Od przybytku głowa nie boli część 4
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 21 kwie 2009, o 21:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Od przybytku głowa nie boli część 4
Poprzednia część jest tutaj
Bea cieszę się, że roślinki mają się dobrze....popatrz może jeszcze coś upatrzysz
Dzisiaj pracowałam ale aparat też miałam ....ja już rozpoczęłam wykopki dali, wykopuję te połamane przez Xawerego, poza tym szukam miejsca na tulipany i dlatego już to robię.
Nie wszystkie wykopuję ..te które wyglądają jak poniżej zostają
kropelka z Twoimi rozprawiają psy sąsiada a moje załatwił Xawery...ale co nieco zostalo i kwitnie.
Obawiałam się, że chryzantemy mogą nie zakwitnąć a one sobie cudownie poradziły, ogród ożywiły i teraz żal jak przymrozki przyjdą.
Za gęsto posadziłam i teraz się gniotą, na przyszły rok będzie lepiej
Renia u mnie ślimaków też wszedzie pełno ale dalie mają tyle liści na sobie, ze ażurków nie widzę za to hosty są pohaftowane przez ślimaki prawie na wylot.
Pewno i mi z czasem przejdzie chorowanie na dalie ale dokąt siły starczy będę sadziła bo i przechować mam gdzie.
Jak ich nie sadzić
Marysiu ja z wieloma poczekam też na szrony ale połamańce poszły pod szpadel...reszta kwitnie i raduje.
Bea cieszę się, że roślinki mają się dobrze....popatrz może jeszcze coś upatrzysz
Dzisiaj pracowałam ale aparat też miałam ....ja już rozpoczęłam wykopki dali, wykopuję te połamane przez Xawerego, poza tym szukam miejsca na tulipany i dlatego już to robię.
Nie wszystkie wykopuję ..te które wyglądają jak poniżej zostają
kropelka z Twoimi rozprawiają psy sąsiada a moje załatwił Xawery...ale co nieco zostalo i kwitnie.
Obawiałam się, że chryzantemy mogą nie zakwitnąć a one sobie cudownie poradziły, ogród ożywiły i teraz żal jak przymrozki przyjdą.
Za gęsto posadziłam i teraz się gniotą, na przyszły rok będzie lepiej
Renia u mnie ślimaków też wszedzie pełno ale dalie mają tyle liści na sobie, ze ażurków nie widzę za to hosty są pohaftowane przez ślimaki prawie na wylot.
Pewno i mi z czasem przejdzie chorowanie na dalie ale dokąt siły starczy będę sadziła bo i przechować mam gdzie.
Jak ich nie sadzić
Marysiu ja z wieloma poczekam też na szrony ale połamańce poszły pod szpadel...reszta kwitnie i raduje.
- lanceta
- Od: 13 wrz 2010, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Od przybytku głowa nie boli część 3
Krysiu,Twoje chryzantemy są okazalsze od moich.Moje od Zybiego,w większości w pąkach.
-
Re: Od przybytku głowa nie boli część 4
Lodziu moje też od Zibiego.
Na początek wsadziłam je do doniczek, jak podrosły poszły do gruntu ale miałam do niedawna wątpliwości czy zakwitną.....trochę ciepełka i zrobiło się kolorowo.
Błąd w sadzeniu, są za gęsto posadzone i straciły swoją formę.
Lodziu a w jakiej odległości od siebie sadzisz chryzantemy?
Pozdrawiam
Na początek wsadziłam je do doniczek, jak podrosły poszły do gruntu ale miałam do niedawna wątpliwości czy zakwitną.....trochę ciepełka i zrobiło się kolorowo.
Błąd w sadzeniu, są za gęsto posadzone i straciły swoją formę.
Lodziu a w jakiej odległości od siebie sadzisz chryzantemy?
Pozdrawiam
Ależ Ci już pięknie kwitną chryzantemy Krysiu Dalie się ładnie trzymają - te dwie ostatnie cudne
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Krysiu już myślałam, że dojdziesz do setki Dalie masz śliczne i w przyszłym roku muszę się nimi lepiej zająć, bo w tym niestety ogrodniczka przez rehabilitacje zaniedbała ogród
- cyma2704
- Od: 5 mar 2013, o 17:31
Krysiu dalie i chryzantemy i tyle koloru w ogrodzie. Ta ceglastoczerwona chryzantema piękna. Ja niestety dalię co roku sadzę do doniczki i dopiero później na rabatę, ślimaki buszują i objedzą. Ciepła dużo.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Jakie Ty masz śliczne dalie, Krysiu!
Chryzantemy też piękne. Czy one są niskie, czy zdjęcia robione z góry? Jeśli niskie, to co Ty im robisz, żeby nie pędziły do nieba?
Pytam, bo moje wyrosły niemal takie wysokie jak ja.
Zdrówka życzę i ciepłej słonecznej pogody.
Chryzantemy też piękne. Czy one są niskie, czy zdjęcia robione z góry? Jeśli niskie, to co Ty im robisz, żeby nie pędziły do nieba?
Pytam, bo moje wyrosły niemal takie wysokie jak ja.
Zdrówka życzę i ciepłej słonecznej pogody.
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
-
Soniu tak chryzantemy uroczo wyglądają a obawiałam się, że nie zakwitną...szkoda tylko że jednoroczne ale nasz Zibi nas zaopatrzy i będzie powtórka.
Dalie nadal kwitną i wykopki na razie wstrzymałam, połamańce już wykopane i nie szpecą ogrodu.
Soniu na pewno fajnie jest podpędzić dalie w doniczkach ale mi się po prostu nie chce wiem na pewno, że w przyszłym roku zacznę wsadzanie dali już w kwietniu do gruntu, jak będązimne Zośki będę okrywałam.
Marysiu a ja nawet na liczbę nie zerkałam tylko sobie tak jechałam aż mnie moderatorka obudziła
Marysiu dalie mają swój urok..zaczynają kwitnąć kiedy w ogrodzie robi się mniej kolorowo i one wtedy zaczynają swój koncert.
Wykopki są trochę męczące bo jak się chce mieć je do przymrozków to wykopywanie przy niskich temperaturach nie jest przyjemne...ale niech tam...
Kasiu chryzantemy ładne dalie również.
Obydwie dalie które przykuły Twój wzrok ładne ale duże kwiaty mają też minusy...przy pogodzie deszczowej bardzo często się wyłamują.
Byłam dzisiaj w lesie na grzybobraniu i nie tylko...zaraz Wam pokażę co zebrałam, co zobaczyłam i w co nie mogłam uwierzyć a jednak...
Były Sowy
Były Opieńki
Były Borówki
Wycinka lasu
I takie czworonogi nie wiadomo skąd
Dalie nadal kwitną i wykopki na razie wstrzymałam, połamańce już wykopane i nie szpecą ogrodu.
Soniu na pewno fajnie jest podpędzić dalie w doniczkach ale mi się po prostu nie chce wiem na pewno, że w przyszłym roku zacznę wsadzanie dali już w kwietniu do gruntu, jak będązimne Zośki będę okrywałam.
Marysiu a ja nawet na liczbę nie zerkałam tylko sobie tak jechałam aż mnie moderatorka obudziła
Marysiu dalie mają swój urok..zaczynają kwitnąć kiedy w ogrodzie robi się mniej kolorowo i one wtedy zaczynają swój koncert.
Wykopki są trochę męczące bo jak się chce mieć je do przymrozków to wykopywanie przy niskich temperaturach nie jest przyjemne...ale niech tam...
Kasiu chryzantemy ładne dalie również.
Obydwie dalie które przykuły Twój wzrok ładne ale duże kwiaty mają też minusy...przy pogodzie deszczowej bardzo często się wyłamują.
Byłam dzisiaj w lesie na grzybobraniu i nie tylko...zaraz Wam pokażę co zebrałam, co zobaczyłam i w co nie mogłam uwierzyć a jednak...
Były Sowy
Były Opieńki
Były Borówki
Wycinka lasu
I takie czworonogi nie wiadomo skąd
-
Lucynko chryzantemy niziutkie...też się nimi zachwycam tylko trochę za blisko siebie je powsadzałam i się męczą i gniotą. Gdyby każda miała swoją przstrzeń było by lepiej. W przyszłym sezonie powsadzam prawidłowo....chryzantemy kupuje się na naszym Forum u Zibiego, są to ponoć jednoroczne ale jak się dobrze otuli i zima bedzie łagodna to kto wie.
Ale cena tych sadzonek to narawdę nie strata....warto każdego roku zaczynać od nowa.
pozdrawiam
Ale cena tych sadzonek to narawdę nie strata....warto każdego roku zaczynać od nowa.
pozdrawiam
- julcia1
- Od: 19 maja 2011, o 08:26
Krysiu cudne chryzantemy
Gratuluję kolejnego wątku
Gratuluję kolejnego wątku
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
Moje zielone zakręcenie
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Krysiu, dziękuję za info.
Jednak coroczny zakup chryzantem czy jakichkolwiek innych roślin to nie dla mnie. Już z dalii zrezygnowałam, bo nie mam warunków do ich przechowywania zimą. Zostanę przy tych, które mam, a inne będę podziwiać w zaprzyjaźnionych ogrodach, w tym u Ciebie.
Jednak coroczny zakup chryzantem czy jakichkolwiek innych roślin to nie dla mnie. Już z dalii zrezygnowałam, bo nie mam warunków do ich przechowywania zimą. Zostanę przy tych, które mam, a inne będę podziwiać w zaprzyjaźnionych ogrodach, w tym u Ciebie.
Pozdrawiam. Lucyna
- apus
- Od: 26 kwie 2007, o 21:57
Krysiu piękne dalie... i chryzantemy... one toi już zjawisko! Uwielbiam je.
Pozdrawiam, Basia.
viewtopic.php?f=2&t=117468
viewtopic.php?f=2&t=117468
- inka52
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
Krysiu dalie piękne , i pogoda im sprzyja , ogród jeszcze tętni życiem pozdrawiam