Familokowego ciąg dalszy
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Familokowego ciąg dalszy
Witaj Jadziu , u mnie też tegoroczny sezon zamknięty , dołki pod nowe pannice zrobione , też miałam Tradescant rózę , ale mi tej zimy poszła szkoda , bo jest bardzo ładna co widać na Twojej fotce , a to białe co takiego , bardzo do niej pasuje.Słonko dziś jest zmienne raz świeci , a raz za chmurki pozdrawiam
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A ja z doskoku tylko mogę coś zrobić.
Od rana niepewna pogoda, dopiero po południu było wiadomo że nie będzie padało i błysnęło słonko.
Może jutro trochę się wyklaruje, pracy mnóstwo i słonko potrzebne jak nigdy, żeby chociaż trochę osuszyło ziemię.
Dobrze, że Astvit jak piszesz działa, u mnie też coraz mniej chorób na kwiatach mimo paskudnej pogody jak do tej pory.
Czy będziesz go sypała znowu teraz na rabatach czy poczekasz do wiosny ?
Od rana niepewna pogoda, dopiero po południu było wiadomo że nie będzie padało i błysnęło słonko.
Może jutro trochę się wyklaruje, pracy mnóstwo i słonko potrzebne jak nigdy, żeby chociaż trochę osuszyło ziemię.
Dobrze, że Astvit jak piszesz działa, u mnie też coraz mniej chorób na kwiatach mimo paskudnej pogody jak do tej pory.
Czy będziesz go sypała znowu teraz na rabatach czy poczekasz do wiosny ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Jadziu Pretty Sunrise bardzo mi się podoba. Bardzo jej służą te słoneczne kąpiele.
Chryzantemy i astry śliczne.
No to o mały włos nie było spotkania w parku chorzowskim z Andrzejem
Nie potrafię jakoś odgadnąć co to za roślina (?) https://images81.fotosik.pl/845/a0796371d3f9469c.jpg
Motyle
Chryzantemy i astry śliczne.
No to o mały włos nie było spotkania w parku chorzowskim z Andrzejem
Nie potrafię jakoś odgadnąć co to za roślina (?) https://images81.fotosik.pl/845/a0796371d3f9469c.jpg
Motyle
- mimoza55
- Od: 2 wrz 2014, o 20:14
Jadziu, pomału będziemy zamykać sezon pozostaną tylko wspomnienia. Masz jeszcze kolorowo w ogrodzie i kwiatuszki przyciągnęły motylki. Jadziu masz może róże New Imagine - Hot chokolate -Minevra, chciałam sie dowiedzieć jakie one w rzeczywistości osiągają wysokość. Bo opisy czasem dalekie są od rzeczywistości .Zamówiłam te róze i teraz zastanawiam sie gdzie posadzić, posadzę przy chodniku a potem okaże sie że róża wyrośnie na giganta. Pastella miała być różą rabatową a teraz góruje mi niczym strażnik pośród niskich
rabatówek Jak masz te różyczki to prosze napisz jakie są wysokie
rabatówek Jak masz te różyczki to prosze napisz jakie są wysokie
- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Piękne zdjęcia złocieni, astrów i chryzantem! No i 'Vuurvogel'
- Gabriela
- Od: 18 gru 2007, o 17:22
Kiedyś i u mnie było sporo złocieni i astrów jesiennych... teraz nie mam, ale zaczynam coraz częściej myśleć o astrach.. tak by mi fajnie się wpasowały między hortensje i trawy... zima , przed nami , więc i myślenia dużo...
Jadziu, u Ciebie jeszcze sporo kwitnie.. nie ma to jak różnorodność roślin...
Jadziu, u Ciebie jeszcze sporo kwitnie.. nie ma to jak różnorodność roślin...
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Jadziu
Piękne marcinki i ta chryzantema od Floriana
Wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych imienin , tak ??
Jadwigi było Ale mnie nie było.To dziś składam z serca - wszystkiego najlepszego.Dużo radości i zdrowia
Piękne marcinki i ta chryzantema od Floriana
Wszystkiego najlepszego z okazji wczorajszych imienin , tak ??
Jadwigi było Ale mnie nie było.To dziś składam z serca - wszystkiego najlepszego.Dużo radości i zdrowia
- Ola2310
- Od: 24 maja 2015, o 13:37
- Kontakt:
Jadziu widzę że z Beatką przeszłyście park od początku do końca. Szkoda że nie mogłyśmy się spotkać, ja akurat byłam w tym dniu w pracy. Ale dobrze , że wam wycieczka w moje strony (chyba mam najbliżej )się udała...Pozdrawiam i dużo na najbliższe dni życzę.
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Jadźko oderwałam się wreszcie i jestem.
Pogoda sprzyja pracom w ogrodzie i cieszymy się słonkiem jak tylko się da. Dzięki za wszystkie dary i melduję, że wszystko udało mi się posadzić. Jeszcze pytanie bo coś kojarzę czy karpy dalii owijasz gazetą i do chłodnego? Już się cieszę na przyszły rok i na pierwsze dalie bo wypełnią niektóre puste miejsca.
Gratuluję udanego spotkania z Beatką w parku i wspólnego spaceru wśród roślin.
Twój ogród dalej zadziwia kolorami bo ciągle coś się dzieje a co do pomidorów to już sobie przyrzekłam, że w przyszłym roku sieję po 20 marca i ani dnia wcześniej.
Pogoda sprzyja pracom w ogrodzie i cieszymy się słonkiem jak tylko się da. Dzięki za wszystkie dary i melduję, że wszystko udało mi się posadzić. Jeszcze pytanie bo coś kojarzę czy karpy dalii owijasz gazetą i do chłodnego? Już się cieszę na przyszły rok i na pierwsze dalie bo wypełnią niektóre puste miejsca.
Gratuluję udanego spotkania z Beatką w parku i wspólnego spaceru wśród roślin.
Twój ogród dalej zadziwia kolorami bo ciągle coś się dzieje a co do pomidorów to już sobie przyrzekłam, że w przyszłym roku sieję po 20 marca i ani dnia wcześniej.
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
ELUSIA ja chyba wcześniej wysieję pomidory ,żeby zdążyły mi dojrzeć w ogródku .One potrzebują sporo słonka które u mnie jest reglamentowane tylko do 16, a potem tylko cień.Fajnie ,że udało Ci się wszystko posadzić .Muszę sie pochwalić moimi chryzantemami których sadzonki dostałam jesienią w ubiegłym roku od Reni [reniak] i od Tereni [Terdob],ale zapomniałam tej cudnej czerwonej margaretkowej i białej zrobić fotki. Czyż to nie cudo Druga cudna to Chery red.Zakwitła wreszcie po długim wyczekiwaniu dalia Black Jack cudna ciemno bordowa
OLU jak się cieszę ,ze zajrzałaś w moje skromne progi.Gdyby mnie Beatka nie wyciągnęła do tego parku to dalej bym nie wiedziała ,ze są tam takie piękne miejsca.Ostatni raz tak zwiedzałam park naście lat temu i wreszcie też zajrzałam do różanki bo jeszcze nigdy tam nie byłam .Szkoda ,ze była to końcówka sezonu różanego
ANIU dziękuję serdecznie za życzenia i pamięć Rzeczywiście chryzantema od Floriana jest cudna i ma wokół środka
białą poświatę
ANUSIU czyż ten mój Karolek nie kwitł cudownie Dziękuje za życzenia i pamięć Szkoda ,ze w tej chwili ma tylko 1m wysokości i raczej już nie będę go wyprowadzać na wyżyny ,bo o mały figiel bym go straciła podczas wichury.No chyba ,żebym go podpięła do pergoli będę nad tym myśleć
GABI marcinki o tej porze zdobią jeszcze ogródek to samo chryzantemy,trawy czy hortensje .Jednak ja mam tylko Obiedkę i Red Barona, bo jakoś za trawami nie przepadam
FLORIANIE o Vuurvogel dbam, a jakże Co kwiat to inny, czasem zdąży się też całkiem żółty.Wreszcie zakwitł Black Jack może jutro będzie w pełnym rozkwicie
WANDZIU niestety żadnych z tych róż nie mam u siebie .No jednak mam ,ale dopiero zaczyna rosnąć Hot chocolate ukorzeniam ja z patyczka.
BEATKO no popatrz jak to sporo forumowych przyjaciół było w jednym miejscu, a nie udało nam się spotkać Widocznie za słabo sie rozglądałyśmy Ta roślina to Szarłat ten przy pergoli
GRAŻYNKO dzisiaj właśnie nawiozłam Astvitem wszystkie róże,ale i tak mi brakło na parę róż z dwóch opakowań.No cóż zobaczymy czy róże lepiej zniosą zimę .Niestety dzisiaj widziałam ,że moja Amelka renaissance niestety chyba nie przeżyje zimy.No cóż może Iwonce uda sie ukorzenić Amelię Nothomb bo drugiego podejścia juz nie zrobię
TERENIU chyba uda mi się spełnić obietnicę ,ale dopiero wiosną, bo już widzę ,że patyczki mają sie dobrze i są już zakopcowane w doniczkach.Tradescant trochę słabo rośnie jednak lepiej niż The Prince bo jeśli w przyszłym sezonie nie pokaże więcej kwiatów to idzie na odstrzał.Chyba angielkom nie bardzo pasuje u mnie rosną ,bo rosną ale szału nie ma
OLU jak się cieszę ,ze zajrzałaś w moje skromne progi.Gdyby mnie Beatka nie wyciągnęła do tego parku to dalej bym nie wiedziała ,ze są tam takie piękne miejsca.Ostatni raz tak zwiedzałam park naście lat temu i wreszcie też zajrzałam do różanki bo jeszcze nigdy tam nie byłam .Szkoda ,ze była to końcówka sezonu różanego
ANIU dziękuję serdecznie za życzenia i pamięć Rzeczywiście chryzantema od Floriana jest cudna i ma wokół środka
białą poświatę
ANUSIU czyż ten mój Karolek nie kwitł cudownie Dziękuje za życzenia i pamięć Szkoda ,ze w tej chwili ma tylko 1m wysokości i raczej już nie będę go wyprowadzać na wyżyny ,bo o mały figiel bym go straciła podczas wichury.No chyba ,żebym go podpięła do pergoli będę nad tym myśleć
GABI marcinki o tej porze zdobią jeszcze ogródek to samo chryzantemy,trawy czy hortensje .Jednak ja mam tylko Obiedkę i Red Barona, bo jakoś za trawami nie przepadam
FLORIANIE o Vuurvogel dbam, a jakże Co kwiat to inny, czasem zdąży się też całkiem żółty.Wreszcie zakwitł Black Jack może jutro będzie w pełnym rozkwicie
WANDZIU niestety żadnych z tych róż nie mam u siebie .No jednak mam ,ale dopiero zaczyna rosnąć Hot chocolate ukorzeniam ja z patyczka.
BEATKO no popatrz jak to sporo forumowych przyjaciół było w jednym miejscu, a nie udało nam się spotkać Widocznie za słabo sie rozglądałyśmy Ta roślina to Szarłat ten przy pergoli
GRAŻYNKO dzisiaj właśnie nawiozłam Astvitem wszystkie róże,ale i tak mi brakło na parę róż z dwóch opakowań.No cóż zobaczymy czy róże lepiej zniosą zimę .Niestety dzisiaj widziałam ,że moja Amelka renaissance niestety chyba nie przeżyje zimy.No cóż może Iwonce uda sie ukorzenić Amelię Nothomb bo drugiego podejścia juz nie zrobię
TERENIU chyba uda mi się spełnić obietnicę ,ale dopiero wiosną, bo już widzę ,że patyczki mają sie dobrze i są już zakopcowane w doniczkach.Tradescant trochę słabo rośnie jednak lepiej niż The Prince bo jeśli w przyszłym sezonie nie pokaże więcej kwiatów to idzie na odstrzał.Chyba angielkom nie bardzo pasuje u mnie rosną ,bo rosną ale szału nie ma
- any57
- Od: 16 sty 2012, o 16:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Jadziu
U ciebie nadal kolorowo
Ta żółta chryzantema od ciebie coś w tym roku długo się zbierała by zakwitnąć - w końcu pokazała swą urodę (co możesz u mnie zobaczyć )
A oglądając zdjęcia ... jeszcze nie chwaliłem się - posadziłem też 'Hansestadt Rostock'
U ciebie nadal kolorowo
Ta żółta chryzantema od ciebie coś w tym roku długo się zbierała by zakwitnąć - w końcu pokazała swą urodę (co możesz u mnie zobaczyć )
A oglądając zdjęcia ... jeszcze nie chwaliłem się - posadziłem też 'Hansestadt Rostock'
Co się odwlecze, to nie ucieczeBeaby pisze:Jadziu o mały włos nie było spotkania w parku chorzowskim z Andrzejem
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39