Jagoda kamczacka cz. 3
Re: Jagoda kamczacka cz. 3
a macie jeszcze liscie na swoich jagodach? jak wygladaja na dana chwile?
- Szczurbobik
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 lut 2016, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie już dawno bez liści ale jeden krzaczek Atuta kwitnie kilkoma kwiatkami
Pozdrawiam Lucyna
-
- 500p
- Od: 7 lip 2015, o 15:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie niemal wszystkie odmiany już bez liści tylko Boreal Blizzard, Boreal Beauty i Boreal Beast mają zielone liście.
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 1 lip 2013, o 10:36
Tomala3d czy jadłeś już jagody z serii Boreal? Ja w tym roku posadziłam parę sadzonek w ciemno. Zgodnie z opisem smak ma być "doskonały", podobny do Aurory:) U mnie kanadyjskie też są ciągle żywo zielone, a rosyjskie od dawna bez liści.
- hafciarz
- 200p
- Od: 20 lut 2007, o 09:59
Ja mam kilkanaście odmian i te najpóźniej owocujące typu Honeeybe mają jeszcze trochę liści.
Moje krzaki też golasy . Wyglądają jakby schły. W tamtym roku też tak wyglądały i nic im nie było. Czekam spokojnie do wiosny.
-
- 500p
Nie, jeszcze nie jadłem. Sadzonki kupiłem dopiero we wrześniu chyba o ile dobrze pamiętam albo w sierpniu. Jaki będzie smak to się okaże dopiero po latach jak zaczną stabilnie owocować.Agnieszka87 pisze:Tomala3d czy jadłeś już jagody z serii Boreal? Ja w tym roku posadziłam parę sadzonek w ciemno. Zgodnie z opisem smak ma być "doskonały", podobny do Aurory:) U mnie kanadyjskie też są ciągle żywo zielone, a rosyjskie od dawna bez liści.
Moje rosyjskie jako pierwsze zrzuciły liście. Kanadyjskie jako następne. Polskie w kolejności: Jolanta, Wojtek, Rebeka, Ruben, Tola. Zojka i Iga jeszcze mają po kilka żółtych.
Niektóre krzaki mają pojedyncze "niedorobione" kwiaty. Są to: Atut, Duet, Brązowa, Leningradzki Velikan, Fialka.
Niektóre krzaki mają pojedyncze "niedorobione" kwiaty. Są to: Atut, Duet, Brązowa, Leningradzki Velikan, Fialka.
Takie to dopiero w maju. Co to za odmiana, że taka nierówna? Ale fakt, oko cieszy.
- hafciarz
- 200p
- Od: 20 lut 2007, o 09:59
Odmiana kanadyjska lub rosyjska nie podpisałem fotki. Odmiana ma długie owoce może być Aurora.
- Dorja
- 500p
- Od: 23 wrz 2014, o 08:45
Myślałam: byłby fajny żywopłot. Teraz myślę: od sierpnia goły.
Katarzyna. Ogród po wiejsku
-
- 500p
Hehe z czego jak z czego ale z jagody kamczackiej to bym żywopłotu nie zrobił Pierwszego roku jak miałem jk to sąsiad w sierpniu myślał że mi uschły tak pięknie one wyglądają po okresie wegetacji. Nazwa suchodrzew jak widać nie wzięła się znikąd.