Proszę o podpowiedź co to jest i co z tym powinienem zrobić?

Do roślin domowych obecnie polecany jest Emulpar, też na bazie naturalnego oleju. Też mnie intrygowało, czemu nie Promanal i uzyskałam odpowiedź, że wielkości cząsteczek związków zawartych w obu środkach mogą być różne. Słabo mnie to przekonujewojcieche pisze:Dziękuję za odpowiedzi kaLo i tom_ek! Zdecydowałem się na Promanal, bo wolę używać rzeczy bardziej naturalne, niż chemię.
Natomiast sprzedawca w Leroy się zdziwił i powiedział, że pierwszy raz słyszy, żeby Promanal stosować na rośliny w domu, bo jest przeznaczony do ogrodu... Jak byście się do tego odnieśli?
https://poradnikogrodniczy.pl/ekologicz ... cowych.phpJednym z ekologicznych środków są preparaty olejowe, oparte głównie na oleju parafinowym. Opryski drzew owocowych olejem parafinowym wykonujemy od końca lutego do około połowy marca. Oprysk olejem parafinowym można przygotować samemu lub kupić gotowe preparaty w sklepie, np. Promanal 60 EC lub Treol 770 EC.
Jeszcze lepszym rozwiązaniem jest użycie środka Emulpar 940 EC produkowanego na bazie oleju rydzowego. Olej rydzowy to olej spożywczy otrzymywany z lnianki, będący tradycyjną specjalnością z Wielkopolski. Jest nie tylko bezpieczny ale wręcz bardzo zdrowy dla człowieka. Dawnej często gościł na naszych stołach, potem wyparł go produkowany na masową skalę olej rzepakowy.