj było mnóstwo motyli na astrach, jednak brakowało im słonka a i mnie zaraz zrobiło sie weselej i zamiast pracować polowałam z aparatem
to chryzantema od Floriana śliczna w pół rozkwicie kolor ma niespotykany, jednak w pełnym rozkwicie wygląda jak Złocień czerwonawy
FLORIANIE tak mi coś kołatało w głowie ,ze masz ,ale zapytać mogę
MARIOLKO wczoraj było słonecznie dzisiaj czarne chmury trochę pogoniły to słonko, jednak było w miarę ciepło.Moje prace są na końcówce i nawet mogę powiedzieć ,ze sezon zakończyłam .Pozostało tylko wykopać dalie i zakręcić wodę
DAYSY to cudo jak piszesz to Maruna rośnie jak chwast w każdym miejscu .Mam jeszcze inną w innym miejscu są różne odmiany . Stosowałam Mikoryzę do Rh, azalii i wrzosów i jestem zadowolona .Gleba pachnie cudnie gdy ja wzruszysz a i rośnie ładnie, bo miejsce gdzie są posadzone nie jest za bardzo słoneczne to taki półcień
NATALKO dzisiaj było tak sobie jednak wczoraj była cudna pogoda ,która zachęciła motyle i inne bzyczące do odwiedzin mojego ogródka, a szczególnie do odwiedzin astrów
KAROLCIA u mnie też można rzec sezon zamknięty .Pozostało jeszcze wykopać dalie i zakręcić wodę.Jednak z wykopaniem dalii czekam na przymrozek bo jeszcze trochę szkoda ich ścinać
ANIU wczoraj było mnóstwo motyli na astrach, jednak brakowało im słonka a i mnie zaraz zrobiło sie weselej i zamiast pracować polowałam z aparatem
to chryzantema od Floriana śliczna w pół rozkwicie kolor ma niespotykany, jednak w pełnym rozkwicie wygląda jak Złocień czerwonawy
-
- Od: 10 wrz 2015, o 20:35
Jadziu, przyciągnęło mnie do Ciebie słoneczko śmiało wyzierające z Twojego ogródka I te roje motyli, przecudne. Na działce nie byłam już dwa tygodnie, teraz znowu ciągle pada. Dobrze, że koniec roku już bliski, liczę że kolejny będzie lepszy. Pozdrawiam
- JAKUCH